Založ si blog

Putin je „môj“ mladší brat

Obaja máme plešinu, sme rovnakého vzrastu, máme rovnaké zmýšľanie, obaja sme vyrastali v chudobných pomeroch a keď sa dožijeme, tak tohto roku oslávime 70tku.

Rozdiel medzi nami dvoma je len v tom, že on svoju nenávisť vie premeniť v odplatu za krivdy, ktoré prežil v detstve na každého človeka, ktorý mu stoji v ceste. (Dôkazom toho je vojna na Ukrajine). Aj ja cítim nenávisť voči mnohým ľuďom, ktorí mi ubližovali v detstve, ale v živote som nikomu neskrivil ani vlas na hlave len preto, že mi spôsobil ranu na duši. Avšak ako vidieť s Putinom to vôbec nehne, že kvôli nemu na Ukrajine denne prichádzajú o svoje životy tisíce nevinných ľudí v bratovražednej vojne, ktorú on nariadil. Hlavná vec, že pred médiami sa správa ako najvernejší Bohu oddaný kresťan celej planéty, ktorý mu to dáva najavo tak, žeby za neho aj život položil. Všade kde ho snímajú kamery sa prežehnáva ako ruský pop, ale na druhej strane bez mihnutia oka dáva popravovať nevinných ľudí, hlavne ženy a deti. Nedokážem pochopiť ľudí, ktorí ho v tých zverstvách podporujú.

O to smutnejšie je to, že aj v našej krajine je hodne takých ľudí, ktorí sa oháňajú argumentom, že Rusi by mohli položiť celú Ukrajinu na kolená už dávno a k tomu by stačilo masívne bezohľadné bombardovanie – také humanitárne, ako používali napríklad USA v Juhoslávii. Všetko porovnávajú so zločinmi Spojených štátov a dokonca argumentujú tým, že aj americkí analytici konštatujú, že Rusi postupujú relatívne ohľaduplne a neničia systematicky ukrajinskú infraštruktúru, čiže cesty, mosty, vodovody, elektrické a plynové vedenia atď.

Kým sa nezačala vojna na Ukrajine, tak som veril, že ľudia v 21. storočí už zmýšľajú úplne inak ako tí, ktorí prežili 2. Svetovú vojnu – v ich prípade je pochopiteľné, že v nich prevládala nenávisť a netajili sa pomstou ľuďom, ktorí žili v krajinách, ktoré bombardovali ich krajiny. Avšak ako vidím, ešte stále je dosť takých ľudí, ktorí zmýšľajú rovnako ako ľudia, ktorí 2. Svetovú vojnu prežili. 🙁

Podľa názoru takýchto ľudí je terajšie bombardovanie Ukrajiny ruskou armádou normálne lebo je ohľaduplné. Chcel by som vidieť ich reakcie, ako by reagovali, ak by Rusi bombardovali aj naše mestá rovnakým spôsobom ako mestá na Ukrajine, či by aj v takom prípade hovorili to isté?!

Takýto ľudia by si mali uvedomiť, že práve týmto spôsobom sa ľahko manipuluje s davmi. Ak niekto iný postupuje podobnou metódou ako oni – a dôjde k tomu, že po nejakom čase im niekto začne vyčítať, že to čo povedali – boli ich slová, tak vtedy už bude príliš neskoro vyhovárať sa, že oni tými slovami niekoho iba parafrázovali.

Čo získal Putin vojnou na Ukrajine?! Nezískal nič, získal iba to, že tisícky nevinných ľudí prišli o život a ďalšie tisícky prišli o svoje domovy – a pokiaľ tá vojna okamžite neskončí, tak každým dňom tých obetí bude podstatne viac – a to všetko vďaka šialencovi, ktorý chce vládnuť nielen Rusku, ale aj celej Ukrajine – a možno nielen im. 🙁

Správanie Putina výstižne a veľmi trefne zobrazil na svojej karikatúre karikaturista Danglár – posúďte to sami, milí čitatelia – vkladám ju sem do blogu

Zdroj denník Pravda

V debatách pod mojimi článkami v ktorých kritizujem Putina mi niektorí čitatelia vyčítajú, že na Putinovi si dokážem zgustnúť, ale o iných veciach nenapíšem ani riadok. (Na mysli mali hlavne vojnu, ktorú viedli Spojené štáty americké v 90tých rokoch v bývalej Juhoslávii). Avšak Putinovi úplne stačí to, že aj na Slovensku je hodne takých Slovákov, ktorí mu veria a takých ľudí ako som napr. ja, ktorí o ňom hovoríme, že je šialenec, tak ich okamžite odsudzujú – a ak by mohli, tak by nás najradšej zlikvidovali – podobným spôsobom ako to robí jeho armáda na Ukrajine.

Budem sa opakovať, ale čo tou vojnou Putin na Ukrajine dosiahol? Tvrdím, že dosiahol presne to čo chcel Západ, čiže tie hranice v okolí Ukrajiny sa iba viac posilnili systémami ako je napr. systém S 300 a množstvom ďalších zbraní (stíhačkami, vrtuľníkmi, tankami, obrnenými vozidlami a možno aj raketami stredného doletu) a pochopiteľne aj vojakmi NATO. Takže Putin sadol Západu na lep a nechal sa vyprovokovať k zbytočnej vojne.

V mojich predošlých blogoch som kritizoval Putina mojim názorom, že svojej armáde dal povel k napadnutiu Ukrajiny hlavne preto, že ho k tomu vyprovokovali USA a NATO. Okrem toho som uvádzal aj to na akom základe som k tomu dospel. USA potrebovali a ešte stále potrebujú, aby niekto kupoval ich vojenský arzenál lebo ak im leží v skladoch, tak z toho nemajú žiadny prospech. Preto sa snažili hľadať štát v ktorom mohli vyprovokovať vojnu… a v tom pokračujú od roku 1963 (kedy nechýbalo veľa a mohla byť 3. Svetová vojna lebo k tomu stačilo, aby Chruščov dal povel k vypáleniu jadrových rakiet proti USA, ktoré boli umiestnené na Kube). Netvrdím, že mám pravdu, ale mne to tak vychádza, že Američania nenávideli komunistov (a ešte stále ich nenávidia), a pretože odvtedy sa Rusi neustále obávali toho, že ak dovolia aby mali USA väčší počet jadrových zbraní, tak z tohto dôvodu medzi oboma týmito veľmocami prebiehalo šialené zbrojenie (dialo sa to počas studenej vojny)  – navzájom sa predbiehali v tom, kto z nich dvoch má viac jadrových zbraní. (Bohužiaľ toto medzi nimi pretrváva dodnes).

Nejdem obhajovať Rusov, ale tí to majú v génoch už od čias Stalina, že Západ robí všetko preto, aby komunistické krajiny vyhladil. A toto bolo dôvodom toho, že Putin Západu neustále odkazoval, že ak za každú cenu budú USA tlačiť svoje základne viac na Východ – čiže bližšie k ruským hraniciam – a podporovať Ukrajinu v tom, aby ju EÚ a NATO prijali do svojho členstva, tak on na tú Ukrajinu naozaj vojensky zaútočí.

Prečo tvrdím, že Putin je šialenec? Hovorím to preto, že pristúpil na hru Západu, ktorému práve o to išlo, aby na Východe vznikla bratovražedná vojna – a USA a NATO budú mať pred svetom čisté ruky lebo svoju armádu do tohto konfliktu nenasadili a pritom všetkom z tej vojny budú mať miliardové zisky.

Čím ďalej, tým viac sa utvrdzujem v tom, že toto všetko bola taktika Západu, aby vojnu na Ukrajine rozpútal Putin –  a on bohužiaľ spravil presne to o čo sa Západ po celý čas usiloval. Preto hovorím, že Putin je šialenec, ktorí si nedomyslel následky tejto vojny. Táto bratovražedná vojna priniesla iba veľké straty na ľudských životoch, ale aj vojenského arzenálu oboch štátov – a Západ si teraz môže mädliť ruky, že mu to všetko vyšlo tak, ako si to USA a NATO naplánovali – a oni na to nemuseli nasadiť ani svoju armádu. Takto si pred celým svetom kryjú chrbát, že to neboli oni, kto Ukrajinu zničil.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7668613x
Priemerná čítanosť článkov: 5206x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy