Založ si blog

Chatrče zbúral bager! Kde máme ísť?

Oni sa majú o nás starať a nie vyhadzovať! Typický príklad rómskeho etnika ako sa vedia ohadzovať tým, že štát voči nim má povinnosti. To, že aj oni majú povinnosti voči štátu, tak o tom už nechcú ani počuť.

VIDEO: http://tv.sme.sk/v/22807/mesto-dnes-s-pouzitim-bagra-zrusilo-nelegalnu-osadu.html

Určite nikoho neteší ak mladý rómsky pár a jeho deti ostanú bez prístrešia, lenže takéto prípady na Slovensku budú pribúdať, či sa to niekomu páči alebo nie.

Pozastavil som sa však nad tým, či bol takýto postup adekvátny a či sa to muselo takto riešiť, že na „kartónové chatrče“ (pozbíjane z latiek a z odpadu pozberaného na skládkach) kompetentní ľudia dokázali vyslať bager a zhruba desiatich policajtov. Keď sa nad tým človek vážne zamyslí, tak táto akcia musela pripraviť mestskú pokladňu o nie malé peniaze a pritom tam úplne postačilo poslať zo štyroch chlapov a tí by tie bude rozbili za pár desiatok minút a určite by sa uspokojili aj jednou pätinou z tých nákladov, ktoré mesto muselo vynaložiť na ten bager a na policajtov. (Prípadne mohli tie kladivá dať priamo tým policajtom, aby to oni zbúrali, veď tam praktický iba zavadzali.)

Samozrejme súhlasím s tým, že čierne stavby nemajú, čo robiť na súkromných pozemkoch, ale rovnaký meter by mal jednoznačne platiť všade, veď napr. tá hacienda podnikateľa Cyrila Talapku je takisto postavená načierno a čuduj sa svete tam nikto nevyslal žiadne bagre aby to zrovnali so zemou.

Súdy si ho prehadzujú ako horúci zemiak a nakoniec to vyzerá tak, že podnikateľ iba zaplatí nejakú pokutu a o svoje „veľdielo“ sa obávať nemusí lebo čierne megastavby na Slovensku sú nedotknuteľné. A ako to na Slovensku chodí, tak stavba sa schváli dodatočne!

Ak by som mál takú právomoc, žeby som mohol v tejto veci spravodlivo rozhodnúť, tak by som vydal nariadenie, že takéto megastavby by som zbúrať nedal, ale práve naopak dal by som do nich bývať takých ľudí, ktorí nemajú strechu nad hlavou a tých podnikateľov, ktorí ich postavili načierno, TAK TÝCH OD JEDU NECH AJ PORAZÍ.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648445x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy