Založ si blog

Fico môže byť hrdý na to, že má pána Rašiho na dôležitom poste

Pán Raši sa totiž prísne riadi heslom svojho straníckeho predsedu a správa sa ako novodobý Jánošík, platičom berie a neplatičom dáva. Veď nie je to tak dávno, čo sa pán Fico verejne chválil, že jeho vzorom je Jánošík, takže ani pán Raši ako zarytý smerak nemôže byť výnimkou. (Iste už tušíte o čom bude reč, ale hneď v úvode vám naznačím, že sa jedná o výdaje na Lunik IX.)

Za Ficovej vlády nás vláda vo svojom programe ubezpečovala, že bude rešpektovať práva, pomáhať Rómom i ostatným menšinám a radiť sa s tretím sektorom. V skutočnosti však boli tieto otázky na okraji jej záujmu.

Na dnešnom verejnom rokovaní mestského zastupiteľstva mali poslanci schváliť vyše 2 milióny eur na investície pre Lunik IX do roku 2014. V rozprave sa jeden z poslancov vyjadril v tom zmysle, že ak by sa tam medzi nimi nachádzal podpredseda Smeru Dušan Čaplovič, tak by mu položil otázku, čo všetko vtedy urobil na Luniku IX ako splnomocnenec pre rómsku otázku?!

V tom čase sa média vyjadrili k jeho činnosti takýmto stručným hodnotením: „podpredseda vlády pre európske záležitosti, vedomostnú spoločnosť, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič neprispel k tomu, aby sa to zmenilo. O čo väčší bol rozsah jeho pôsobnosti, o to menšie sú výsledky.“ (Túto charakteristiku som vybral z minuloročného denníka Korzár.) Mnohí z vás by ste určite poriadne vyvalili svoje oči a rozmýšľali by ste nad tým, či ste dobre počuli ako pán primátor odpovedal poslancovi, ktorý mu túto otázku položil. Totiž pán Raši je si už tak istý, že SMER SD v marcových voľbách bude suverénne vládnuť, že takto prehovoril: „Je celkom možné, že túto svoju otázku budete môcť zakrátko položiť pánovi Čaplovičovi v tej istej funkcii“.

Dnes som sa rozhodol zúčastniť na spomenutom verejnom zasadnutí MZ (mestského zastupiteľstva) a veril som, že mi bude umožnené pred hlasovaním vyjadriť svoj názor ako bežného občana a voliča. (Pre každý prípad som ešte v pondelok 1.11.2011 napísal svoje rozhodnutie vedúcemu kancelárie primátora MVDr. Martinovi Petrušovi takúto prosbu, že: chcem Vás poprosiť, aby Ste dali do zoznamu diskutujúcich moju požiadavku ako (uchádzača) občana vystúpiť so svojim diskusným príspevkom na verejnom prejednávaní mestského magistrátu 3.11.2011 pred schválením úveru 61,2 milióna eur, ktorý má slúžiť predovšetkým na financovanie projektov v rámci projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013, ako aj na reštrukturalizáciu staršieho úveru z Dexia banky Slovensko.

2.11.2011 som dostal od vedúceho kancelárie MZ túto odpoveď: Rokovania mestského zastupiteľstva sú prístupné verejnosti

– Občan sa môže prihlásiť do diskusie, ak mestské zastupiteľstvo vyjadrí všeobecný súhlas s jeho vystúpením – vyzve ich na to primátor mesta.

– Nie je potrebné túto Vašu požiadavku dopredu nahlasovať.

S pozdravom

MVDr. Martin Petruš

ved.kanc.primátora

Typníte si ako to dopadlo? Primátor mi ani nedovolil vystúpiť, aby som mohol predniesť svoj názor a zároveň som chcel navrhnúť aj riešenie tohto nešťastného problému.

O podobné vystúpenie v diskusii na verejnom prejednávaní MZ som sa už totiž pokúšal zhruba pred 4 mesiacmi a vtedy mi pán primátor Raši nedovolil vystúpiť so svojim názorom lebo vraj rokovací poriadok také niečo neumožňuje. (Zvláštne však bolo, že v roku 2010 vtedajší primátor pán Knapík moju požiadavku akceptoval a vyzval poslancov aby hlasovali, či súhlasia s tým aby som ako občan vystúpil v diskusii a až na dvoch poslancov všetci prítomní súhlasili.)

19. januára 2010 Viac ako tisíc Košičanov sa podpísalo pod moju petíciu, ktorá nesúhlasí s použitím mestských peňazí na odvoz čiernych skládok z rómskeho sídliska. Zároveň sme v petícii žiadali vypísanie referenda s otázkou: „Súhlasíte, aby mesto Košice vynaložilo sumu 66 700 eur na odstránenie pevného odpadu z Lunika IX?“

Keďže na vypísanie mestského referenda je potrebných najmenej 20 % všetkých oprávnených voličov, referendum nateraz nebude. Primátor František Knapík (KDH) navrhol poslancom zobrať petíciu na vedomie.

Pochopiteľne s postupom poslancov som nesúhlasil a preto som im nahlas vyriekol takýto odkaz: „Máte klapky na očiach? Ako prvý vyzvem ľudí, aby nik neplatil za odpad, potom sa budete pozerať, čo sa bude diať.“
Poslanci po dlhej debate nakoniec zobrali petíciu na vedomie, s tým, že mesto sa v krátkom čase stretne s predstaviteľmi mestskej časti, aby situáciu na sídlisku riešili.

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7674141x
Priemerná čítanosť článkov: 5210x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy