Založ si blog

Prekvapilo niekoho, že Kollár nepodrží Matoviča?

Mňa vôbec nie. Teraz, keď majú koaliční lídri najväčšiu príležitosť zviditeľniť sa pred voličmi lebo cítia, že predčasné voľby sú už za dverami, tak kto iný ako Kollár by bol výnimkou? (Tým nechcem povedať, že Matovič nerobí to isté).

Téma možného zvýšenia DPH neutícha a Matovič sa jej chopil hneď po tom, čo sa musel vzdať kresla premiéra. Verejnosti oznámil, že aj prostredníctvom zvýšenia daní by chcel ufinancovať 200-eurový príspevok na každé dieťa pracujúceho rodiča.

Avšak oporu nenašiel už vo svojej koalícii, „ktorá síce tvrdí, že je ochotná diskutovať o zvýšení prídavkov na deti, no nie za cenu markantného navýšenia DPH.“ Najnovšie sa zapojil do diskusie aj Boris Kollár, napriek tomu, že v minulosti Matoviča mnohokrát podržal, tentoraz to dáva aj verejne najavo, že z neho nadšený nie je. Potvrdil to takmer v každom konflikte v koalícii a nebol ani proti jeho zotrvaniu na poste premiéra.

Návrh zdvihnúť dane sa nepáči nielen SaS a Za ľudí, ale ani Sme rodina. „Nie sme nastavení na zvyšovanie, skôr preferujeme znižovanie alebo šetrenie peňazí v štátnom aparáte. Možno si môžeme povedať, že sa pozrieme aj na rozpočet armády. Neviem, či potrebujeme počas tejto krízy kupovať ďalšie stíhačky. Myslím si, že teraz treba pomôcť ľuďom,“ povedal Kollár.

Bude na Matvovičovi, aby na zvyšovanie príspevku na deti našiel peniaze. „Je to jeho robota, jeho rezort, jeho zodpovednosť. Pevne verím, že nám na vláde alebo v koaličnej rade predloží takú formu zdrojov, aby mohol naplniť plány sociálnej reformy, že to bude kryté nie ďalším zadlžovaním obyvateľstva alebo zvyšovaním cien cez DPH,“ dodal Kollár. Viac v tomto zdroji co-sa-to-deje-medzi-sme-rodina-a-olano

Neutícha ani téma možného zvýšenia25 % DPH.

Myslím, že tu nemusím zopakovať Matovičov návrh radikálneho zvýšenie príspevkov na deti pracujúcich rodičov, ktorí by mali mesačne dostávať 200 eur na jedno dieťa. Hlavne v prípade nezamestnaných, ale z čoho to chce minister financií zaplatiť, o tom nehovorí a oháňa sa výhovorkou, že nejde o definitívny návrh, dokonca odmieta, že by chcel 25 % DPH.

Proti zvyšovaniu DPH sa ozval aj Sulík „Vylučujem, že by sme súhlasili so zvýšením DPH, je to červená čiara.“ Podobný prístup má aj strana Za ľudí.

Čo chce dosiahnuť Matovič?

– sľubuje novú daňovo-odvodovú reformu

– zníženie byrokracie a zjednotenie odvodov a daní vo výplate

– zrušiť by sa mala veľká časť daňových výnimiek

– Sulíkove tvrdenie že Matovič plánoval 25 % DPH odmieta, no pripúšťa zvýšenie daní. (Takže tvrdenie proti tvrdeniu a volič si môže vybrať, ktorému klamárovi uverí skôr).

Keď to tak sledujem:

Stávame sa krajinou udavačov, a ak to bude pokračovať takým tempom ako to pokračuje, tak v krátkej dobe dospejeme k tomu, že už ani nebude koho udávať… potom sa to možno zmení pozitívne aspoň v tom, že začnú sa udávať sami udavači.

O tom, že v kradnutí sa pokračuje, tak o tom už aj škoda hovoriť … a národ sa len bezmocne prizerá na dennodenný prírastok sľubov psychopatov, megalomanov, babrákov a diletantov … a najsmutnejšie na tom všetkom je to, že Matovič sa týmito klamstvami a svinstvami Vlády chváli vo svojich statusoch na sociálnej sieti ako obetavou prácou pre občanov Slovenska.

PS

Vložím sem tabuľku s textom, ktorý veľavravne hovorí o sociálnej situácii mnohých Slovákov

Veľmi rád by som si vypočul názor ministra financií na uvedený text???

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7642142x
Priemerná čítanosť článkov: 5188x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy