Založ si blog

Fico žiada presun zlata z Anglicka na Slovensko

Zlato uložené v britskej Bank of England, by sa malo vrátiť na Slovensko. Ide o 31,7 tony zlata v hodnote približne 1,3 miliardy eur. Fico s tým vyrukoval na štvrtkovej tlačovej konferencii. – „Dôvodom je podľa Fica hroziaca finančná kríza, ale aj nestabilita vyplývajúca z brexitu.“ (Fico to argumentuje aj históriou a zradou Československa v Mníchove v roku 1938).

Samozrejme najistejšie je mať svoje zlato doma v slovenskej banke, veď aj Poľsko už stiahlo z Británie časť svojho zlata. (Z Londýna odviezlo 100 ton zlata). – Avšak nedá mi, aby som sa takto verejne nespýtal: Z čoho pramení tá veľká iniciatíva predsedu Smeru, že s tým vyrukoval práve teraz „týždeň“ pred voľbami? Nebude to skôr tým, že parlamentné voľby sú pred dverami a on sa potrebuje čo najviac zviditeľniť, aby percenta jeho strany ešte viac stúpali? Kladiem si otázku prečo s tým neprišiel už oveľa skôr? Veď o brexite sa už hovorí 3 roky. (Referendum o brexite v Anglicku sa konalo 23. júna 2016). Podozrivé je aj to prečo s tým neprišiel premiér Pelegrini?

ANKETA: „Čo by malo urobiť Slovensko so zlatom, ktoré má uložené v Británii v Bank of England?“

Moje stanovisko: uložiť ho doma na Slovensku

Fico chce zatlačiť aj na NBS. – „Sme pripravení predložiť návrh uznesenia cez 30 poslancov, cez mimoriadnu schôdzu, ale chceme ten bod programu dostať na rokovanie, a to je najrýchlejší spôsob.“ Uznesením chcú požiadať NBS, aby urobila všetko pre návrat zlata naspäť na Slovensko.

Vyjadrenie NBS: „Národná banka počká na žiadosť parlamentu a bude sa ňou zaoberať. S uloženým zlatom v Bank of England Národná banka aktívne obchoduje.“ Zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/534310-fico-ziada-presun-zlata-z-bank-na-slovensko-a-spochybnuje-spojencov/?

Už dávnejšie som povedal: Fico sa takto zviditeľňuje hlavne preto, aby ukázal, že Pelegrini je jeho bábkou na špagátikoch, a on ich ťahá tak, ako sa mu v danej chvíli hodí, a zároveň dáva na zreteľ, že v skutočnosti tým premiérom je on a nie Pelegrini.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648535x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy