Založ si blog

Igorko, dlho bola pre Teba najlepšia prezidentka, a zrazu Ťa vytočila? !

Že mimoriadne nezodpovedné konanie pani Čapútovej! Svojim správaním sa začínaš podobať Mečiarovi, kým prezident Michal Kováč robil tak, ako mu Mečiar pískal, tak všetko bolo OK, ale ako náhle sa Kováč postavil na zadné – Mečiar penil! Kováč mu odmietol návrh menovať Ivana Lexu za ministra privatizácie. – 9. marca 1994 vystúpil prezident Kováč v parlamente so správou o stave republiky: vyjadril „vážne výhrady proti štýlu a etike politickej práce pána Mečiara, proti spôsobu jeho vládnutia a proti praktikám, ktoré vytvárajú konfrontačné ovzdušie v politickom živote“. – A už o dva dni na to, vyjadril parlament Mečiarovi nedôveru. Druhá Mečiarova vláda padla a HZDS odišlo do opozície. Lenže na jeseň v tom istom roku sa konali predčasné parlamentné voľby a tie opäť vyhralo HZDS. Mečiarovi blízki spolupracovníci navštívili prezidenta Kováča a vyzvali ho aby podal demisiu. – Zdroj: wikipedia

Igorko, nechystáš sa spraviť niečo podobné aj Ty s pani prezidentkou? a to len preto, že sa postavila na zadné? lebo vetovala zákon o elektronických komunikáciách? – Teraz jej vyčítaš, že ma podiel na aktuálnom náraste nakazených ľudí Covidom-19. Mimochodom pozastavil si sa aspoň niekedy nad tým ako sa k Tvojim rozhodnutiam vyjadrovali mnohí slovenskí občania?! – Národ si začal tlačiť tam, kam si potreboval, lenže Tvoje správanie mi strašne pripomenulo eštebácke praktiky! – Vieš Igorko nestačí sa oháňať tým, že občania majú demokraciu. Aká je to demokracia, ak si občania nemôžu vyjadriť svoj názor? Ty prijímaš opatrenia bez toho, aby si im dal aspoň možnosť k tomu, aby aj oni prišli s návrhmi, ktoré by boli nápomocné pri koordinačných postupoch v prípade druhej vlny pandémie COVID-19. Alebo chceš dosiahnuť to, že ľudia vyjdú do ulíc a začnú silno protestovať proti Tvojim postupom? A nedajbože začnú všetko vôkol ničiť – podobne ako to robia v iných krajinách. Toto určite nechceš ani Ty. Takže treba sa vážne zamyslieť, či pôjdeš ďalej cestou Mečiarových praktik, alebo sa poradíš aj s občanmi. – Veď ak ma pamäť neklame, tak peniaze na Vládne noviny už máš schválené, takže, čo bráni tomu, aby sa v tých novinách objavili napr. aj rubriky o koróne, najmä druhej vlny – a k tomu návrhy pre občanov, aby bola spätná väzba? – Máš v tom dlhoročnú prax, takže nepochybujem o tom, že tie vládne noviny bude mať každý občan slovenskej republiky vo svojej poštovej schránke.

Právna norma mala umožniť Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR získavať od operátorov telefónne čísla ľudí, ktorí sa nachádzali v „červených“ krajinách.

Tebe je mimoriadne ľúto, že v tejto situácii, v tento deň, keď máme 75 pozitívne testovaných, že prezidentský úrad urobil podľa Teba nadprácu v prípade novely telekomunikačného zákona. Podľa Teba je novela zákona najlepšia zbraň, lebo by umožnila úradu poslať ľuďom, ktorí prišli z nebezpečných krajín aspoň sms-ku. – Neviem, v tejto oblasti som naozaj laik, ale systém, ktorý je už s sms-kami zabehnutý, (bol schválený v začiatkoch pandémie), ten nestačí k tomu, aby umožnil úradu poslať ľuďom, ktorí prišli z nebezpečných krajín aspoň sms-ku?

Vieš Igorko, ideálne by bolo, aby ľudia robili všetko tak, ako si to Ty – ako ich premiér predstavuješ, lenže to sú dospelí ľudia, a každý z nich má svoje predstaví, to nie je ako viesť detičky v materskej škôlke, že si ich zoradíš podľa svojho uváženia  – už aj medzi nimi sa občas nájdu rebeli, ktorí si to inak predstavujú.

Považuješ za mimoriadne nezodpovedné konanie prezidentského úradu – konkrétne pri tejto novele: „Najsilnejšiu zbraň, ktorú sme mohli mať k dispozícii nám vypli a odporúčajú celú novelu neschváliť. My si myslíme, že práve v tejto situácii by sme to využiť mali.“ – Zdroj: matovica-vytocila-caputova

Trošku sa vrátim k otázke o demokracii, ktorú som Ti už položil:Aká je to demokracia, ak si občania nemôžu vyjadriť svoj názor?“

Zhodou okolnosti som si práve dnes na fb prečítal status Martina Bavolára (protimafiánsky novinár)

Autor: Martin Bavolár

Autor: Martin Bavolár

– citujem: „V nedeľu som bol ja a Júlia na obede v reštaurácii Helios v Bratislave. Ani som nestihol dojesť obed a zrazu nabehli policajti a zatkli ma. Zobrali ma do policajného auta rovno na políciu. Kde som si vytrpel šesť hodinový tvrdý výsluch. Následne približne o 21.00 ma policajti v opancierovanom aute a s reťazami na rukách a nohách zobrali až do Košíc.
Aby som bol čo najďalej od domova. O jednej v noci ma doviezli do Košíc a priamo do cely, kde nebola ani posteľ.
Ráno ma policajti zobrali na výsluch pred sudkyňu. Ona mi hneď oznámila, že Matovič, Budaj, Lipšic Pollák a Zaťko žiadajú, aby som bol zavretý za mreže. Z takého dôvodu, aby som nemohol hovoriť nahlas pravdu. Sudkyni som povedal, že keď mám byť zavretý ako politický väzeň, nech sa najskôr všetko okamžite zverejní, lebo tam kde som pracoval, tam sú dôkazy a informácie o celej štátnej mafii a jej prisluhovačoch.
Ale sudkyňa a prítomný prokurátor zrazu zmenili tón a hneď vyhlásili, že som oslobodený a že za mreže nepôjdem. Oni sa boja zverejnenia dôkazov, ktoré sú na Úrade vlády SR, tajnej službe SIS, finančnej kriminálke, na ministerstvách financií, vnútra, obrany a zahraničných vecí. Presne tam všade som pracoval a všetko o každom viem a viem prečo na Slovensku je táto žumpa a totalita a viem ako von z toho. Ale dokedy ešte budem takto vykonštruovane zatýkaný, lebo to som bol už desiaty krát takto úkladne zatknutý z politických dôvodov.
Matovičovi a jemu podobným zlodejom vadí, že som sa nedal kúpiť. A tak som pre nich nebezpečný a nežiaduci. Papaláši chcú zakázať a umlčať pravdu. Ale minulý týždeň som verejne vyzval policajtov, prokurátorov a sudcov, aby oni ihneď zatkli zlodeja a psychopata Matoviča. Ďalšie info je tu na videu“:
youtube.com

Igorko, ako vidieť Teba okrem pani prezidentky pobúrila aj dočasná šéfka generálnej prokuratúry: Jej prvá námestníčka Viera Kováčiková varuje, že „ak poslanci nebudú počúvať odbornú verejnosť a zákon neupravia, obráti sa na Ústavný súd.“ – Azda netreba ani zdôrazňovať, že v takom prípade Ústavný súd môže celú očakávanú voľbu nástupcu Jaromíra Čižnára zastaviť a odložiť aj o niekoľko mesiacov.

Prezidentkine varovanie, že napadne novelu na Ústavnom súde, ak poslanci nevezmú jej výhrady do úvahy, zatiaľ neberieš vážne. Navyše si nepripúšťaš ani možnosť, že prokuratúra bude mesiace bez zvoleného vedenia, ako to bolo v rokoch 2011 až 2012, keď prezident Ivan Gašparovič odmietol vymenovať zvoleného kandidáta Jozefa Čentéša. Zdroj: spravy.pravda.sk

Pani Čaputovej vyčítaš, že vám zobrala najsilnejšiu zbraň proti koronavírusu – zákon o elektronických komunikáciách.- Tvoja obhajoba zákona: „Keď sme chceli mať najlepšiu zbraň a ľuďom poslať SMSku, aby sa išli prihlásiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, tak považujem za mimoriadne nezodpovedné konanie prezidentského úradu konkrétne pri tejto novele.“

Prezidentka uviedla dôvody, pre ktoré sa rozhodla vrátiť spomínaný zákon. Záleží jej na tom: „aby sme prijímali efektívne opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu, ale musia byť aj v súlade s ústavou.“ – Viac v tomto zdroji:Matovic-sa-pustil-do-Caputovej

Igor, nebudeš mi veriť, ale práve dnes som čítal Tvoj status na fb

Zdieľal: poslanec NR SR Milan Mazúrek

Zdieľal: poslanec NR SR Milan Mazúrek

A v domnení, že píšem na Tvoj status, tak som k tejto téme napísal môj názor:

strach pred Covidom-19 je najväčší podnecovateľ šírenia pandémie! V prvej vlne si strašil nás dôchodcov, že sme najzraniteľnejšou skupinou od veku 65 rokov a vyššie…myslím si, že tie opatrenia boli prehnané a je predsa bežné, že starí ľudia v domovoch dôchodcov, že to s tým svojim zdravotným stavom nemajú ružové, že s pribúdaním rokov sa im nabaľuje počet chorôb, takže tie úmrtia u dôchodcov, ktorí boli označení, že zomreli na Covid-19 boli podľa mňa zbytočne nafúknuté a skreslené, mohli totiž zomrieť na tie svoje početné choroby, ktoré mali a ten Covid sa o nich iba obtrel, – totiž je otázne, či príčinou ich smrti bol ten hnusný Covid-19?

Ešte k tej druhej vlne a k opatreniam na školách: Deti sú hravé, ani si neviem predstaviť, že sa budú správať ako múmie a pohybovať sa v školách doslova na špičkách a s dostatočným odstupom od seba. Bohužiaľ u deti to takto nefunguje, takto si môžeš dirigovať bábiky v bábkovom divadle, ale deti druhého stupňa? veď mnohé tieto deti ešte ani nemajú predstavu o smrti, že aj ich to raz čaká, oni sa tešia zo života, chcú sa hrať a naháňať atď, atď. Proste to podľa Tvojich predstav nebude fungovať. – Všetko je v mentalite národov, Číňania, čiže aziati sú vedení od malička nosiť rúška, hlavne keď nastáva chrípkové obdobie, takže oni nemajú obavu o to, že ak ich deťom vysvetlia vážnosť situácie, že tie rúška nosiť budú. Dokonca ich deti sú ochotné v škole nosievať na hlavách niečo ako prilby na ktorých bokom na ľavo a napravo vyčnievajú zhruba 50 centimetrové „tykadlá“ – niečo ako plastové pravítka, aby takto medzi sebou mali metrový odstup. No slovenské deti? veľmi pochybujem, že to bude fungovať podľa Tvojich predstáv. Možno deň dva, ale čo potom? aby ich učitelia strážili na každom kroku, ako dozorcovia väzňov vo väzniciach? lenže žiadny väzeň si svoj pobyt vo väznici nemieni predlžovať, takže ten veľmi dobre vie, že väzenské nariadenia sú preňho ako desatoro Božích prikázaní, ale deti v školách, čo?! Budú ich učitelia trestať palicami?, ak zbadajú, že nenosia rúška, prípadne budú mať rúška spadnuté z nosa na ústa, alebo budú ich mať stiahnuté dole na krku, a keď dačo, veď rúško predsa mám… Alebo ich budú učitelia za nenosenie rúška trestať tak, ako to bolo za našich čias, že budú musieť zostať po škole, alebo pôjdu kľačať do kúta???

PS

Tým, že som Tvoj status na fb nikdy nevyhľadával, tak až po jeho prečítaní som si uvedomil, že ho tam zavesil Milan Mazúrek poslanec NR SR.

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665328x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy