Založ si blog

Večné vysedávanie pred televízorom a počítačom zabíja!

Verím, že mnohí mi dajú za pravdu, že nato aby sme vedeli, že takéto vysedávanie zabíja ani nepotrebujeme žiadny vedecký tým.

Predsa nemusím byť ani vedcom a sám dokážem posúdiť, že to večné vysedávanie poniektorých ľudí, či už pri počítači, pri televízory alebo priamo počas sedavého zamestnania je nezdravý spôsob života. No a o prežiarení sa – už aj škoda niečo hovoriť.

Ilustračné foto: Autor: SHUTTERSTOCK

 

V dnešnej dobe sú mnohí doslova nútení sedieť viac, ale určite to zdraviu neprospieva a najhoršie na tom je, že k takému spôsobu života vedieme aj naše deti, ktoré nielenže  dosť dlho sedia v školských laviciach, ale po príchode domov ešte zapínajú počítač, prípadne televízor a sedia pri ňom až kým nejdú spať. No o svoje zdravie vôbec nedbajú a k tomu by naozaj aspoň raz denne stačilo isť niekam na prechádzku, prípadne si vonku s kamarátmi zašportovať.

„Britskí vedci tvrdia, že takýto spôsob života môže výrazne ohroziť naše zdravie. Časté „vysedávanie“ zvyšuje riziko cukrovky, srdcových ochorení a rakoviny hrubého čreva.“ Informáciu priniesol portál BBC News.

Odborníci tvrdia, že ľudia so sedavým zamestnaním by mali jesť menej kalorických a mastných jedál a skôr by mali uprednostniť rastlinné tuky pred živočíšnymi. No najideálnejšie by bolo ak by sa viac sústredili na ovocie a zeleninu, a sedenie čo najviac kompenzovali pohybom.

Nepochybujem o tom, že poniektorí so mnou nebudú súhlasiť, ale v minulosti naši prarodičia celý život dreli od svitu do mrku a pritom všetkom jedávali „nezdravé jedla“ – slaninu tučné mäso (o vajíčkach už ani nehovorím) a napriek tomu sa väčšina z nich dožila vysokého veku.

Takže aj toto by mohlo poslúžiť ako príklad, že ak si takéto dobroty doprajeme, tak nesmieme zabúdať nato, že tie kalorické bomby musíme aj spáliť a to sa dá asi veľmi ťažko uskutočniť vysedávaním pri televízory alebo počítači.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7660075x
Priemerná čítanosť článkov: 5200x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy