Založ si blog

Prečo nám chcú očkovanie proti koronavírusu prikázať zákonom? !

Je chvályhodné, že Slovensko otvára hranice s ďalšími 16 krajinami, ruší sa povinná karanténa – už bolo načase, avšak mňa zaujalo niečo iné: Známy český biochemik sa vyjadril, že štát má právo nariadiť povinné očkovanie proti koronavírusu. Ale prieskum hovorí o niečom inom, viac než polovica Slovákov s očkovaním nesúhlasí. Skutočne má štát právo prikázať nám vakcináciu?

Otázka očkovania proti koronavírusu iba rozdelila – presnejšie povedané rozhádala Slovákov na dve skupiny. „Jedni sú rozhodne za, druhí ho rázne odmietajú. A to samotná vakcína ešte ani nie je na svete.“ – Vakcináciu proti COVID-19 odmietajú až dve pätiny Američanov, aj napriek tomu, že pandémia zasiahla Spojené štáty americké naozaj tvrdo, a ešte stále to tam nemajú vyhrané…

Vedci tvrdia, že odmietanie očkovania môže mať vážne následky, že môže ohroziť či dokonca znemožniť tvorbu kolektívnej imunity. „Vlna odmietačov očkovania ma desí a deprimuje,“ priznal v rozhovore pre Český rozhlas biochemik Českej akadémie vied a prorektor Karlovej univerzity Ján Konvalinka.“  – Podľa neho, problém je v tom, že ľudia prestávajú veriť autoritám. „Je to rovnaké ako v politike. Ľudia neveria politikom, prestávajú veriť vedcom a bojím sa, že prestanú veriť aj lekárom a potom nás čaká temná budúcnosť.“

V závere rozhovoru biochemik povedal, že niektorí odporcovia očkovania tvrdia, „že koronavírus poskytne štátom možnosť zaviesť povinné očkovanie.“ – avšak on túto možnosť nezavrhuje a tvrdí, že štát má právo niektoré veci nariadiť. – Viac v tomto zdroji: mimoriadne-odbornik-nam-chce-ockovanie-proti-koronavirusu-prikazat

Neviem, či sa vedcom podarí vyvinúť vakcínu proti Covid-19, ale ak áno, možno bude potrebné položiť otázku, či to očkovanie nebude mať vedľajšie negatívne účinky na náš organizmus. Veď aj v prípade chrípky nám nariaďovali, aby sme sa nechali očkovať, a v mnohých prípadoch to nakoniec dopadlo tak, že ľudia, ktorí sa nechali proti chrípke zaočkovať, tak ju aj tak dostali.

K téme uvediem ďalší článok:

Tajná zbraň v boji proti koronavírusu. Výhodu majú zrejme ľudia očkovaní proti tuberkulóze

  • S plošným očkovaním proti tuberkulóze prestala väčšina vyspelých štátov.
  • Niektoré skôr, iné neskôr.
  • Nová hypotéza ukazuje, že tie, ktoré k tomu dospeli medzi poslednými, by teraz mohli mať výhodu v boji proti chorobe Covid-19.
  • Na Slovensku sa s očkovaním novorodencov prestalo v roku 2012 a s preočkovávaním 13-ročných už v roku 2010.

„Vedci argumentujú niekoľkými štúdiami z nového tisícročia. Podľa nich má takzvaná BCG vakcína jeden vedľajší pozitívny efekt – celkovo posilní imunitný systém, takže je až o tridsať percent výkonnejší proti infekciám akýmkoľvek patogénom. Teda aj proti vírusom.

Podľa prezidentky Bulharskej spoločnosti pre dlhodobú starostlivosť a paliatívnu medicínu Lubimy Despotovej tomu napovedá ešte jedna vec: mapa krajín, kde sa plošne očkovalo proti tuberkulóze, kopíruje mapu štátov s miernejším priebehom súčasnej pandémie. Príkladom môže byť Nemecko, kde je veľký rozdiel medzi západom a bývalou Nemeckou demokratickou republikou. Na východe patrila BCG vakcína k povinnému očkovaniu, koronavírusom je pritom zasiahnutý trikrát menej.“

Významný vplyv na imunitu

„BCG vakcína sa napríklad stále využíva aj na liečbu protinádorovú, konkrétne pri liečbe rakoviny močového mechúra. Laicky povedané, aktivizuje nielen dôstojníkov imunitnej reakcie, ale aj bežných vojakov, takže z pohľadu všeobecného zvýšenia imunitnej odozvy na vírusové infekcie by to fungovať mohlo,“povedal pre Lidovky.cz alergológ a klinický imunológ Petr Víšek. – Dodáva ale, že Covid-19 je výnimočný aj kvôli takzvanej cytokinovej búrke, teda príliš silnej imunitnej reakciu. – Zdroj: tajna-zbran-v-boji-proti-koronavirusu  – Z uvedeného zdroja vás možno zaujme aj to, či začnú s výskumom?

Portugalsko patrí k štátom, kde bolo očkovanie BCG vakcínou plošné. Susediace Španielsko, ktoré takúto povinnosť nemalo, evidovalo 117 710 nakazených a bezmála jedenásť tisíc mŕtvych. (Treba podotknúť, že čo do počtu obyvateľov je Španielov zhruba štyrikrát viac). – Zaujímavé je však aj to, že proti samotnej tuberkulóze nefunguje vakcína stopercentne. V priemere zaberie u detí v šesťdesiatich percentách.

Zaujalo ma aj vyjadrenie imunológa Víška: „podobne, ako sa teraz preveruje vakcína na tuberkulózu, mohli skúmať aj účinky vitamínu C alebo efekt výťažkov z medicinálnych húb.“ – Pred pár dňami som bol zbierať huby, nebolo to síce nič moc, ale sfotil som si huby, ktoré nezbieram, pokladám ich za nejedlé, ale napadlo ma, že pokiaľ by sa z nich dalo vyťažiť účinok proti koronavírusu Covid-19 tak by som ich začal vo veľkom zbierať.

Ďalšia vec, ktorá ma obzvlášť zaujala je táto: K vakcíne voči COVIDu sa vyjadril aj Krčméry: Vakcína nebude povinná, sám aj s rodinou sa ale zaočkujem. – Očkovanie voči COVIDu nebude kvôli vysokým finančným nákladom zrejme povinné, tvrdí v rozhovore pre Aktuality profesor Vladimír Krčméry. Teórie o údajne umelom pôvode pandémie, ako aj o koronavíruse ako „biozbrani“ označuje profesor Krčméry za nezmysel. – Zdroj: krcmery-vakcina-voci-covidu-nebude-povinna –  Ale nikto nepoprie tvrdenie, že väčšina Slovákov si myslí, že nový koronavírus vznikol umelo, hovorí o tom prieskum v tomto zdroji: dennikslovensko.sk – Obyvatelia Slovenska sú rozdelení v názore na to, ako vznikol nový koronavírus. Väčšia časť si myslí, že nový koronavírus vznikol umelo v laboratóriu a druhá, že prirodzenou cestou. Dve tretiny populácie Slovenska by sa nechali zaočkovať, štvrtina by však bola proti. Vyplýva to z prieskumu, ktorý vypracovala agentúra Go4insight 10. na vzorke 750 respondentov vo veku 18 až 60 rokov. Agentúru SITA o tom informoval Rastislav Kočan z prieskumnej agentúry.„45 percent populácie Slovenska si myslí, že nový koronavírus vznikol umelo v laboratóriu, 40 percent sa nazdáva, že vírus sa medzi ľudí dostal prirodzenou náhodnou cestou, a to napríklad prechodom zo zvieraťa na človeka. Približne 11 percent opýtaných konštatovalo, že na pôvod vírusu nemajú žiadny jednoznačný názor. Zvyšné 3 percentá majú inú teóriu vzniku.“ Ľudia s nižším vzdelaním a nižším statusom inklinujú skôr k teórii o laboratórnom pôvode vírusu – približuje Kočan.

V uvedenom zdroji sa píše aj o tom, či by sa Slováci nechali zaočkovať proti Covid-19? Reprezentatívna vzorka respondentov odpovedala: ak by existovala overená a bezpečná očkovacia látka, ktorú by oficiálne schválili európske aj slovenské úrady, nechali by sa zaočkovať proti novému koronavírusu. – Ale na druhej strane na Slovensku je menšia, no stále signifikantná časť populácie, ktorá by očkovanie proti novému koronavírusu odmietla. Takýchto ľudí je na Slovensku až 25 percent,“ uviedol Kočan. – „Najviac je ich však medzi tými, ktorí sú presvedčení o teórii, že koronavírus vznikol v laboratóriu v Spojených štátoch. Medzi nimi podiel odporcov výrazne prevýšil tých, ktorí by sa proti novému koronavírusu očkovať nechali,“ uzavrel.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7673581x
Priemerná čítanosť článkov: 5209x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy