Založ si blog

Aký je rozdiel medzi Pellegrinim a Matovičom?

Hádam žiadny, u oboch rovnaký postup: jeden deň niečo vyhlásia a na druhý deň prípadne o pár dní neskôr všetko dementujú a hovoria úplne niečo iné. – A čo je najviac zaujímavé, že hovoria práve to, čo chcú mnohí Slováci počuť, potom už len záleží na tom, koľko voličov im na tie ich výhovorky naletia. 🙂

Neviem, či už predseda strany Hlas podal trestné oznámenie na Matoviča a jeho členov vlády, ale na svojej tlačovej besede predstúpil pred novinárov s touto informáciou: Strana Hlas podozrieva Matoviča zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa – či trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. „(Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Peter Pellegrini).“

Podľa Pellegriniho Premiér: „nerešpektuje a mení odporúčania iných orgánov, a preto mohol tiež porušiť paragraf Trestného zákona, ktorý hovorí o marení úlohy verejným činiteľom.“ – Tak toto by som mu dal za pravdu aj ja.

A súhlasím aj s tým jeho názorom, že predseda parlamentu Boris Kollár Zneužíval právomoci verejného činiteľa s tým, že benefitoval z otvorených lyžiarskych stredísk. (Lebo tam bolo veľké podozrenie z účelového upravovania opatrení v prospech ľudí, ktorým ostali otvorené prevádzky).

Takisto by sa dalo súhlasiť s jeho kritikou, prečo premiér a členovia vlády nereagujú na kritickú situáciu v súvislosti s rastom hospitalizácií v nemocniciach a rastúcimi úmrtiami na ochorenie Covid-19 a to hlavne so situáciou v Nitre. 

A 100 bodov by som mu dal zato, že kritizoval Matoviča, že sa nemôže vyhovárať na vicepremiéra Richarda Sulíka ani na žiadneho člena vlády…myslím si, že premiér veľmi dobre vedel, že akú funkciu prebral a keď si nevie spraviť poriadok so svojimi ministrami, tak automatický by mal svoje miesto prenechať niekomu schopnejšiemu, lebo čím ďalej bude takto zbabelo postupovať, tak o to viac z toho bude ťažiť opozícia a tie šarvátky medzi Sulíkom a Matovičom (s tými ich detinskými statusmi na fejzbuku) ešte viac prihrávajú na gól do svojej vlastnej brány.

To, že opozícia robí všetko preto, aby tie predčasné voľby boli čím skôr, o tom svedčí aj Pellegriniho vyhlásenie na brífingu, že jeho strana predloží na najbližšiu schôdzu parlamentu návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia parlamentu. (Hlasovať by sa malo na schôdzi, ktorá sa začína 26. Januára). Takto sa chce vyhnúť organizovaniu referenda a v januári alebo začiatkom februára počas schôdze NR by mohli pokojne hlasovať o ukončení tohto trápenia a vyvolať predčasné voľby.

Hlas nebude bojovať proti očkovaniu proti ochoreniu Covid-19, povedal predseda Hlasu Pellegrini. „Naša strana bude odporúčať očkovanie. Bude podporovať ľudí, aby tí, ktorí chcú, sa dali zaočkovať, aby sa zvýšilo percento akceptácie v spoločnosti,“ doplnil s tým, že očkovanie musí byť na dobrovoľnom princípe. Strana však nebude nabádať ľudí, aby sa nešli očkovať. – Viac v tomto zdroji: spravy.pravda.sk

Ale najviac ma v tom článku pobavilo, keď poslanec Richard Raši uviedol, že požiadal o zvolanie mimoriadneho zdravotníckeho výboru, kde by mal minister zdravotníctva Marek Krajčí vysvetliť konkrétne kroky na pomoc preťaženým nemocniciam … – prosím čitateľov, aby ma nevnímali tak, že mám na Rašiho ťažké srdce, ale myslím si, že ako lekár by spravil lepšie, ak by si „vyhrnul rukávy“ a išiel pomáhať zdravotníkom pri ich nezávideniahodnej situácii, (aj tak je tých zdravotníkov zo dňa na deň menej a menej), a tak by bol príkladom aj pre ostatných, lebo nie je nič ľahšieho, ako kritizovať – kritizujúci nemusí nič riskovať, napr. to, že sa aj on môže nakaziť … Raši apeloval, že chýba aktívne krízové riadenie, nemôže sa nechávať na kraje, mestá, či samotné nemocnice. „Musí to byť riadené z jedného centra,“. Situácia v Nitre je podľa neho príkladom, že plošné otestovanie ohniska má význam.

Myslím si, že pána Pellegriniho som už pozvŕtal pomerne dosť obstojne, čiže ušlo sa mu z mojej strany aj pochvaly, ale keď som videl jeho status na fejzbuku, tak ten ma iba utvrdil v tom, že je rovnako falošný ako pán Matovič. Veď posúďte sami:

Zdroj: fb

Svoj názor na konanie predsedu Petra Pellegriniho povedal Richard Vašečka:

„ABSOLÚTNE BEZ HANBY A BEZ ZODPOVEDNOSTI – Nezabúdajme: Expremiér a exsmerák Pellegerini chcel v novembri populisticky a nezodpovedne otvárať úplne všetko! Dnes chce žalovať premiéra Igora Matoviča za to, že svojim konaním vraj ohrozuje ľudské životy – napriek tomu, že je to práve Matovič, ktorý platí najvyššiu politickú cenu za to, že vehementne presadzuje aj nepopulárne pandémické opatrenia, len aby zachránil čím viac životov a chránil slovenské zdravotníctvo.“ – Zdroj Richard Vašečka fb 5.1.2021 o 15:08

Takže ak by som mal k tomu vyjadriť svoj názor, iba by som zopakoval to, čo napísal pán Vašečka, ale s týmto krátkym dôvetkom: Je toto vôbec normálne?

PS

Vážení čitatelia, vkladám sem aj video včerajšieho vyjadrenia pána Pellegriniho k dnešnej polit. situácii:

Svoj názor k vyjadreniam pána Pellegriniho si spravte sami … no priznám sa – ja mám v tom „kotlíkový guľáš“. 🙁

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7671188x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy