Založ si blog

Nemám nadávať na túto vládu, keď neurobila nič v súdnictve aby bol spravodlivejší systém?

Ako mám byť spokojný s tým, keď vidím, že v našej krajine poniektorí jednotlivci náš štát a nás všetkých pripravili o miliardy eur na rôznych podvodoch, ale akosi „záhadne“ na nich neplatia tie isté zákony ako na tých, ktorí síce tiež robia podvody a krádeže, ale v oveľa menšom rozsahu.

Tak bývalého daňového šéfa, ktorý stojí pred súdom kvôli nádmerným odpočtom DPH nemôžu súdiť lebo tvrdí že je chorý.

Na okresnom súde v Košiciach už prebehol druhý neúspešný pokus otvoriť pojednávanie kauzy, v ktorej je Ivo Prokopič obvinený. Prokuratúra mu kladie za vinu, že na základe predstieraných obchodov neoprávnene získal nadmerné odpočty DPH za takmer 300–tisíc eur. Samozrejme, že v tomto procese sú spolu s ním namočení ešte ďalší piati experti, ale v jeho prípade je zarážajúca tá skutočnosť, že sa na zasadnutie súdu nedostavil a poslal tam iba lekárske potvrdenie o práceneschopnosti, v ktorom ale nebola uvedená žiadna diagnóza.

Pán Mikloš sa vyjadril, že Slovensko má v rámci EÚ primát v podvodoch s DPH. Podľa jeho vyjadrenia sa jedná len za minulý rok o podvod vo výške 1 300 000 000 eur, slovom jedna celá miliarda a tristomiliónov eur, po starom 39 000 000 000 korún, slovom tridsaťdeväťmiliárd korún. Politici v našej krajine iba nariekajú, že je nedostatok financií na dôchodcov, chorých, školstvo a rôzne rezorty, ale hlavná vec, že Slovensko má zlatú baňu z ktorej ťažia podvodníci a ich osobné bohatstvo je kľúčom k priazni a platenej ochrane zo strany polície, prokurátorov, daňových úradov a ostatných kontrolných orgánov.
Tu je potrebné rovno a nahlas povedať, že občanom Slovenska sa žije zle len preto, lebo niektorím spoluobčanom sa veľmi rýchlo začalo žiť moc dobré. Veď, keď niekto rýchlo a bezprácne nadobudne obrovský majetok, je to vždy len na úkor ostatných. Dobre zorganizovaná spoločnosť je tá spoločnosť, kde si musí každý na živobitie a majetok poctivo zarobiť a toto nie je komunistická filozofia. Tú si komunisti iba privlastňovali. Aj mečiarovské rozdelovanie majetku a fabrík od buka do buka malo a stále má ten istý dopad. Vlády Mečiara a Fica si zmýlili pojem vlastenectvo s kapitalizmom a vyrábali „vlastencov“ bohatstva a výrobných prostriedkov podľa vlastnej nomenklatúry.
Predvolebným sľubom tejto vlády, alebo po ficovsky „tohoto zlepenca“ bol poriadok, sprehľadnenie verejných financií, očista a odstránenie zločinu a poriadok v justícii, náprava jej krívd, odstraňovanie a potieranie klientelizmu a rodinkárstva vo verejnej správe a tento demonštratívny proces by mal vytvoriť celospoločenskú dôveru spoločnosti v túto vládu.

Pravica sa čuduje zo straty preferencií. Je to jednoduché. Pravica stále dlhuje občanom hlbokú analýzu „slovenských dôvodov“ a negatívnych dopadov na životnú úroveň. Zvaľovať vinu na celosvetovú krízu sú lacné výhovorky. Na túto vládu sa pozerajú občania z týchto pohľadov kritickejšie, ako na Mečiara, Slotu a Fica. Je to tým, že voliči tejto vlády očakávali nie lacnejší chlieb za menej práce, ale odstránenie hore – popísaného zločinu. Preto je každé zaváhanie politikov a úradníkov tejto vlády sprevádzané poklesom preferencií iba v radoch vlastných voličov.

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7734412x
Priemerná čítanosť článkov: 5251x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy