Založ si blog

Osem, či deväť rokov už pre mňa Vianoce „nič neznamenali“

Keď dospeli naše dcéry a „vyleteli z hniezda“ už som sa nedokázal z Vianoc a vianočného stromčeka tešiť tak, ako vtedy, keď sme ešte boli všetci pohromade.

Dnešné Vianoce budú pre mňa znovu tie naozajstné a budem ich prežívať s veľkou radosťou a už sa neviem dočkať, keď k nám prídu mladí s vnučkou.

Keď už pre nič iné, tak pre takéto milé stvorenie sa naozaj oplatí žiť a tešiť na tomto svete spolu s ňou zo života a vianočného stromčeka, ktorý len pre ňu už druhý deň prikrášľujem ako veľký presklený výklad niektorého obchodného centra.

Určite si včera moja polovička musela položiť otázku, čo sa to so mnou stalo, veď toľké roky som jej tvrdil, že vianočný stromček nepotrebujem a že ak jej chýba stromček, tak nech si ho sama ozdoby a zrazu taká zmena. (Pochopiteľne, dobre ona vie, že prečo tá náhla zmena.)

Dcérin manžel mal tento týždeň ranné smeny a tak ma dcéra poprosila aby som prišiel k ním s autom, že ešte potrebuje dokúpiť nejaké darčeky.

V hypermarkete si dcéra z toho obrovského výberu ani nevedela čo skôr vybrať a nevedela sa rozhodnúť, ktoré predmety, (či kvet) kúpiť a ktoré nechať tak, lebo všetky boli pekné a zároveň pre domácnosť aj užitočné. No nepochybujem o tom, že ak by bolo z čoho, tak ani kufor môjho auta by nám na tie darčeky nestačil a bolo by potrebné brať aj prívesný vozík lebo rada by ona všetkých obdariť…

Moja vnučka rýchlo zabudla na svoju mamu, (ktorá sa nám postupne strácala v uličkách medzi regálmi) nenápadne mi dala najavo svojou nespokojnosťou, že radšej by chcela tú nádheru v regáloch obdivovať v stoji a nie v mojom náručí.

Svojimi pokusmi o chôdzu sa zo dňa na deň zlepšuje a preto je ako na ihlách a už na kolenách, či v náruči dlho neobsedí. „Pýta sa“ na zem, aby mohla cupitať svojimi malými krôčikmi, no zatiaľ s oporou. (Ale týmto tempom, akým napreduje, tak typujem, že ešte 2-3 týždne  a už nebude potrebné pridržiavať jej malé ručičky.  Bude to „stíhačka“ a bude ju treba mať stále na očiach, aby sa niekde nestratila alebo, aby si nedajbože ublížila. (Veď to všetci poznáte, také malé šidlo sa vám  dokáže stratiť z očú ani sa nenazdáte.)

Takto, ako na tejto fotografii bude zízať na môj vyčačkaný vianočný stromček a určite jej budem musieť dať do ruky jednu nerozbitnú vianočnú ozdobu, aby nemala snahu ťahať dole aj tie ostatné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Všetkým ľuďom prajem šťastné a veselé prežitie vianočných sviatkov, aby ich prežili minimálne aspoň tak radostne ako ja spolu s mojou vnučkou.

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648737x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy