Založ si blog

Švédi nemajú žiadne nadmerné úmrtia!

Vedci v Osle sa pozreli bližšie na úmrtnosť vo Švédsku za posledných 5 rokov. Zistili, že medzi júlom od roku 2019 do júla 2020, sa celkové množstvo úmrtí oproti predošlým rokom len nepatrne zvýšilo, a to aj napriek silnej vlne pandémie nového koronavírusu Covidu-19.

Švédi okrem celkových úmrtí porovnávali svoju krajinu s Nórskom.

Ich štúdia ukázala, že hoci úmrtnosť na COVID-19 má byť vo Švédsku oproti Nórsku až 15-násobná, celková úmrtnosť sa oproti predošlým 3 rokom nezmenila.

Mierne zvýšenie celkovej úmrtnosti je badať len v skupine ľudí nad 70 rokov.

Obe krajiny k zvládaniu pandémie zvolili úplne odlišné prístupy a nadmerné úmrtia v dôsledku ochorenia COVID-19 sa vo Švédsku ukázali výrazne menej početné, než sa pôvodne predpokladalo.

Zdroj: zemavek.sk

Ako sa to teda dá vysvetliť?

Všetko nasvedčuje, že boli preklasifikované úmrtia – čiže ľudia, ktorí by tak či tak umreli na nejaké iné existujúce ochorenia, boli označení ako obete COVID-19.

Takže u ostatných vekových skupín obyvateľstva bola celková úmrtnosť na úrovni dlhodobého priemeru, či dokonca pod ním – čiže 1%. Celý rozdiel, ktorý má na svedomí COVID-19 v krajine, ktorá zostala otvorená s minimálnymi obmedzeniami uvalenými na každodenný život obyvateľov.

Aký to paradox v porovnaní so Slovenskom, kde sa vlastne stala chyba? Kto nesie zodpovednosť za doterajšiu úmrtnosť takmer 1200 občanov?! Kompetentní ľudia nám tvrdia, že smrť týchto občanov má na svedomí Covid-19.

PS

Tohto roku koncom januára som týmto blogom: kormidlo.blog.pravda kritizoval Svetovú zdravotnú organizácii WHO – v tom čase koronavírus nepovažovala za celosvetový problém: 23.1.2020 sa WHO rozhodla (tesnou väčšinou) neoznačiť epidémiu nového koronavírusu v Číne a v niektorých ďalších krajinách za „stav ohrozenia verejného zdravia medzinárodného rozmeru.“ Už vtedy som tvrdil, že pokiaľ by sa WHO k tejto pandémii postavila naozaj zodpovedne a rozhodla by, že tento vírus je naozaj veľmi vážny, že ho neradno podceniť a je skutočnou hrozbou pre celý svet, tak som presvedčený o tom, že doterajší počet obetí Covidu-19 by nebol taký vysoký, aký bohužiaľ je (len v USA už prekročil 300 000 obeti)- takisto aj vakcína voči Covidu-19 by bola oveľa skôr objavená. Takže ak má byť niekto braný na zodpovednosť za smrť obetí Covidu -19, tak je to práve WHO.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7668666x
Priemerná čítanosť článkov: 5206x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy