Založ si blog

„Štrajk“ dopravcov = mýtne

Protest Únie autodopravcov sa poriadne pritvrdzuje. Chcú, aby im štát splnil ich požiadavky do konca 22. januára.

Trvá na svojich dvoch požiadavkách: Znížiť dane z motorových vozidiel o 50 % a pozastaviť výber mýta do vyriešenia záverov správy Najvyššieho kontrolného úradu SR o prevádzke elektronického mýtneho systému. V proteste je odhodlaná pokračovať, kým nebudú obe požiadavky splnené. „Hraničné priechody budú blokované dovtedy, pokiaľ premiér nesplní naše požiadavky.“

Premiér Pellegrini požiadal protestujúcich autodopravcov, aby nechali kamióny na parkoviskách a sadli si za rokovací stôl.

Pán premiér, dodnes nikto nenesie zodpovednosť za škody a rozkrádanie mýtneho systému v dôsledku podmienok jeho nastavenia. Takže je sa čomu čudovať, že dopravcom úž prešla trpezlivosť?

Keď sa pozriem na naše cesty, najviac ich devastujú práve kamióny, avšak, ak politici za posledných 30 rokov nedokázali splniť svoje sľuby – nepostavili nové diaľnice – mali sa, postarať aspoň o to, aby sa väčšina tovarov prevážala železničnou dopravou.

Terajší stav kamionistov je naozaj nezávideniahodný, ale keď sa vážne zamyslím nad tým, že o koľko miliónov eur ročne prichádza štát na mýtnom, ktoré nehanebne necháva v prospech súkromnej spoločnosti, tak tým požiadavkám protestujúcich dopravcov sa vôbec nedivým.

V posledných dňoch je tlač presýtená titulkami o dianí v Plese v opere. Živo si viem predstaviť, čo by sa dialo, ak by dopravcovia zablokovali prístup k budove v ktorej sa konal Ples v opere, celebrity, ktoré sa celý rok pripravovali na to, aby sa mohli pred kamerami zviditeľniť vo svojich drahých róbach – boli by poriadne vykoľajené, ak by im to nebolo umožnené. Samozrejme viem, že veľká čiastka zo zisku Plesu v opere ide na humánne ciele, ale – aspoň doteraz – práve herci a tzv. celebrity výrazne napomohli tomu, že v štáte nastali zmeny podľa očakávania väčšiny obyvateľov Slovenska až vtedy, keď sa na čelo protestujúcich občanov postavili aj oni. Takže možno predpokladať, že ak by sa na stranu protestujúcich dopravcov priklonili aj herci a spomenuté celebrity, tak ich protest by mal určite vyššiu dimenziu. Lenže ako vidieť tým „celebritám“ táto situácia môže byť celkom ukradnutá, im sa k zviditeľneniu stačí zúčastniť na Plese v opere.

Jedným z hesiel protestujúcich dopravcov je aj toto: Mýtni zlodeji do basy!!! (S týmto tvrdením aj ja stopercentne súhlasím).

PS

Neodpustím si však poznámku, že tento protest – teraz 6 týždňov pred parlamentnými voľbami – až príliš zaváňa politickým zámerom. (Čo im bránilo spraviť tento protest už oveľa skôr?!)

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7672988x
Priemerná čítanosť článkov: 5209x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy