Založ si blog

Slovenka to riadne natrela dôchodcom v MHD

Priznajme si, že súčasný život mnohých mladých ľudí nie je taký, aby ho bolo možné nejako príliš chváliť, na mysli mám hlavne ich zdravotnú stránku.

V tomto zdroji: breeze.sk sa jedna mladá Slovenka nechala poriadne vytočiť našimi dôchodcami a poslala im drsný odkaz. Jej postoj veľkú časť ľudí pobúril.

Tu je jej vyjadrenie:

„„Vážení starí ľudia
Nakoľko ešte nemám dosť fin. prostriedkov, aby som si vyvážala svoju prdel autom, chodím autobusmi v ktorých som si vypočula už dosť veľa vašich dialógov ale častejšie monológov.
Chcem Vás poprosiť:
1. Uvedomte si prosím, že keď sa rozprávate sami so sebou nahlas v autobuse to je diagnóza..
2. Uvedomte si, že aj keď bola Vaša doba super už je tu iná rýchlejšia modernejšia a nám mladým nezostáva nič iné iba sa jej prispôsobiť lebo by nás svet zožral za živa.
3. Áno dnešné deti sú hrozne, rozmaznane, bez rešpektu a veľa z nich by si zaslúžilo jednu výchovnú. Ale keď ku vám dôjde na návštevu takéto vnúča, tak sa radšej zamyslite kde ste vy vo výchove svojich deti urobili chybu a radšej tie vnúčatá zoberte a učte ich o svete, o úcte k starším a iným ľuďom, o našej kultúre nech sú hrdý, že sú Slováci, rozprávajte staré historky, naučte ich aspoň jednu ľudovku a že krava nie je fialova.

  1. Uvedomte si, že v dnešnej dobe kopec z nás nie všetci vstáva povedzme o 5 ráno. Cestujeme do práce kde makáme jak šróby a kým sa konečne dostaneme busmi domov v tých príšerných zápchach je koľko krát 6-7 hod večer. Môžeme si akurát navariť večeru, umyť sa a isť spať, aby sme zas vstali ráno a išli opäť do práce. Plus samozrejme cez víkend musíme isť robiť nadčas, ktorý nám nikto nezaplatí lebo dnešný šéfovia často nemajú ani šajn čo robíme a koľko to trvá, ale chcú 100% výsledky. Musíme brať brigády navyše, aby sme nejako vyžili. Aby sme s partnerom nemuseli navždy bývať u rodičov a žít svoj život. Preto nám PROSÍM dovoľte ten čas strávený v autobuse kukať do mobilu a písať s kamarátmi alebo mamou ktorú sme už mesiac nevideli lebo nemáme čas.
  2. Nakoľko je doba aká je aj my mladí mame zdravotne problémy. S nohami s chrbticami alebo nás proste len po 12-tke v obchode, kde sme celý deň len stali bolia nohy a chceme si sadnúť a oddýchnuť. To že sme mladí neznamená, že sme na baterky a že nemáme nárok byť unavení a ubolení.
    6. Keď vám už teda prekáža, že sedíme a nepustime Vás nezačnite sa rozkrikovať na cely bus. Buďte ku nám slušní, ako žiadate aby sme boli my k vám. Zaručujem Vám, že 100% ľudí Vás pustí si sadnúť, keď im poviete „prosím pustíš ma bolia ma nohy?“ Ako keď začnete nahlas frflať.““

Môj názor k niektorým jej názorom:

Hneď v úvode odkazujem tej pani, (ak náhodou bude čítať tento článok) ale aj mladým ľuďom, aby mali na pamäti, že aj oni raz budú dôchodcovia! (Samozrejme tí, ktorí sa dôchodku dožijú).

S niektorými jej názormi by sa dalo súhlasiť, hlavne s tým, že starí ľudia by naozaj nemali rozprávať sami so sebou, avšak vytkol by som jej napr. to, že hovorí o dopravných zápchach a kvôli nim sa nevedia dostať včas do práce prípadne trvá im tak dlhšie návrat domov, no ja by som jej na tento konkrétny prípad odkázal len toľko: Keď som bol mladý ja, tak som šliapal do pedálov bicykla, čiže väčšinou som sa vozil do práce na bicykli (a to som mal z domu na pracovisko 16 kilometrov), takže som vyrážal z domu ráno o štvrť na päť, aby som bol o šiestej na pracovisku…

Bicyklom som jazdil nielen do práce, ale vyše 30 rokov som sa venoval cyklistike v turistickom oddiele.
Fotografia je z roku 1980 (vtedy som bol jedným z účastníkov III. Celoslovenského cykloturistického zrazu 4.9. – 7.9. 1980)

…električkou alebo autobusom som sa vozil do práce iba v zime a v ostatnom období iba vtedy, keď pršalo, a takisto aj my sme často robievali nadčasy (komunisti chceli kapitalistom dokázať, že aj my vieme veľa vyrábať a lámať rekordy, takže plán výroby často zvyšovali, no zápchy, aké zažívate Vy teraz, tak tie sme my nepoznali, lebo mnohí z nás ani nemali auta. (Na auta boli poradovníky, takže niektorí museli čakať aj niekoľko rokov, takisto ľudia s bežnými profesiami, ak neboli baníci, tak nezarábali až toľko, aby si auto mohli kúpiť šetrením z dvoj až trojročného platu – mnohí na auto museli šetriť najmenej 20 rokov).

A k uvoľňovaniu miesta starším ľuďom snáď len toľko: Tá pani sa zbytočne rozčuľuje lebo z jej vyjadrenia mi to pripadá tak, ako keby nás starých hádzala všetkých do jedného vreca, lenže nás je hodne takých, že napriek tomu, že sa blížime k sedemdesiatke a niektorí k osemdesiatke či deväťdesiatke, tak ešte stále niektorých mladých ľudí strčíme do vrecka, lebo my sme sa držali správnej životosprávy a o svoje zdravie sme dbali rôznymi športmi, nevysedávali sme dlhé hodiny pri televízoroch prípadne v baroch a pod. a nenapchávali sme sa hamburgermi a kadejakým svinstvom, ktoré nám dnes ponúkajú obchodné reťazce (medzi tie športy patrili napr. kolky, beh, plávanie a chodenie do prírody – čiže turistika. V zime sme náš voľný čas venovali lyžovaniu hlavne na bežkách, (zjazdové lyžovanie aspoň mne pripadá skôr také, že človek sa zdržiaval na čerstvom vzduchu, ale svojmu telu nedal zabrať tak akoby sa patrilo, vyviesť sa na kopec vlekom a potom sa spustiť na lyžiach dole, tak toto nie je bohvieaký výkon) – takže vďaka tomu dnes máme ešte stále dobrú kondíciu – a konkrétne ja MHD využívam len v nevyhnutných prípadoch, keď sprevádzam vnučky a pod. inak chodievam peši a to za každého počasia, a keď cestujem v autobuse alebo v električke, tak si takmer nikdy nesadám, aj keď je voľné miesto, skôr to miesto ponúkam dámam, (hlavne tehotným ženám) alebo ľuďom na ktorých hneď na prvý pohľad vidieť, že im státie počas jazdy spôsobuje zdravotné problémy.

PS

Vážení čitatelia, nikdy som v blogoch nerobil žiadne prieskumy prípadne ankety, ale tentokrát by som sa fakt potešil, ak by ste v debate vyjadrili svoj názor tak, žeby ste dali svoj hlas, či už kladný alebo záporný autorke drsného odkazu dôchodcom.

Ako to vidíte vy?

V debate uvediem príspevok v ktorom sa budem pýtať: Súhlasíte s jej názorom alebo nie?

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7668680x
Priemerná čítanosť článkov: 5206x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy