Založ si blog

Viete o kom nemôžete napísať pravdu? O našich Rómoch. . .

A už vôbec nesmiete zverejniť fotografie, ktoré ste si nafotili a chcete ich predložiť ako dôkaz, že niektorí z nich porušujú zákon a polícia sa tvári, že sa nič nedeje. Dnes o 10:27 som sem zavesil blog s týmto názvom:

Kusá tvrdí, že Rómovia by nemali bývať v osadách – avšak dlho sa na blogovisku neohrial, admini mi ho zmazali. Takže dávam ho sem opäť, ale už bez uvedených fotiek a dúfam, že už aspoň proti článku nebude mať nikto výhrady.

Takže repete:

Sociologička Zuzana Kusá by mala zobrať niekoľko miliónovú pôžičku, postaviť aspoň niektorej rómskej osade domy (blok) s perfektnou výbavou, aby tam mali vodu, elektrinu, plyn, prípadne vírivku a bazén!

Všetci vieme, že väčšina Rómov sa hrnie do roboty, len ich málokto dokáže zamestnať. No a tí chudobní bez práce, žijú ako vedia, niet im čo závidieť, ale zmeniť by sa to mohlo, ak by bohatí ľudia (sú medzi nimi aj mnohí Rómovia) spravili to, čo som navrhol poradkyni pani prezidentky. Potom, keď sa tí chudobní ľudia uchytia, nájdu si dobrú prácu, budú pekne zarábať, tak nebude pre nich problém splatiť to, čo bolo pre nich postavené, dokonca budú to môcť splatiť aj s úrokmi. (Utópia? Možno, aj keď nie celkom…) – aby bol čitateľ v obraze, pani sociologička sa k marginalizovaným rómskym komunitám vyjadrila nasledovne: nemožno pomôcť ľuďom, aby sa posunuli na vyššiu úroveň, ak budú nútení naďalej žiť v extrémne preplnených príbytkoch, bez dostatočného prístupu k vode a energiám.

Podľa nej je otázka bývania a infraštruktúry na prvom mieste. Hlavne, ak budú vzdialení od verejných služieb a ak nebudú mať možnosť poradiť sa vo veciach, ktoré presahujú ich bežnú skúsenosť.

Samozrejme každý človek si zaslúži žiť v slušnom prostredí, veď nežijeme ako ľudia niekoľko storočí pred nami, doba sa zmenila…ale pobavil ma jej ďalší výrok, že: „nemožno im pomôcť, ak v ich bezprostrednom okolí nebudú bezpečné priestory pre hry a športovanie a rozvíjanie záujmov detí.“- Zdroj: https://www.extraplus.sk/clanok/romovia-podla-kusej-nemali-byvat-v-osadach

Neviem, či bola pani Kusá osobne aspoň raz v niektorej rómskej osade? Myslím, že skôr nie, inak by vedela, že mnohým rómskym osadníkom takýto život vyhovuje, väčšina z nich sa normálnym životným a civilizovaným podmienkam ani nechce prispôsobiť a ani sa nevedia prispôsobiť – česť výnimkám.

Ak by pani Kusá alebo niekto iný pochyboval o tom, čo som napísal, tak sa choďte pozrieť na Lunik IX.!

Kam sa podeli tie milióny a milióny eur, ktoré boli určené (nie len z EÚ) na to, aby občania tohto etnika sa prispôsobili životu majoritných občanov?!

Takmer denne sa nám na sídlisku naskytne pohľad na neprispôsobivých Rómov ako sa prehrabávajú v kontajneroch! Slušní ľudia, ktorí dbajú o to, aby sme mali čisté životné prostredie, tak tí si raz za čas objednávajú veľké kontajneri do ktorých dávajú rôzne veci zo svojich domácnosti, lebo im už doslúžili, no ďalšia skupina ľudí sa správa ako bezdomovci, prehrabávajú sa v takýchto kontajneroch, akoby boli v nejakom bazáre – a čo uznajú za vhodné, tak si to odnášajú do svojich príbytkov… ešte by sa dalo prižmúriť „jedno oko“ pri tejto ich činnosti, lenže mnohí z nich cestou domov minimálne jednú tretinu z tých veci vyhádžu vedľa chodníkov smerujúcich k ich príbytkom – sú to hlavne odevy, ktoré civilizovaní ľudia (samozrejme z pohodlnosti) nahádzali do kontajnerov. Lenže, ak sa nemýlim, tak na Slovensku máme zákon, ktorý zakazuje občanom prehrabávať sa v smetných nádobách a dokonca sú zato pokuty, realita je však taká, že často vidíme, že poniektorí občania majú výnimku!!! A ak ich pri tejto činnosti vidia policajti, tak tí sa radšej správajú, že ich nevidia a snažia sa im čo najskôr vyhnúť.

Aby toho nebolo málo, tak niektorí neprispôsobiví občania ničia kontajneri určené na zber obnoseného šatstva, to si prehrabú a čo sa im hodí zoberú domov – zvyšok nechávajú pohodený buď priamo pri rozbitom kontajnery alebo v blízkosti kríkov… 🙁 Konkrétne: kontajner stál za našim vežiakom a zlodejom, ktorí ho rozbíjali som prekazil ich plán… bolo to nad ránom zhruba pred 2 rokmi asi o štvrť na štyri.

Zastávam názor, že mestá a obce sú povinné udržiavať poriadok! Ale je otázne, či by to robili aj ľudia, ktorí to tvrdia? Samozrejme mám na mysli situáciu, ak by ten poriadok mali robiť oni sami hlavne po „poriadkumilovných“ občanoch. Najskôr by to dopadlo asi tak, žeby zmenili zákon, aby to robiť nemuseli.

Som zvedavý, čo by pani Kusa napísala o obyvateľoch Lunika IX.? – (Samozrejme, ak by ich osobne navštívila). Avšak zopakujem to, čo som napísal v úvode blogu: Sociologička Zuzana Kusá by mala zobrať niekoľko miliónovú pôžičku, postaviť aspoň niektorej rómskej osade domy (blok) s perfektnou výbavou, aby tam bola voda, elektrina, plyn, prípadne vírivka, či bazén! Všetci vieme, že väčšina Rómov sa hrnie do roboty, len ich málokto dokáže zamestnať. No a tí chudobní, ktorí žijú bez práce ako vedia, tím naozaj niet čo závidieť, ale zmeniť by sa to mohlo, ak by bohatí ľudia spravili to, čo som navrhol pani poradkyni. Potom, keď sa tí chudobní ľudia uchytia, nájdu si dobrú prácu, budú pekne zarábať, tak nebude pre nich problém splatiť to, čo bolo postavené, dokonca budú to môcť splatiť aj s úrokmi. – Bude to trvať hádam aj 100 rokov kým to splatia, ale aspoň jej vnúčatá sa toho dožijú.  

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665874x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy