Založ si blog

Pedofília v katolíckej cirkvi je hodnotená naozaj choro

Odkaz pápežovi Františkovi: Modlitby nepomôžu. Nestačí sa len tuho modliť a postiť! O pedofilných kňazoch v RKC a o zrušení celibátu som už napísal zopár blogov, avšak dnes som si na FB prečítal článok práve k tejto téme a preto, že sa stotožňujem s celým obsahom článku, tak som sa rozhodol vložiť ho sem celý, aby čitatelia sami posúdili, či je autor článku pokrytcom alebo jeho slová je potrebné brať naozaj vážne?? Je už naozaj najvyšší čas robiť s tým poriadok!

Článok z FB: Áno, dnes budem výrazne útočnejší, ako obyčajne. Nerád pôsobím negativisticky, ale už ma naozaj vytáča počúvať stále tie isté hrozné príbehy dookola. Už ma unavuje počúvať výhovorky a sľuby, ktoré nikam nevedú. Nechcem počúvať, ako sa máme modliť, postiť a čakať, že sa tým snáď zázračne vymažú tie svinstvá, čo robili „morálne vzory“ kamarátiace sa s Ježiškom. Nechcem ďalej počúvať potlesky skalopevných zaslepených, ktorí ronia slzy pochopenia nad naozaj chabým ospravedlnením hlavy cirkvi.
NIČ Z TOHO NEPOMÁHA!

Frázy „katolícky kňazi“ a „znásilňovanie detí“ sú spájané tak často a v takom množstve, že sa tomu nedá hovoriť ani náhoda, ani výnimka, ani chyba… ale EPIDÉMIA. Zvrátená, neodpustiteľná PANDÉMIA.

Nehovorím teraz ani zďaleka len o posledných nehoráznostiach v Pensylvánii. To nebola ani prvá a určite ani posledná správa. Je len najčerstvejšia. Veď vyšetrili len 6 diecéz a len v USA je ich tridsaťkrát viac!
Je tu snáď niekto taký naivný, že si myslí, že v ostatných sa nič nedialo? A to len v tých smiešnych šiestich sa podarilo obviniť TRISTO kňazov, ktorí systematicky sexuálne útočili na vyše tisíc detí.

Netreba ísť ani ďaleko do minulosti a určite si spomeniete na preslávené aféry v Bostone, Kanade a Austrálii; či nemenej známe v New Yorku a Montane. K tomu si prirátajte tisíce prípadov v Nemecku, Taliansku, Holandsku, Čile či Írsku. Tisícky kňazov a desaťtisíce známych obetí. A to zďaleka nie je všetko.

Hovorím o celosvetovom rozšírení tejto hrôzy v organizácii, ktorá si nárokuje štatút morálnej čistoty. O lídroch tejto cirkvi, z afér ktorých sa na svetlo sveta dostala pravdepodobne len mizivá časť a aj zo štatistík tejto malej časti nad hladinou mora zločinu sa človeku musí urobiť nevoľno.
Ako napísal Christopher Hitchens „Ak vezmeme do úvahy, že to všetko vyšlo najavo v nedávnej, vlastne modernej dobe, človek sa až bojí pomyslieť, čo sa muselo diať v storočiach, keď sa cirkev vymykala akejkoľvek kritike.“

Katolícka cirkev pôsobí na „výchovu“ mladých ľudí dlhé storočia a bola s nimi v priamom kontakte (značne autoritatívnejšom) v minulosti výrazne viac, než dnes. Čo sa dialo celé tie storočia? Viete si to predstaviť? Všetky tie večery na internátnych školách mimo rodiny?

Prvá naozaj riešená aféra sexuálneho zneužívania mladistvých bola súdne riešená až v roku 1972. Šlo o kňaza Gilberta Gautheho, ktorý najprv v Luisiane obťažoval miništrantov, tak bol preložený do New Iberia, kde ho pristihli s mladým mužom inflagranti a tak dostal napomenutie, no aj tak bol neskôr vyhlásený za kňaza skautského oddielu a zneužil šesť chlapcov.
Presunuli ho teda ďalej do Abeville, kde mal ďalšie problémy, tak ho prevelili do St. John v Erathe. Tam sa za šesť rokov dopustil znásilnenia na 37 chlapcoch. Až potom ho jeden z otcov udal. AŽ POTOM! A pritom o tom cirkev veľmi dobre vedela. Gautheho nakoniec odsúdili na 20 rokov väzenia a obetiam museli vyplatiť desať miliónov dolárov. PREČO TO TAK DLHO TRVALO? Prečo bol tak často prekladaný, aj keď cirkevná vrchnosť vedela o jeho prečinoch?!

Gauthe nebol jediný prípad. Prekladaných kňazov bolo nehorázne veľa. Len si pozrite dokument Zbav nás všetkého zlého z roku 2006. Je to priznanie írskeho katolíckeho kňaza Olivera O’Gradyho, ktorý v priebehu niekoľkých rokov v oblasti Kalifornie sexuálne obťažoval a znásilňoval deti. Jeho spoveď ukazuje, ako sa jeho aféry ututlávali samotným vedením katolíckej cirkvi a ako bol iba beztrestne presúvaný z jedného miesta činu na iné.
Alebo si pozrite rovnako hrozný dokument Ticho v dome Božom (Silence in the House of God) z 2012 z produkcie HBO o tom, ako kňazi znásilňovali hluchonemých chlapcov a o nehoráznom postoji Vatikánu k tomuto prípadu. Kňaz Lawrence Murphy zneužil 200 hluchonemých detí! Jeho stíhanie bolo zastavené kardinálom Betonem, lebo „Murphy sa zo svojich hriechov už kajal.“

V roku 1993 zostavili v Kalifornii komisiu, lebo vzniklo podozrenie, že vo františkánskej seminárnej škole možno jeden či dvaja mladší františkáni obťažovali chlapcov. Po vyšetrení sa prišlo na to, že zo 44 bratov sa dopustilo sexuálneho násilia 11. A to všetko bolo ututlávané 23 rokov. Nikomu neprišlo divné, že o „odborné“ vyšetrenia genitálií sa starajú nevzdelaní rádoví bratia.

Kto sa práve teraz zobudil z kómy po storočnom spánku a netuší o čom je reč, odporúčam ako jemný vstup do reality film SPOTLIGHT z 2015, ktorý bol natočený podľa skutočnej udalosti z novinárskeho prostredia novín Boston Globe. Investigatívni novinári z oddelenia Spotlight sa dlhodobo venovali obvineniam katolíckych kňazov zo zneužívania detí v oblasti Bostonu. Za túto prácu získali novinári Pulitzerovu cenu a film v roku 2016 obdržal Oscara za najlepší film a najlepší scenár.

Odvtedy sa s prípadmi akoby roztrhlo vrece. Tí, čo sa báli a neverili, že by sa niečo mohlo udiať, sa osmelili a nahlásili čo sa im dialo. V roku 2002 odsúdili 66 ročného farára Geoghana, ktorý počas svojej kariéry SÁM pohlavne zneužil najmenej 130 detí a mladíkov.

Tých prípadov bolo tak veľa, že by som musel miesto článku napísať knihu. A nemalo by to aj tak cenu. Len v období jednej dekády od 2001 do 2010 prijala Svätá stolica obvinenia na 3000 katolíckych kňazov. A tie zastrešujú len posledných 50 rokov. Čo tie ostatné storočia?

Aby sme si rozumeli, nešlo o hladkanie či plieskanie dievčat po riťke. Šlo o nahrávanie detského porna, o zneužívanie niekoľkomesačných bábätiek, o opakované znásilňovanie chlapcov, o nútenie k orálnemu a análnemu sexu pod hrozbou zatratenia detských obetí aj ich rodičov…
Morálne dno ľudského bytia, z ktorého sa priemernému masturbujúcemu a smilniacemu „hriešnikovi“ prevracia žalúdok – a to všetko od „dedinských hrdinov“, čo kážu o skazenosti tých, čo nenasledujú Ježiša Krista.

Niet ani divu, že sa k tomu Vatikán stavia tak vlažne. Austrálsky kardinál George Pell (tretí najvýznamnejší muž Vatikánu), ktorý bol mimo iné v roku 2017 tiež obvinený zo sexuálneho obťažovania detí v 70. rokoch, sa vyjadril následovne „Potrat je horší morálny zločin, než kňazi sexuálne obťažujúci mladých ľudí.“ No čo sa dá s takýmto myslením očakávať?!
Pod takýmto vedením boli len v Austrálii zneužité desaťtisíce detí a cirkev musela vyplatiť stovky miliónov za preukázané aféry.

Pedofília je v katolíckej cirkvi naozaj hodnotená trochu choro. Súčasná katolícka inkvizícia (len premenovaný úrad) sa vyjadrila, že „pokusy o vysvätenie ženy do kňazského stavu sú zločiny porovnateľné s pedofíliou“. Na rovnaký stupeň prehreškov teda dávajú porušovanie základných demokratických práv a rovnosti medzi pohlaviami A najťažšie ublíženie na tele i duši dieťaťa.

A to sa tu dnes ani nebudem venovať psychickému zneužívaniu malých detí, ktorým sa hrozí zatratením v pekle, týraniu a bičovaniu dievčat rehoľnými sestrami v tzv. Magdalénskych domoch či znásilňovaniu mladých dievčat odľahlých kmeňov kresťanskými misionármi po celom svete. To by bol článok príliš rozsiahly. Aj tieto posledné sexuálne zneužívania predsa musia stačiť, aby si ľudia uvedomili, že musia povedať NIE katolíckej cirkvi ako inštitúcii.

A práve utajovanie je to NAJODPORNEJŠIE na celej hierarchii rímskokatolíckej cirkvi. Nie to, že konkrétni kňazi konajú hrozné veci, a to hlavne kvôli pokryteckému celibátu (pritom je to jednoducho riešiteľný problém – gréckokatolícka ani protestantská cirkev s manželstvom nemá žiaden problém), ale hlavne to, že SA TIETO OHAVNOSTI SYSTEMATICKY A CIELENE UTUTLÁVAJÚ. Kňazi sa po miestnom prevalení aféry presúvali na iné farnosti, aby ich chránili pred postihom, kde navyše mohli ďalej pokračovať v páchaní svojich zločinov. Človek by očakával, že vzory morálky budú samé nahlasovať takéto činy trestnoprávnym úradom a nie, že ich ešte budú kryť.

Vatikán dokonca využíval tajný spis Crimine solicitationes (pôvodne z roku 1962), ktorý nariaďoval, aby biskupi mlčali o sexuálnych aférach, v ktorých sa kňaz dopustí homosexuálneho, pedofilného či zoofilného konania, alebo keby využíval sviatosť pokánia k sexuálnym návrhom či vyhrážkam. Kto by o týchto prípadoch nemlčal, bol by exkomunikovaný. Joseph Ratzinger (neskôr pápež Benedikt XVI) veľmi „patrične“ revidoval tento spis v roku 2001.

Množstvo zneužívaní sa však prevalilo (keďže konečne žijeme v dobe, kedy sa informácie šíria voľnejšie a jednoduchšie) a cirkev musí platiť sankcie. Podľa portálu In the NOW musela od roku 1950 cirkev zaplatiť už takmer 4 miliardy dolárov, z toho väčšinu ako kompenzáciu obetiam. Cirkev však neprodukuje vlastné peniaze. Ona len platí peniazmi od veriacich za svoje hriechy.

A aké bolo posledné vyhlásenie pápeža Františka? Modlitby pomôžu. Stačí sa len tuho modliť a postiť! Žiadna exkomunikácia, žiadna kastrácia. A samozrejme na verejnosti sa dušuje, že mu je to ľúto. S riešením však neprichádza. Opäť raz sa budú všetci modliť… Úžasné.

A ľúto je mu stále iba toho, na čo im prišli. Akosi nepríde sám s tým, čo veľmi dobre vie a odhalí sa až o pár dní, či mesiacov. A verte mi, odhalí sa – a on o tom veľmi dobre vie. Taká ľútosť je pokrytecká.

A ešte mierne upravený citát od Dana Savagea, ktorý to všetko dobre vystihol: „Ak by deti boli znásilňované v McDonald‘s tak často, ako sú znásilňované v kostoloch, bolo by ilegálne brať deti do McDonald‘s.“ Ako je teda možné, že akákoľvek iná organizácia, spolok či firma by už dávno zanikli, ak by sa im dokázala stotina z toho čo katolíckej cirkvi, a pritom katolícka cirkev si ďalej rozširuje majetky, pôsobí na politiku a oblbuje ľudí?
Kedy povedia konečne ľudia DOSŤ?! Môže byť ešte príhodnejšia chvíľa než teraz? Ak už nie po toľkých ohavnostiach, tak už neverím, že by to bolo vôbec možné.

Ak snáď ešte oficiálne (aj keď nie presvedčením) patríte ku skupine ľudí, čo podporujú zločin a vravia si RKC a chcete vystúpiť, možno Vám pomôže stránka https://zbohom.net/ Smelo do toho. Nikdy na to nebol lepší dôvod.

A vy, milí katolíci, ktorí ste sem zablúdili a snáď ešte čítate aj tieto riadky, uvedomte si, komu prispievate. Ak tvrdíte, že RKC pomáha aj chudobným a sociálne slabým, tak si vyberte akúkoľvek z množstva sekulárnych charít. Viete prečo? Lebo keby tam niekto systematicky znásilňoval deti, už by nedostali ani cent a všetkých zodpovedných by pozatvárali.

A na záver mi dovoľte ešte položiť takúto základnú rečnícku otázku: Ak by všemohúci Boh existoval a nedokázal by ani vo svojom chráme a u svojich zástupcov zabrániť zneužívaniu tisícok detí, TAK NAČO JE KURVA KOMU TAKÝ BOH?

Je teda katolícka cirkev tou pravou? Zatajil by Boh tieto nehoráznosti pred nimi, keď už majú tú priamu linku k nemu? Aj pribrzdený musí pochopiť, že ak by už aj dobrotivý osobný Boh existoval, tak sa očividne RKC zďaleka vyhýba.

PS.

Ak si tento článok prečítajú aj katolíci, ktorí majú ešte stále klapky na očiach a k týmto veciam sa stavajú spôsobom, že tieto svinstvá robí iba nepatrná čiastka kňazov RKC, tak mi je ich naozaj ľúto, ale neprajem im, aby to pocítili až vtedy, ak by takéto perverznosti rímskokatolíckych kňazov zažili aj ich vnuci.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

migranti

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649236x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy