Založ si blog

Nie je vylúčené, že budeme zatvárať hranice!

Takto sa vyjadril minister zdravotníctva o druhej vlne koronavírusu: „Bude iná! Nie je vylúčené, že zatvoríme hranice“ – „V Splitsko-dalmátskom regióne je štvornásobne väčšia pravdepodobnosť, že sa tam človek nakazí, než na Slovensku,“- zdroj: spravy.pravda.sk

Aký to paradox, maďarská vláda už v piatok oznámila, že Maďarsko od 1. septembra uzavrie svoje hranice pre zahraničných turistov. – „Výnimku budú mať vojenské konvoje, humanitárne tranzity či obchodné alebo diplomatické cesty. Informoval o tom dnes vládny kabinet premiéra Viktora Orbána, Maďari vracajúci sa zo zahraničia budú musieť ísť do karantény. Opustiť ju budú môcť len po dvoch negatívnych testoch na Covid-19.“- Takže naše ministerstvo takýto krok nechcelo unáhliť, alebo sa k tomu postavilo takticky, aby neboli prví, kto prišiel s takým nariadením, aby sa vyhli prípadnej kritike EÚ??! – Takisto nechápem prečo sa čaká do 1. Septembra, veď ak je pravda, že druha vlna pandémie tak rýchlo napreduje, tak načo ešte čakať ďalšie dva dni? Aby stúpol počet nakazených a aby ľudia neprotestovali, lebo sa presvedčia, že tá druhá vlna je už naozaj tu??!

Lenže povinné nosenie ochranných rúšok na tejto planéte už bolo pred 102 rokmi, konkrétne v roku 1918 zdroj: crosscut.com

39. peší pluk v roku 1918 pochodoval centrom Seattlu v maskách oblečený na ceste k nasadeniu do Francúzska. (Národný archív)

39. peší pluk v roku 1918 pochodoval centrom Seattlu v maskách oblečený na ceste k nasadeniu do Francúzska. (Národný archív)

Počas španielskej chrípky pomohlo pokrytie tváre, ale vtedy ľudia nemohli proti nariadeniu vyjadrovať svoj nesúhlas ako to mnohí robia dnes proti opatreniam s koronavírusom, lebo vtedy ani zďaleka nebola medicína na tej úrovni, akú poznáme dnes.

V článku okrem iného sa úvádza, že: San Francisco obnovilo svoje pravidlá týkajúce sa masiek v januári 1919, čím spustili povstanie, ktoré malo za následok vytvorenie ligy proti maske. Hromadné stretnutie protestujúce proti maskám prilákalo viac ako 2 000 ľudí. Liga podala návrh na mesto a požiadala o zrušenie mandátu masky a o mesiac neskôr úradníci protestujúcim vyhoveli.

V Seattli sa podobný príbeh ujal. Keď sa ľudia zbavili svojich masiek, odmietali sa k nim vrátiť, dokonca aj keď sa prípady chrípky začali opäť zvyšovať. Post-Intelligencer začiatkom decembra 1918 varovala, že obnovenie zdravotných dekrétov by nespôsobilo strach z chrípky, ale z nadmernej „regulačnej horlivosti“.

Mnoho pozorovateľov tej doby verilo, že masky pomohli vyrovnať pandémicku krivku. Pokiaľ však išlo o potlačenie disentu, ukázali sa ako neúčinný náhubok.

Kritici sa v poslednej dobe zamerali na Trumpovu konverziu „Johnnyho masky“ a zaujímajú sa, koľko životov by sa mohlo zachrániť, keby predtým objal svojho vnútorného Osamelého strážcu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665809x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy