Založ si blog

Čo sa môže písať o Amerike a čo už nie? !

1.7.2019  som napísal tento blog: Tajná zmluva na americké základne na Slovensku!

V ňom som spomenul, že naši politici tvrdili, že žiadne také dohody neexistujú a nikto o nich ani nejedná! Ale ministerstvo zahraničia Slovenskej republiky nedokázalo zabrániť laiknutiu fotokópie návrhu zmluvy SOFA o trvalom rozmiestnení vojsk americkej armády na území Slovenskej republiky. Dokument, o ktorom sa na Slovensku dlho špekulovalo a dokonca sa tvrdilo, že ani neexistuje, a nakoniec sa dostal na verejnosť. Dokument pochádza z roku 2017. Čo sa v dokumente uvádza? Americká armáda podľa zmluvy má byť rozmiestnená na leteckej základni Sliač a na leteckej základni Malacky. Ďalej som ešte napísal toto: „Slovenská republika sa v zmluve zaväzuje, že prenajme ozbrojeným silám USA obe letecké základne na dobu 10 rokov s tým, že po tejto dobe bude možne zmluvu automaticky predlžiť, alebo vypovedať. Zmluva v článku č. 2 definuje a zakotvuje podmienky a princípy umiestnenia nielen amerických vojakov na Slovensku, ale aj ich rodín a rodinných príslušníkov. (Spolu s tým sa do pozornosti dostávajú i otázky ubytovania rodín amerických vojakov v blízkosti týchto leteckých základní, čo je obrovský biznis). Článok 3 ďalej uvádza, že Slovensko poskytne USA celkom dva druhy objektov a pozemkov, objekty a pozemky sú zdieľané spoločne s armádou Slovenské republiky, ale taktiež objekty a pozemky určené výhradne pre americkú armádu: Toto sa bude tykať predovšetkým amerických skladov rakiet s plochou dráhou letu, prípadne jadrových zbraní.“  Viac v tomto zdroji: Open in new window

Prečo sa taká zmluva robí tajne?

Buď je za tým veľký balík peňazí pre konkrétne osoby alebo sa takto rozhoduje – o nás bez nás – preto lebo tí, čo tu zmluvu podpísali sa k tomu postavili spôsobom, že veď po pár rokoch to už aj tak nikoho nebude zaujímať, kto ju podpísal. A do tretice prichádza do úvahy verzia, že mohlo to byť obyčajné riťolezectvo, aby sa naši politici týmto ťahom zapáčili Američanom a tí im na oplátku za túto „službičku“ prisľúbili nejaký výborný doživotný flek.

Avšak v súvislosti s Američanmi a s ich praktikami ako rozpútať vojnový konflikt ma zaujala  ďalšia zaujímavá informácia, ktorou bol rozhovor s bývalým agentom CIA, ktorý sa priznal ako to prebiehalo v Juhoslávii pri jej rozdeľovaní: „Na rozdelenie Juhoslávie nám dali milióny!“ – Spojené štáty americké rozbili Juhosláviu úmyselne, ako mnoho ďalších štátov od Afganistanu a Iraku po Líbyu a Sýriu.

Robert Baer v súčasnosti pôsobí ako investigatívny novinár a spisovateľ, nedávno oznámil vydanie svojej  novej knihy Tajomstvo Bielého domu (Secrets of the White House). V rokoch 1991-1994 pracoval ako vysoký agent CIA v Juhoslávii, jeho ďalšia misia viedla na Blízky východ. Vytvoril niekoľko dokumentov pre National Geographic a obvinil Bushovu vládu, že na Blízkom východe vedie vojny kvôli rope. Podľa jeho spomienok bol natočený aj Clooneyho Oskarovi film Syriana.

Čo ste robili v Slovinsku?

Dostal som informácie o tom, že Slovinsko je pripravené na nezávislosť. Dostali sme peniaze, niekoľko miliónov dolárov pre rôzne nevládne organizácie, opozičné strany a pre „financovanie“ rôznych politikov. Týmto spôsobom sa mala vyvolať a zorganizovať nenávisť a odpor.

Kto je vlastne vinný za genocídu v Srebrenici?

Vina je rovnomerne rozdelená medzi Bosňanov, Srbov a Američanov! Avšak v tej dobe propaganda všetku vinu pričítala Srbom. Mnoho z obetí, ktoré údajne boli pochované ako moslimovia, boli v skutočnosti Srbi a príslušníci mnohých ďalších národností. Mesto Srebrenica bolo obetované, aby Spojeným štátom dalo motív, aby tak mohli napadnúť Srbov za ich údajné vojenské zločiny.

Čo si myslíte, prečo sa Juhoslávia nakoniec rozpadla a prečo to americká vláda chcela?

Ľudia, ktorí podnecovali vojnu, potom nadiktovali podmienky mieru. Sú to tí istí ľudia, ktorým dnes patria spoločnosti, ktoré majú práva na užívanie rôznych nerastných a iných surovín! Jednoducho sme z vás spravili otrokov, teraz máte možnosť pracovať skoro zadarmo a suroviny pôjdu do Nemecka a do Ameriky. Tam sedí víťaz! Produkty, ktoré pôvodne pochádzajú  z vlastnoručnej práce, ste nútení nakupovať a importovať. A pokiaľ nemáte peniaze, tak si ich musíte požičať. Takže taký príbeh bol spustený na celom Balkáne!

Ako agent CIA ste nikdy nebol v Kosove, ale vedeli ste o tom, že Amerika tam takisto vyvíjala tlak?

Kosovo bolo v hľadáčiku cielene z dvoch dôvodov. Prvý bol preto, že má cenné nerastné a ostatné suroviny, a jednak preto, že má vojenské základne NATO! V srdci Európy je to najväčšia vojenská základňa NATO. Viac v tomto zdroji: Open in new window

Veľmi dobre si pamätám ako sme v 68-mom roku v strachu sledovali živé televízne vstupy z jednotlivých miest v Československu – dokazujúce, s akou „radosťou“ občania Československa vítali vojská Varšavskej zmluvy. (Prišli z nej všetky okrem Rumunov – iba oni a Juhoslovania, ktorí vo Varšavskej zmluve neboli, sa nás vo svete vtedy zastali. Za to sme sa my Juhoslávii vskutku „po kresťansky“ odvďačili: Ani nie po 30 rokoch, keď sa s určitým a vopred jasným cieľom začala deštrukcia Juhoslávie, sme nijako extra neprotestovali voči skutočným vinníkom tejto tragédie..

Pravdaže, my sme ich nebombardovali! My sme sa „iba“ servilne zaradili k tým štátom, ktoré povolili USA, resp. NATO prelet nad svojím územím, aby to ich bombardéry mali pri ďalšom systematickom a cieľavedomom ničení Juhoslávie – jej ľudí, hospodárstva, pamiatok atď. – ľahšie… a potom sme farizejsky brali deti z týchto kútov Balkánu k nám „na zotavenie“…)

PS

1.7.2019 Keď si tento blog prečítalo približne 2 000 čitateľov, tak mi ho administrátor  jednoducho vymazal – bez akéhokoľvek vysvetlenia! Takže sa pýtam o Rusku môžem písať čokoľvek – samozrejme pravdivo, ale o USA už niečo také neplatí?!

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7672661x
Priemerná čítanosť článkov: 5209x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy