Založ si blog

Fico už nepotrebuje ochranku, chráni ho Covid19

Po dnešnej polnoci zrušili Ficovi ochranku, je to správne rozhodnutie, veď vrahovia sa tiež boja o svoj život, tak ktorý by išiel zabiť Fica, hlavne teraz, keď je tá pandémia? Veď sám by riskoval život, že sa nakazí vírusom Covid-19.

Pripomeňme si čo viedlo Fica k tomu, že si obstaral ochranku napriek tomu, že už nebol premiérom: Fico sa bránil týmto argumentom: „Možno by ste boli radi, keby ma niekto zabil. Je tam veľa dôvodov na ochranku. Ak úrad zváži, že na to nevidí dôvod, tak ju mať nebudem,“  – potom prehovoril o tom, prečo má ochranku, tvrdil, že je to mimoriadne vážna a osobná vec. – Vyhováral sa nato, že nikto neslúžil ako premiér tak dlho ako on. K tomu ešte podotkol, že je samozrejme, že „svojou prácou celkom určite aj rozdeľoval spoločnosť.“ – Musím kvitovať jeho ďalšie slová lebo nimi naozaj povedal pravdu, že: „obsahom politiky sa stala nenávisť,“ – ale nesúhlasím už s jeho ďalším výrokom: „ale nie z našej strany. Je to veľká časť opozície a nenávisť je to jediné, čo ponúkajú.“ – Tá jeho výhovorka mi pripadá ako keď malý žiak na základnej škole spravil niečo zlé svojmu spolužiakovi, a ten, keď ho zato skritizoval, tak on sa ešte išiel sťažovať do zborovne, že jeho spolužiak mu vynadal.

Ficova drzosť naozaj nemá hraníc, jeho výrok, že dôvod prečo má ochranku bol ten, že Kiska bude mať ochranku do konca života a za päť rokov nič neurobil. 🙂 – Nad tým naozaj rozum zostáva stať, keď politik, ktorý 12 rokov zastával najdôležitejší post v štáte prehlási takúto idiotinu: „Máme tu pána Kisku, ktorý tu päť rokov nič nerobil, do konca života bude mať ochranku, do konca života bude mať plat. A nič nerobil, len sa vyvážal. Ja som makal ako kôň 10 rokov.“ – Mňa nič iné v tomto momente nenapadá ako to, že z tohto človeka srší závisť. 🙁

Po 5000 dňoch príde Fico o ochranku, ktorá stála štát šesťcifernú čiastku – a to hovoríme len o dvoch rokoch. – Štátny rozpočet to stálo desaťtisíce až státisíce eur a doteraz nik nevysvetlil, čo presne bývalému predsedovi vlády vlastne hrozilo, ba ani to, kto je pre neho nebezpečný.

Pripomeňme si, čo povedal Fico v októbri 2010 na adresu bývalej premiérky Radičovej, ktorej sa vtedy anonym vyhrážal smrťou: „Opäť nejaký obraz ohrozenej pani premiérky. Prosím vás, na Slovensku? Na Slovensku akurát tak môžu do vás dobre kopnúť na ihrisku, keď hráte futbal, to je tak všetko. Ale teraz si jazdiť na pancierovom aute s majákmi a so sprievodmi, to je cirkus Humberto.“- Takže pán Fico, keď Vy ste mali podobný „cirkus“ 17 mesiacov, tak toto Vám už neprekážalo?!

Na otázku, čím sa cítite ohrozený ste reagovali takto: „Toto nie je téma, o ktorej by som sa mal rozprávať s novinármi, na ochranku mám právo dovtedy, kým nepominú hrozby, ktoré sa týkajú mojej bezpečnosti a aj mojej rodiny.“ – Zdroj:  https://www.sk/

Vážení čitatelia tým, že v titulku som uviedol Covid-19 tak si myslím, že nebude od veci, keď zverejním aj vyjadrenie profesora Vladimíra Kčméryho o COVID-19: „To je taká epidémia, akých sme tu my mali posledných 40 rokov aspoň 10.“ Je asi 2 x menej nebezpečný ako chrípka.“ – Suma sumárom, COVID-19 je menej nákazlivý, má ľahší priebeh a je menej nebezpečný. Korónu pacient vyleží za 2-3 dni. Pri chrípke týždeň trvá len akútna fáza, no ešte dva-tri týždne sa z nej človek dostáva, cíti sa unavený alebo pokašliava. Na sezónnu chrípku zomierajú všetky skupiny ľudí – deti, mladí, starí, zdraví aj chorí. Celkovo na ňu zomrie 0,1% z nakazených, ročne až 600.000 ľudí. Na tú chrípku, ktorej storočia nikto nevenuje pozornosť. Nehovoriac o tom, že na ňu existujú vakcíny, ktoré spoločnosť úspešne ignoruje. Tých 600.000 mŕtvych skrátka neprekáža. To sú paradoxy doby – ľudia zhliadajú po vakcíne na korónu a len zlomok siaha po vakcíne na chrípku, na ktorú zomiera ročne 40x viac ľudí ako doteraz zomrelo na COVID-19.

Veru tak, iba človek dokáže nakaziť druhého človeka informáciami, ktoré si vytvorí z vlastnej hlavy... :-(

Veru tak, iba človek dokáže nakaziť druhého človeka informáciami, ktoré si vytvorí z vlastnej hlavy… 🙁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Počas chrípkovej sezóny 2018/19 nahlásili všeobecní lekári v SR 157.644 prípadov chrípky a chrípke podobných ochorení. Následkom chrípky zomrie u nás ročne viac ako 800 osôb. „Pravda je, že na chrípku, keby sme to poctivo študovali, tak na chrípku zomrie ďaleko viac seniorov ako na akékoľvek iné vírusové ochorenie.“ Len pripomínam, že COVID-19 má u nás potvrdených 186, slovom stoosemdesiatšesť osôb, z toho 0, slovom nula obetí na životoch. „Koronavírus by som prirovnal epidémii chrípky, ktorá je tu každý rok v sezóne… Koronavírus sa v tomto podobá chrípke, mortalita je nízka, prenáša sa podobne. V čom sa odlišuje, že je málo známy. Všetko čo je málo známe, toho sa bojíme.“ „Keď si analyzujete tie smrti, tie 2-3%, v Číne už len 1%, v IT 3%, tak vidíte, že zomierajú tí, ktorí sú inak vážne chorí. Kým úmrtnosť na klasickú sezónnu chrípku, je u starších a vážne chorých 5%, u pneumokokov je to až 20%, a tu máme len 3%. “Drvivá väčšina nakazených má buď žiadne symptómy, alebo len veľmi ľahké”. „Chcem povedať, že vo väčšine prípadov neprepukne infekcia.

Znova hovorím, tento vírus nie je tak veľmi nákazlivý ako obyčajná chrípka, lebo je veľký. Nešíri sa tak veľmi rýchlo, ako obyčajná chrípka. Je síce 100 000 prípadov, ale keď máte pandemickú chrípku, máte niekoľko miliónov nakazených. A vtedy sú všetci pokojní. „Tento vírus je v tom pozitívny, že je veľmi citlivý na prostredie. Vo vonkajšom prostredí hynie. Hynie okamžite, keď je slnečné svetlo a hynie okamžite keď je teplota viac ako 25°C.“ menej nebezpečný. Cez chrípkové obdobie u nás polovica populácie kašle, smrká, kýcha.

Teraz sa zastaví vlak a všetci cestujúci v ňom zostanú na 3 hodiny uväznení, lebo 1 človek v ňom kašlal! A týmto absurditám dnes tlieskame. Dodáva nám to pocit bezpečia. V obci pred kostolom sliedia televízne štáby a policajné autá, keď sa k nemu priblíži viac ako 5 ľudí, ale v Lídli môže byť 130 ľudí naraz a je to v najlepšom poriadku. V Španielsku nemôže ísť von matka s dieťaťom, ale môžete ísť vyvenčiť psa! Keby niekto čítal tento sci-fi príbeh, ktorý teraz žijeme, tak by nikdy neuveril, akú úlohu by v ňom bol ochotný on sám zohrať. Otázka je prečo sa takéto opatrenia nerobia každý rok? Prečo sa každý rok počas chrípkovej epidémie, ktorá má na svedomí oveľa viac ľudských životov, nezastaví svet na mesiac, dva? Keby sa tým mala zachrániť len polovica, „len“ 300.000 ľudí, nestálo by to za to? Buď si musíme položiť otázku, prečo sa to nerobí. Alebo otázku, prečo sa to teraz robí?! Obľube sa dnes viac ako inokedy tešia médiá so svojimi hrôzostrašnými správami.

Za všetky zopár príkladov. Najviac letia takzvané „reportáže“ Slovákov žijúcich v Taliansku. Napr. keď sa do 8-minútovej reportáže vloží taká vetička ako: “roznášajú sa rôzne špekulácie o tom, že lekári budú nútení selektovať spomedzi chorých uprednostňujúc tých, ktorí majú vyššiu šancu na život.” 98% ľudí sledujúc takúto reportáž vstrebe túto informáciu bez toho, aby postrehlo, že ide o fikciu, o špekuláciu. Pár dní na to nasleduje ďalší skajp s inou „JPP“, kde sa dozvedáme, že „miestni kňazi musia každú pol hodinu celebrovať pohreby a bergamské krematórium nestíha“. Kam to zájde? Čo sa dozvieme zo skajpov z centra diania zajtra? Že v Taliansku už začínajú vznikať masové hroby? Otázka je – čo tým médiá sledujú? Prečo chcú šíriť paniku, strašiť, dramatizovať? Aby ľudia brali situáciu vážnejšie ako vážne? Alebo preto, že to predáva? No a perlička na záver. Prof. Ricciardi, vedecký poradca talianskeho ministra zdravotníctva konštatoval, že okrem vysokého veku pacientov, „je príčinou vysokej úmrtnosti v Taliansku aj fakt, že lekári zaznamenávajú úmrtia veľmi veľkoryso v tom zmysle, že všetci ľudia, ktorí zomrú v nemocniciach s koronavírusom, sa považujú za umierajúcich na koronavírus. No pri opätovnom hodnotení Národným zdravotníckym ústavom iba 12% úmrtných listov preukázalo priamu príčinnú súvislosť s koronavírusom, zatiaľ čo 88% pacientov, ktorí zomreli, mali aspoň jednu smrteľnú diagnózu – mnohí dve alebo tri“.

V Taliansku je napr. dvojnásobná úmrtnosť na chrípku (0,2%) oproti svetovému priemeru (0,1%). Je logické, ak s korónou je to rovnako (8% vs. 4%). Nelogické by bolo, keby to tak nebolo. Hovorí sa tomu priama úmera – 1. stupeň ZŠ. Taliani majú druhý najvyšší počet seniorov na svete. Ak sa už neprebojovali na prvú priečku, keďže podiel seniorov u nich stále prudko rastie. Kým v roku 2019 predstavovali seniori 65+ 18,7% populácie, v roku 2020 sa toto percento dramaticky zvýšilo na 22,8% s absolútnym nárastom o viac ako tri milióny jednotlivcov (z 10 654 649 na 13 783 580 osôb). A ako sami hovoria – národ, ktorý starne takýmto tempom, je národom na hlinených nohách. Starší ľudia znamenajú viac úmrtí, viac chorých ľudí, viac ľudí vystavených náhlym zmenám, ktoré sa dnes nazývajú COVID-19 a zajtra COVID-20 alebo klimatické zmeny. Za veľa hovorí tiež ukazovateľ vekového priemeru obetí koronavírusu, ktorý je celosvetovo 70 rokov a v Taliansku 81 rokov. Rovnako dôležitý je ešte 1 faktor a to, že celkový vysoký počet pozitívnych prípadov v IT je výsledkom zmeny testovacej stratégie pred a po 26. februári. Toto malo dva dôsledky. Na jednej strane sa infekcie medzi asymptomatickými jedincami nezistia, čím sa znížila detekcia počtu možných pozitívnych prípadov. Zároveň táto zmena stratégie vysvetľuje vysokú mieru úmrtnosti. Jednoducho povedané, ak sa testujú symptomatické aj asymptomatické subjekty, je pravdepodobnosť, že mortalita bude nižšia ako v prípade scenára, v ktorom sa testujú iba ľudia so symptómami. Nuž, čo k tomu dodať. Ak sa podobný meter používa aj v Číne, v Iráne, či Španielsku, môžeme o reálnych štatistikách len snívať. Zaujímavé bude sledovať demografickú krivku Talianska.

Ak sa ukáže, že za posledné 2 mesiace nijako výrazne nezmenila svoj smer, budeme musieť definitívne pochopiť, že tých 88% obetí koróny, nebolo obeťami koróny. (Akurát, že to už bude neskoro.)
Predpokladám, že po „akcii koróna“ naša populácia prudko ozdravie. Ľudia sa začali stravovať zdravšie, užívať všakovaké výživové doplnky, niekoľkonásobne vylepšili svoje hygienické návyky, polovica mojich kolegov začala chodiť do práce namiesto MHD peši. Všetko sa dá, keď sa chce. Uvidíme, čo ďalšie pozitívne nám ešte koróna prinesie. Ešte snáď to, že ľudia si budú vážiť svoju prácu a to, že do nej môžu fyzicky ísť. A deti školu. Kiežby tých pozitív bolo ešte viac…

P.S.

Na výroky tohto pána sa nejdem vyjadrovať, nechám na vás, aký názor si nato spravíte, mňa skôr zaráža, že tento človek zastáva vo vláde významný post, takže neviem, čo týmto sleduje?! (Samozrejme, ak to napísal on, lebo nedá sa vylúčiť ani to, že to napísal niekto iný, len preto, aby ho zdiskreditoval).

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7668673x
Priemerná čítanosť článkov: 5206x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy