Založ si blog

Pán premiér, nalejme si čistého vína

Po Počiatkovi ste sľubovali zatvoriť aj Haščáka. V priamom prenose z Cypru ste skoro plakali, keď ste sa postavili pred sídlo firiem Penty na Cypre a vysvetľovali, ako si vybrali zo zdravotníctva 400 miliónov eur.

V tejto kampani sa Vám podarilo zaujať videom, v ktorom predstavitelia strany na plot vily Jána Počiatka v Cannes nalepili plagát „Majetok Slovenskej republiky“. – „Ver mi, Ján Počiatek, že raz o tento majetok prídeš,“ sľubovali ste vo videu.

Vaše plošné testovanie je biznis pre Pentu. Je toto plošné testovanie v záujme ľudí alebo v záujme laboratórií finančných skupín?

Vyhlásili ste, že kvôli vláde P. Pellegriniho máme málo testov na COVID-19, ktoré nám vystačia len na týždeň. Pár hodín nato ste slávnostne prehlásili, že problém ste vyriešili, a to tak, že ste zabezpečili 10-tisíc testov.

Faktom je, že 10-tisíc testov objednala ešte Pellegriniho vláda. Na konci dňa je teda evidentné, že žiaden nedostatok testov tu nebol a Vy ste nič nezabezpečil. Avšak naďalej bojujete a zahajujete plošné testovanie. – V nejednom prípade klientovi vyšiel ster negatívny, avšak po dvoch dňoch mu vyšiel pozitívny. Je viacej COVID-19 pozitívnych ľudí, avšak celoplošne sa nedajú testovať, pretože čísla nie sú objektívne. „Pokiaľ urobia pacientovi so zvýšenou telesnou teplotou testy antigénu z krvi, tak je to úplne zbytočné, nakoľko ešte nemá vytvorené protilátky. Čiže mu vyjde falošne negatívny test. Dôkaz protilátok získame po cca 5-6 týždňoch, kedy sa v tele začínajú tvoriť protilátky, čiže až v tomto štádiu rekonvalescencie by malo zmysel robiť testy.“ – Za akým účelom chcete teda plošne testovať? Chcete prioritne nájsť nosičov? Alebo sa chystáte spraviť 4,5 mil. ľuďom stery?

Takže inak povedané, chcete nahrať súkromným laboratóriám ako sú oligarchami vlastnené laboratória Medirex a Alpha medical (Penta).

Tieto firmy donedávna robili testy na COVID-19 samoplatcom. Doslova zneužili túto atmosféru strachu, aby „ošklbali“ ľudí, ktorí sa boja, sú hysterickí a za takýchto okolností sú ochotní platiť, aby zistili, či nie sú náhodou pozitívni. Bývalý premiér im toto opatrenie zakázal a Vy ste im dal povolenie akurát s tým rozdielom, že to zaplatia poisťovne. (Je toto plošné testovanie v záujme ľudí alebo v záujme laboratórií finančných skupín?)  – Počas kampane o koronavíruse ste sa nezmienil. Vtedy ste natáčali demagogické videjká z Cypru, kde ste vykrikovali, aká je Penta zlá, s tými, s ktorými teraz robíte hysterické tlačovky – s Hegerom a Krajčim. Ak vie niekto predsa o trestnom čine, treba ho nahlásiť! Okrem vykrikovania voči Penťáckym zlodejom ste doteraz nič neurobili. Avšak ocitli sme sa po voľbách a hľa, slová si protirečia so skutkami. Prvé čo ste spravili je, že ste vybavili Penťáckemu laboratóriu pekný kšeft. – Zdroj: prehladsprav

„Smer umožnil, aby vytunelovali 400 miliónov eur do týchto schránok a 400 miliónov chýbalo v zdravotníctve. Smer tým čo spáchal, zabil 5-tisíc ľudí na Slovensku ročne. Korupcia zabíja,“ povedal Matovič s tým, že práve 5-tisíc ľudí na Slovensku zomiera na odvrátiteľné úmrtia. Podľa neho, keby tieto peniaze skončili v zdravotníctve a nie v rukách akcionárov Penty, bolo by toto číslo nižšie.

Penta v stanovisku zaslanom HN reagovala, že žiadne peniaze zo zdravotníctva nevytiahla, robila skôr opak. „Penta za posledných desať rokov investovala do nemocníc už stovky miliónov eur. Peniaze išli do obnovy budov, do nových prístrojov či inovácií v liečbe,“ povedal pre HN hovorca spoločnosti Gabriel Tóth a pripomenul výstavbu nemocnice v Michalovciach či koncovú nemocnicu, ktorú spoločnosť momentálne buduje v Bratislave. „Na rozdiel od politikov robiacich show, tisíce lekárov a sestier v našich zariadeniach každodenne zachraňujú životy pacientov aj vďaka našim investíciám,“ uzavrel Tóth. – Zdroj: /hnonline.sk/ – a v tomto zdroji je aj video: pociatkovi-slubuje-matovic-zatvorit-aj-hascaka

Myslím, že nebude od veci, keď si pripomenieme aj Vašu reláciu ROVINtu si môžeme pozrieť 33 minútové VIDEO: rozhovor sa natáčal 3 dni pred parlamentnými voľbami – o Haščákovi a o odobraní jeho majetku začínate hovoriť po 10 minútach rozhovoru s redaktorom Marekom Vagovičom:aktuality.sk  – Na otázku redaktora ako bude vyzerať Slovensko, keď sa takto opäť stretnete o 4 roky ste odpovedali: „Bol by som rád, aby sme sa tu rozprávali s úsmevom a povedali si, že hoci sme jeden aj druhý – možno vy z inej pozície, samozrejme ja z druhej, že sme možno ani neočakávali, že to tak dobre dopadne a že sa nám to podarilo. Bude to podľa mňa nesmierne ťažké lebo ten bordel je obrovský a chliev je plný, ale verím tomu, že keď pôjdem do toho úprimne a odvážne a budeme to robiť pre ľudí ako máme aj také heslo našej kampane, tak to dobre dopadne a na konci a hlavne ja by som chcel, aby ľudia mali pocit, že sú súčasťou politiky, že politici dokážu tú politiku robiť o mnoho viacej s nimi, že sú informovaní, nie sú klamaní a že aby sme sa napr. nebáli verejnej mienky na konci tých 4 rokov, že prísť pred ľudí a postaviť sa, že prepáčte, jednoducho nemáme na 13. dôchodky lebo v tej špajzy to nie je a nechceme zadlžiť naše deti, naše vnúčatá lebo by to stálo toľko a toľko peňazí s takýmto úrokom a ľudia by si povedali, že áno nechceme počkáme, počkáme dva roky, tri, štyri roky…toto by som chcel dosiahnuť, aby sme fungovali ako spoločenstvo, aby to nebolo o tom, že sú diváci a nejakí herci na pódiu.“

Nie menej zaujímavá je aj téma o našich Rómoch, hlavne, čo pre nich robí štát. My ostatní o tom môžeme len snívať!

V obci Dobšiná pri Rožňave postavili novú materskú školu pre rómske deti. Stará škôlka údajne už nevyhovovala z hygienických a najmä z kapacitných dôvodov.

Rómskej problematike sa začala obec venovať systematicky. Najprv im postavili nové byty a teraz aj škôlku za pomoci Európskej dotácie v hodnote vyše 500 tisíc eur.

Prinášam zaujímavý prehľad koľko prostriedkov vynaloží štát na „bieleho“ a koľko na „Róma“ počas života. (Toto porovnanie sa netýka asi 10 -15% cigánskeho etnika, ktoré sa zaradilo do života spoločnosti a ocitlo sa na strane dotujúcich štát a nie na strane dotovaných štátom).

Vek 0 rokov

„rómska rodička“
– prichádza do pôrodnice bez batoha, (nemocnica jej prepožičia župan, pyžamo, uterák, príbor , pohár a daruje hyg. vložky, plienky a pod.)
– štát dotuje výbavu rodičky
– pôrodník odrodí aj bez všimného
– často odchádza domov bez dieťaťa, to ostáva v opatere štátu (detský domov), ktorý ho dotuje do 18 rokov povinne a následne sa oňho štát stará ďalej v zmysle sociálneho zabezpečenia

„biela rodička“
– prichádza do pôrodnice s cestovným batohom, s kompletnou výbavou (príbor, pohár, toaletný papier, župan , uteráky, hyg. vložky, plienky a pod.)
– štát nedotuje výbavu rodičky (príbor, pohár, toaletný papier, župan, uteráky, hyg. vložky
a pod.)
– rodička v záujme lepšej opatery a hladšieho pôrodu dáva pôrodníkovi všimné
– berie si dieťa domov do vlastnej opatery a dotuje ho z vlastných prostriedkov do veku 24 rokov, následne sa dieťa stará o seba samé

Vek 6 rokov

„rómsky školáčik“
– rodičia poberajú rodinné prídavky
– nastupuje do bezplatného školského zariadenia, stravu mu hradí štát, keďže rodičia sú sociálne slabší
– v prípade cestovania do školy mu na prepravu prispieva štát
– rodičia poberajú od štátu sociálne dávky, príspevok na bývanie a zdravotne sú štandardne zaopatrení rovnako, ako bieli „ biely školáčik“
– rodičia poberajú rodinné prídavky
– nastupuje do bezplatného školského zariadenia a stravu mu hradia rodičia
– v prípade cestovania do školy mu prepravu hradia rodičia
– rodičia odvádzajú štátu dane, príspevok do sociálnej poisťovne, do zdravotnej poisťovne

Vek 15 rokov

„rómsky stredoškolák“
– rodičia poberajú rodinné prídavky
– ak nastupuje do bezplatného školského zariadenia, stravu mu hradí štát, keďže rodičia sú sociálne slabí
– na ubytovanie na internáte dostáva príspevok od štátu vo forme sociálneho štipendia
– v prípade cestovania do školy mu na prepravu prispieva štát
– väčšia časť končí so školou a začínajú sa orientovať v sociálnych dávkach, poniektorí začínajú poberať aj rodinné prídavky
– mladí rodičia ale aj starí rodičia dostávajú od štátu sociálne dávky a zdravotne sú
štandardne zaopatrení rovnako, ako bieli „biely stredoškolák“
– rodičia poberajú rodinné prídavky
– nastupuje do bezplatného školského zariadenia a stravu mu hradia rodičia
– ubytovanie na internáte mu hradia rodičia
– v prípade cestovania do školy mu prepravu hradia rodičia
– pokračujú v štúdiu, sú nezorientovaní v sociálnych dávkach a nepoberajú rodinné
prídavky
– rodičia odvádzajú štátu dane, príspevok do sociálnej poisťovne, zdravotnej poisťovne

Vek 19 rokov „rómsky mladý rodič“
– poberá sociálne dávky
– poberá rodinné prídavky na deti
– poberá príspevok na bývanie
– žiada o sociálny byt „Dajte nám nové byty!“

„ biely študent vysokej školy“
– rodičia poberajú rodinné prídavky
– nastupuje na bezplatnú/platenú vysokú školu,
– stravu, ubytovanie a cestovné mu hradia rodičia

Vek 24 rokov

„rómsky mladý nevzdelaný rodič“
– kričí do kamery televízie „dajte nám dobre platenú prácu!“
– platí si lacné nájomné
– poberá rodinné prídavky na deti
– poberá príspevok na bývanie
– spolu s rodičmi poberá sociálne dávky, príspevok na bývanie
– dostáva od štátu sociálny byt zdarma, štát sa o jeho bývanie zaujíma (95% z prostriedkov EÚ a 5% z peňazí rodičov bieleho študenta a bieleho mladého vzdelaného človeka)
– ako chovanec detského domova (kde % vyjadrenie pomeru cigánov k bielym je cca 70-30 %) dostane z prostriedkov štátneho fondu rozvoja bývania 100% hodnoty nehnuteľnosti

„biely mladý vzdelaný človek“

– hľadá si zamestnanie a uplatnenie v spoločnosti sám bez pomoci štátu
– platí si drahý podnájom
– nepoberá rodinné prídavky
– spolu s rodičmi odvádza štátu dane, príspevok do sociálnej poisťovne, do zdravotnej poisťovne a pod.
– hľadá cesty k nadobudnutiu vlastného bývania, štát sa o jeho bývanie nezaujíma (mala poznámka: zaujíma sa iba o jeho daň za nehnutaľnosť).
– z prostriedkov štátneho fondu rozvoja bývania dostane maximálne 80% hodnoty nehnuteľnosti

Vek 30 rokov

„Róm v produktívnom veku bez produkcie pre štát“
– má sociálny byt
– platí si lacné nájomné a žiadne splátky na byt
– poberá rodinné prídavky na deti
– spolu s rodičmi poberá príspevok na stravu pre deti, sociálne dávky, príspevok na bývanie až do doby poberania dôchodku
– má 10-15 detí kvôli vyšším rodinným prídavkom a sociálnym dávkam (Rodičia nemôžu fyzicky, finančne a ani duchovne vychovať toľko detí, no držia sa hesla: „ ja porodím, štát vychová“.)

„ biely človek v produktívnom veku“
– kupuje si byt na hypotekárny úver so splatnosťou 30-tich rokov a preplatením kúpnej ceny o 200%
– platí nie najlacnejšie nájomné a hypotekárne splátky
– nepoberá rodinné prídavky
– spolu s rodičmi odvádza štátu dane, príspevok do sociálnej poisťovne, do zdravotnej poisťovne a pod. až do odchodu do dôchodku
– dieťa si z dôvodu finančného deficitu nemôže dovoliť, nanajvýš 1-2

Vek 62+ rokov

„Róm dôchodca“
– mení sa iba názov príspevku zo sociálneho na dôchodkový
– dostáva minimálny dôchodok za cca 40 rokov poctivého a dôsledného poberania
sociálnych a iných dávok, ktorým mu štát prispieva na život bez práce

„ biely dôchodca“
– odchádza do dôchodku s minimálnou výškou dôchodku, pretože zamestnávateľ ho vyplácal
z minimálnej mzdy kvôli nižším odvodom štátu
– dostáva minimálny dôchodok za cca 40 rokov poctivej práce a dotovania štátu

†„rómsky nebožtík“
– miesto na cintoríne a vlastný pohreb ho vôbec nezaujíma, veď v najhoršom ho pochová štát na vlastné náklady

„ biely nebožtík“
– počas života si musí našetriť z biedneho dôchodku na miesto na cintoríne a vlastný pohreb

Nuž, urobme si obraz, či je na Slovensku tzv. diskriminácia Rómov alebo bielych.
A to sa ešte nezaoberáme podielom kriminality, ktorú Rómovia páchajú vzhľadom k ich počtu, každopádne by to boli zaujímavé čísla.
Zastávam názor, že slovenskí politici, radiaci sa k formálnym figúrkam, v záujme pochlebovania európskym poslancom dokážu diskriminovať bielych občanov, len aby vyšli v ústrety našim chronicky sa sťažujúcim cigánskym spoluobčanom a ulahodili europolitikom. Európski politici sú väčšinou tí, ktorí nikdy nežili vedľa cigánskej osady a ani netušia, čo je rómske etnikum. Majú plné ústa diskriminácie Rómov na Slovensku a poznajú iba na kameru sťažujúceho sa špinavého Róma pred drevenou polorozpadnutou chatrčou. Nepoznajú slovenskú mladú rodinu, ktorá sa nesťažuje do kamery, dotuje tento štát, pracuje a je preň prospešná, býva v rodičovskom byte, no od štátu neočakáva nič zadarmo, hoci prežíva iba vďaka podpore starých rodičov.
Títo ľudia nás idú učiť spolunažívaniu s rómskymi spoluobčanmi. Nie je to trošku smiešne?

Na Slovensku klesá krivka natality, čo môže v budúcnosti znamenať problém.
Klesá natalita aj u cigánskeho etnika? Nie!
Hoci natalita spoločnosti vyjadrená absolútne klesá, pôrodnosť Rómov v relatívnom vyjadrení k pôrodnosti bielych rapídne narastá. Čo to asi znamená pre spoločnosť o 20 – 30 rokov?
Rómovia sa začnú vzdelávať a obsadia pracovné miesta lekárov, právnikov, manažérov alebo si vláda musí vytvoriť značnú finančnú rezervu, skutočný balík peňazí pre vyplácanie sociálnych dávok pre Rómov a dôchodkov pre ľudí, ktorí teraz odovzdávajú svoje sily a schopnosti tomuto sociálne cítiacemu štátu?!
Druhou variantov je, že bieli budú pracovať dovtedy, kým v práci naposledy nevydýchnu, len aby bolo z čoho vyplácať sociálne dávky. Koho asi v budúcnosti tento sociálny štát uprednostní?

V prírode existuje jav zvaný parazitizmus. Košatý strom vďaka svojim koreňom poctivo
čerpá vodu a živiny z pôdy a zásobuje nimi celý vlastný kmeň a korunu. Keď však strom vytvorí podmienky pre život ďalšieho cudzieho organizmu, ktorý žije na ňom a z jeho práce, tak daný organizmus tie podmienky určite využije a to nie len k vlastnému prežitiu, ale aj k ďalšiemu rozmnožovaniu. Strom však dokáže živiť oboch iba do určitého únosného bodu. Keď sa cudzie organizmy premnožia natoľko, že strom už nedokáže svojou prácou živiť ani jedného, celý strom odumiera a s ním aj cudzopasník. – Zdroj: Open

Mojim zámerom nie je vyvolávať rasovú či etnickú neznášanlivosť, ale prostredníctvom faktov poukazujem na skutočnú diskrimináciu , ale nie Rómov, ale „bielych“ občanov na Slovensku, ktorých väčšou časťou diskriminuje rómske etnikum.

 

Pán premiér, možno ste videli, možno nie? – Mazurekov odkaz pre Vás v tomto videu: youtube.com – Mazurek vo videu hovorí, že na Vašom pozemku v Trnave postaví chatrč resp. dom, aby ho pritom zatkla polícia… Nepáči sa mu veta o snahe vlády férovo vysporiadať pozemky pod chatrčami. Zopakoval pri tom to, čo už povedal v rozprave.

Mazurek argumentuje logikou vlastníckeho práva. „Však keď mám pozemok a niekto si tam postaví nejakú chajdu, nejakú chatrč a je jedno, či je biely, čierny, ružový, tak ja mu ju buldozérom zbúram a poviem si, že som bol férový, nie? Veď to je môj pozemok,“ povedal s tým, že vláda to tak nevidí a chce to nejakým spôsobom férovo vysporiadať. Mazurek dodáva, že vláda pravdepodobne za férové riešenie nepovažuje buldozér. „Štát by to mohol odkúpiť a dať im to do užívania,“ spresnil Mazurek predstavu, ako to pravdepodobne štát zamýšľa. „A tak to štát odkúpi za trhovú hodnotu a majiteľ si povie, však mám svätý pokoj, aspoň sa toho zbavím. A naša čierna stavba je zlegalizovaná. A náš obyvateľ je proste šťastný a vysmiaty,“ dodal Mazurek. Poslanec Národnej rady SR  však zodvihol varovný prst a pridal tvrdý odkaz priamo Vám. „A keď to zrobia, keď toto spravia, ja idem a chcem, aby ma policajti zatkli, ja idem na dvor Igora Matoviča a idem si tam postaviť chatrč. A je mi jedno, čo Igorko povieš, môžeš sa aj rozplakať pred tou chatrčou, ja ťa aj natočím. Ale pôjdem ti tam postaviť chatrč, pretože toto je už taký štátny rasizmus, že jednej skupine obyvateľov na základe ich pôvodu vy dovolíte stavať čierne stavby,“ dodal s tým, že podľa neho je jediným férovým riešením práve zrovnanie nelegálnych stavieb so zemou.

Mazurek upresnil, že pôjde o pozemok pri rodinnom dome, ktorý si teraz staviate v Trnave. „A nech sa nesťažuje, nech neplače, lebo je to rovnako férové, ako to, keď mne postaví nejaký asociál, alebo ktorémukoľvek inému človeku na dvore, nejakú chatrč, alebo na nejakom pozemku. Veď to je priamo porušovanie všetkých princípov právneho štátu zadefinované v programovom vyhlásení vlády,“– vo videu o živote Cigánov v osadách začína hovoriť na začiatku 47dmej minúty a končí zhruba po 14 minútach. Potom k tej téme ešte hovorí v závere videa, keď odpovedá na otázky poslucháčov.

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7642282x
Priemerná čítanosť článkov: 5188x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy