Založ si blog

Anexia Krymu verzus 1000 amerických vojakov v Poľsku

Dvaja najsilnejší muži sveta sa zahrávajú s osudom planéty! Kladiem si otázku: Zničí ľudstvo „svoju planétu“ svojimi nukleárnymi zbraňami alebo pred 3. Svetovou vojnou nás, zničí samá príroda? Vidím to tak, že kým sa tí dvaja kohúti budú medzi sebou ešte niekoľko rokov vzájomne provokovať, kto z nich má kvalitnejšiu vojenskú výzbroj a kvalitnejšiu  armádu, tak tých dvoch kohútov predbehne sama príroda – a to tým, že sa pomsti ľudstvu zato, že ju toľké desaťročia nehorázne pustošili a pustošia naďalej – a pomerne ešte vo väčšom merítku ako tomu bolo doposiaľ – hlavne posledné desaťročie… stačí si pripomenúť brutálnu ťažbu dreva v  brazílskych pralesoch, kde jej vláda dražila časti dažďového pralesa pre ťažbu dreva a ťažiarskym spoločnostiam poskytla až milión hektárov pôdy. (A takáto masová ťažba neprebieha iba tam, ani naša krajina nie je výnimkou, doslova v tom napreduje… blíži sa k tomu priam míľovými krokmi, aby sa Brazílii vyrovnala. Naše kompetentné orgány akoby brazílskej vláde chceli dokázať, že aj oni majú na to prostriedky, aby sa im vyrovnali).

Spojené štáty vyšlú do Poľska 1 000 vojakov. Avšak Poľský prezident zvažoval, že Spojené štáty by mohli presunúť do Poľska až 2 000 vojakov. Trump ešte pred stretnutím s Dudom  sa vyjadril, že majú umiestnené: „už dlhý, dlhý čas desiatky tisíc vojakov v Nemecku“ a zvažujú, že „istý počet z nich“ by presunuli do Poľska. (Poľsko si objednalo od USA viac ako 30 stíhacích lietadiel typu F-35).

Takmer pred 2-mi rokmi konkrétne v júli 2017 americký prezident predniesol v Poľsku pamätný prejav o bezpečnostnej situácii v Európe – prekvapivo v ňom tvrdo kritizoval Rusko – Duda na oplátku sa pokúsil vliezť Trumpovi do jeho nemenovaného otvoru a navrhoval mu, aby Američania zriadili v Poľsku novú vojenskú základňu, ktorá by sa volala „Fort Trump“ – Americký prezident Dudovu nádej schladil, podľa neho: „s veľkou pravdepodobnosťou by podráždila Rusko a vyvolala jeho okamžitú reakciu, poznamenala AFP. „Nehovorím o trvalej alebo netrvalej“. Zdroj:  https://spravy.pravda.sk/clanok/515595/

Ak by som mal možnosť oponovať Trumpovi otázkami, tak by som sa spýtal: A nie je to jedno, či tam budú mať Američania 1 000 alebo 2 000 vojakov?  Či tam budú mať dočasnú vojenskú základňu alebo novú vojenskú základňu? (Myslím si, že Rusko poriadne podráždilo už terajšie opatrenie Poliakov na čele s Trumpom).

Vidím to skôr tak, že toto Trumpovo konanie je príprava na vojnu proti Bielorusku a následne proti Rusku!

História sa opakuje: Svet sa znovu dostal do päťdesiatych rokov minulého storočia.

Hromadiť zbrane budeme do úplného zničenia súčasnej civilizácie, hádam si o sebe niekto nemyslí, že je mierumilovná bytosť? Nie sme mierumilovní, – človek sa rodí ako sériový vrah, a je len otázkou času, kedy a ako začne zabíjať. V podstate je zázrak, že súčasná civilizácia ešte existuje. Preto ľudia tak často čakajú koniec sveta, dobre sa poznajú a vedia, že chuť zabíjať je obrovská.

Lenže skôr ako sa civilizácia zničí vlastnými jadrovými zbraňami, tak skôr nás môže zničiť naša pohodlnosť… Zvykli sme si na hromadné cestovanie, po celom svete už jazdia milióny motorových vozidiel, plaví sa mnoho lodí a tankerov, ktoré znečisťujú moria unikajúcou ropou po ich haváriách, denne sú vo vzduchu tisícky a tisícky lietadiel, či už dopravných a tých druhých, a o kozme už ani nehovorím, vyspelé štáty sa predbiehajú v ich vystreľovaní do vesmíru a tie našej krásnej planéte určite neprospievajú… Takisto armády majú mnoho všelijakej motorovej techniky, ktorou púšťajú do ovzdušia množstvo škodlivín… A toto všetko vplýva na ľadovce, ktoré sa každoročne rýchlym tempom roztápajú a z toho nenormálne stúpnu hladiny morí. A o nenásilnosti ťažobných spoločnosti najdrahšieho zlata, aké naša Zem ešte zatiaľ má, sú dažďové pralesy a už teraz vedci varujú, že ak takýmto tempom bude pokračovať ťažba dreva v dažďových pralesoch ako je tomu teraz, tak o 40 rokov už ten najväčší prales tu nebude. Dažďové pralesy sú pre človeka veľmi dôležité, pretože vyprodukujú obrovské množstvo kyslíka… Preto dažďové pralesy ľudia nazývajú pľúcami Zeme.

A o plastoch je už aj škoda niečo písať, už som k tejto téme napísal zopár blogov, ale najnovší výskum potvrdil, že každý človek jedlom a pitím dostane ročne do útrob svojho tela toľko plastov, že by sa dali porovnať s veľkosťou čipovej karty. Veď nakoniec svedčí o tom aj tento článok: https://www.startitup.sk/ludske-telo-sa-meni-na-smetisko-v-kazdom-cloveku-sa-nachadza-plastovy-odpad/

Vrátim sa k úvahe o 3. Svetovej vojne – už ako malý chlapec som chodieval často do lesa zbierať hríby. V obci v ktorej som vyrastal nebolo hádam človeka, ktorý by takisto nechodil na hríby, ale dobre si pamätám na výrok, ktorí mi hovorili tí skôr narodení, že keď je abnormálna úroda hríbov, tak to znamená, že bude vojna… neviem, či na tom je aspoň kúsoček pravdy, ale aspoň tu na Východe je tento rok neskutočne veľká úroda hríbov. Minimálne dva týždne som takmer denne chodieval na moje miesta zbierať hríby a takmer zakaždým som došiel domov s plným košom hríbov. Manželku som odľahčil od starosti, čo s nimi? Všetky hríby som vyčistil, pokrájal a nechal na slnku vysušiť. Manželke som zveril už len ich uskladnenie. No predvčerom mi priam príkazom nariadila, že na huby, aby som už nechodil lebo ich nemá do čoho dávať! Proste máme už 4 trojlitrové sklenené fľaše naplnené sušenými hríbmi. – Tak som mojej polovičke na jej reakciu zareagoval nasledovne: OK zlatá moja, na huby pôjdem aj zajtra! A ak nazbieram znovu plný kôš hríbov, tak ich odnesiem priamo na tržnicu a tam ich predám. (Aj sa tak stalo, no neviem, či tie huby cítili, že pôjdu na „výstavu“, čiže na stôl na tržnicu, aby sa tam pred zákazníkmi predstavili v plnej paráde, ale keď som ich mal už takmer plný kôš, tak som sa vybral späť k autu, no cestou späť som našiel ešte toľko ďalších hríbov, že som nimi naplnil nielen kôš, ale ešte som si vyzliekol tričko a aj to som naplnil hríbmi.)

 Tieto dva sú z môjho včerajšieho úlovku :-)

Tieto dva sú z môjho včerajšieho úlovku 🙂

 A takých bolo toľko, že som ich už aj prestal počítať :-)

A takých bolo toľko, že už som ich aj prestal počítať 🙂

 Dvojičky... :-)

Dvojičky… 🙂

 A ďalšie z dvojičiek... :-)

A ďalšie z dvojičiek… 🙂

 Asi sa pohádali :-)

Asi sa pohádali 🙂

 Dámy, nepripomína vám ten hríb niečo? :-)

Dámy, nepripomína vám ten hríb niečo? 🙂

 Tento sa chcel popasovať s tým krížom nad svojou hlavou - vytvoreným z koreňov stromu, ale pochopil, že nemá šancu, preto sa trošku uhol nabok :-)

Tento sa chcel popasovať s tým krížom nad svojou hlavou – vytvoreným z koreňov stromu, ale pochopil, že nemá šancu, preto sa trošku uhol nabok 🙂

 Jeden z mimoriadnejších a dokonca bol úplne zdravý :-)

Jeden z mimoriadnejších a dokonca bol úplne zdravý 🙂

 Tohto som pomenoval: ucho, mal ho také veľké, že nim počul samého seba ako rastie :-)

Tohto som pomenoval: ucho, mal ho také veľké, že nim počul samého seba ako rastie 🙂

 Kôš mi už na ďalšie hríby nestačil, zvolil som inú alternatívu :-)

Kôš mi už na ďalšie hríby nestačil, zvolil som inú alternatívu 🙂

 Na tržnici, začiatok predaja :-)

Na tržnici, začiatok predaja 🙂

 Záujem kupujúcich bol obrovský, ale min. 15-ti by ich brali okamžite, ak by som ich predal za symbolické jedno euro. :-( Bohužiaľ, mnohí ľudia ani nedokážu oceniť, čo tá hubárčina obnáša. Ja som za všetky tieto hríby pýtal 30 eur - automaticky reagovali, že to je príliš veľká suma. Tak som im argumentoval príkladom: Spočítajte si napr. toto: vy zarobíte za jednu hodinu strelím 10 eur, ja som tie hríby zbieral 4, 5 hodiny, pritom som mal so sebou iba pollitra vody lebo ak by som chcel dodržať pitný režim v tých terajších takmer 35 stupňových horúčavách, tak by som si musel so sebou okrem koša nosiť ešte aspoň 3 litrovú bandasku vody. (Netreba zabúdať ani na náklady na pohonné hmoty). Ďalším faktorom je, že ľudia, ktorí pracujú, či už na úradoch alebo vo fabrikách, tak pri takých horúčavách majú zapnutú klimatizáciu, ale v lese môžete použiť iba ak takú klimatizáciu, že sa ukryjete v tieni stromov. Lenže kto by potom za vás zbieral hríby?! Mimochodom položím vám otázku: Viete akú najodpornejšiu vec neznášajú hubári? Neviem, nemôžem hovoriť za všetkých hubárov, ale mňa v lese najviac rozčuľujú pavučiny o ktoré každú chvíľu nechtiac zavadím svojou prepotenou tvárou, ale ktorí ste to zažili určite veľmi dobre viete o čom hovorím.

Záujem kupujúcich bol obrovský, ale min. 15-ti by ich brali okamžite, ak by som ich predal za symbolické jedno euro. 🙁
Bohužiaľ, mnohí ľudia ani nedokážu oceniť, čo tá hubárčina obnáša. Ja som za všetky tieto hríby pýtal 30 eur – automaticky reagovali, že to je príliš veľká suma. Tak som im argumentoval príkladom: Spočítajte si napr. toto: vy zarobíte za jednu hodinu strelím 10 eur, ja som tie hríby zbieral 4, 5 hodiny, pritom som mal so sebou iba pollitra vody lebo ak by som chcel dodržať pitný režim v tých terajších takmer 35 stupňových horúčavách, tak by som si musel so sebou okrem koša nosiť ešte aspoň 3 litrovú bandasku vody. (Netreba zabúdať ani na náklady na pohonné hmoty). Ďalším faktorom je, že ľudia, ktorí pracujú, či už na úradoch alebo vo fabrikách, tak pri takých horúčavách majú zapnutú klimatizáciu, ale v lese môžete použiť iba ak takú klimatizáciu, že sa ukryjete v tieni stromov. Lenže kto by potom za vás zbieral hríby?!
Mimochodom položím vám otázku: Viete akú najodpornejšiu vec neznášajú hubári? Nemôžem hovoriť za všetkých hubárov, ale mňa v lese najviac rozčuľujú pavučiny o ktoré nechtiac každú chvíľu zavadím – svojou prepotenou tvárou, ale ktorí ste to zažili určite veľmi dobre viete o čom hovorím. 🙁

Zamyslel som sa, koľko stoviek a možno aj tisícok žien by boli rady, ak by ich manželia miesto vysedávania v krčmách chodievali zbierať huby, tak ako to robím ja? No ako vidieť sú ženy, ktorým vadí ešte aj to, že ich muži majú snahu naplniť potravinový reťazec v domácnosti. 🙁 (Neviem, možno tá moja má obavu, že si tam v lese nájdem nejakú mladšiu…). 🙂

Pointa: Uplynuli hádam tri týždne odvtedy, keď ma moja polovička durila, aby som sa namiesto turistiky venoval zberu hríbov, aby sa nestalo to, čo teraz začiatkom roka, že ak chcela uvariť hubovú polievku, (mimochodom, ktorú naše vnučky veľmi zbožňujú) tak musela zájsť do jedného potravinového reťazca, aby ich tam kúpila za nehoráznu cenu.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7671074x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy