Založ si blog

Pán Matovič, v Rakúsku žijú ľudia bez strachu a obmedzení

Všetko je tam otvorené, život tam funguje normálne, sú otvorené reštaurácie, kaviarne, nákupné centrá a aj fitness centra. Ľudia žijú bez strachu a obmedzení a rúška nosia iba v interiéri a hlavne nikto ich nekontroluje. Polícia a politici sa im nevyhrážajú pokutami a ani inými represiami.

A, čo je najdôležitejšie Rakúsko má ďaleko viac pozitívnych a aj hospitalizovaných ľudí ako Slovensko. Lenže rakúski politici ľudí skôr povzbudzujú a upokojujú a nikto nikomu neprikazuje, aby sa zúčastnil pilotného testovania s 50 percentnými antigénovými testami – (čiže s testami o ktorých je až príliš veľa pochybnosti). – Viem budete mi oponovať, že testovanie u nás je dobrovoľné, lenže aká je to dobrovoľnosť, keď Slovák bez potvrdenia s negatívnym výsledkom na Covid-19 nemôže chodiť do práce?!

Máme sa na to pozerať tak, že Rakúsko je bohatá krajina a preto jej politici sa nemusia tak obávať o pokles štátnej ekonomiky ako my Slováci?

Naozaj sa dá test na Covid-19 v pohode zvládnuť? – Pozrite si video na ktorom reporterka SME skúsila antigénový rýchlotest – od nepríjemného odberu, po výsledok:

Skúsili sme antigénový rýchlotest

Antigénové testy sú rýchle. Výsledok máte už po 25 minútach od odobratia vzorky. Človek sa však nevyhne sterom z nosohltana, hoci si mnohí ľudia myslia, že pri antigénovom teste stačí vzorka sliny.

Pol milióna antigénových testov nakúpilo aj Slovensko. Použili sa aj pri testovaní zdravotníkov v nemocniciach alebo v domovoch sociálnych služieb. Stáli takmer tri milióny eur s DPH.

Rýchlotestovanie podstúpila aj reportérka denníka SME Daniela Hajčáková – video sme natočili od nepríjemného odberu až po vyhodnotenie.

„Antigénové rýchlotesty sú dobré na rýchle orientačné stanovenie v poľných podmienkach. Ako vyplýva z ich názvu, ich najväčšou prednosťou je rýchlosť. Žiaľ, majú aj nevýhodu, že sú menej presné ako klasické laboratórne PCR testy,“ hovorí nám riaditeľ siete laboratórií Alpha medical Peter Lednický, ktorý nás celým procesom testovania aj sprevádzal.

Pán premiér, viem situácia je vážna, ale týmto riešením resp. nariadením vlády sa docieli iba to, že pribudne veľké množstvo nezamestnaných ľudí, skrachujú mnohé firmy a taká situácia vyvolá veľké nepokoje, potom Vám na protestujúcich občanov nebudú stačiť ani vodné dela. Zatiaľ to príliš nebádať, takže nájdu sa aj takí chytráci, ktorí túto situáciu vykresľujú vtipnými príspevkami ako napr. tento:

Zdroj: fb

No o týždeň o dva sa môže situácia rapídne zmeniť, a ak k tomu dôjde, tak nás Boh ochraňuj.

PS

V debate ma jeden čitateľ vyprovokoval k tomu, že sem vkladám aj obrázok s textom:

Zdroj: fb

Tu je vyjadrenie čitateľa, ktorý ma k tomu vyprovokoval: „A môžem ti len pritvrdiť a odkázať, že tento tvoj elaborát je len paškvil ne zakladajúci sa na pravde !!!“

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7642240x
Priemerná čítanosť článkov: 5188x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy