Založ si blog

Bolo to kritiky, že sa iba zbytočne mrhá prostriedkami, ale nič užitočné sa nestavia

Mám v čerstvej pamäti vyjadrenia kandidátky na starostku (teraz už starostky) na našom sídlisku ako kritizovala vtedajšieho starostu, že okrem podpory výstavby nového kostola nič iné nerobí a že akosi záhadne na nič iné nie sú peniaze.

No mňa zaujala najnovšia správa o tom, že mestská časť sídliska KVP vyčlenila vyše 10-tisíc eur na výstavbu horolezeckej steny a zvyšných 3-tisíc eur na to ešte pôjde z grantu od jednej zo súkromných spoločností.

Tak na jednej strane mestská časť KVP musí šetriť výdavky na údržbu detských a športových ihrísk, ale aj ciest a na zimnú údržbu, no napriek šetreniu chce vedenie mestskej časti v tomto roku postaviť horolezeckú stenu „pre svojich obyvateľov“. Je pravdou, že tento návrh medzi poslancami vyvolal veľkú nevôľu, ale nakoniec – (po búrlivej diskusii) túto zmenu rozpočtu poslanci odklepli.

Starostka Iveta Kijevská (SDKÚ) tvrdí, že v tomto prípade robili aj anketu medzi ľuďmi a obyvatelia sídliska o takúto stenu záujem majú. Ja k tomu iba dodávam, že ešte keby tak uviedla aj počet tých, ktorí o to skutočne majú záujem.
Nepochybujem o tom, že sa medzi mládežou nášho sídliska nájde azda aj 30 takých, čo sa budú učiť liezť po tejto horolezeckej stene, ale nedá mi to aby som sa našej starostky takto verejne nespýtal: A čo tak dať radšej postaviť bazén na našom sídlisku? Nebolo by rozumnejšie dať na sídlisku postaviť plaváreň alebo aspoň menšie letné kúpalisko? Veď obyvatelia sídliska sú nútení precestovať kilometre za vodou a tak by ušetrili svoj čas a aj peniaze na dopravu, ak by mali svoje vlastné kúpalisko. No ktovie aká je vlastne skutočnosť? Že, či ten kto prišiel s tým nápadom horolezeckej steny, či náhodou nepotreboval niekomu zabezpečiť zákazku aby sa na tom dobre nabalil? Ale ktovie, možno táto horolezecká stena bude prínosom pre samovrahov. :-)))

Pani starostka a ešte jedná otázka: Čo bráni zohnať sponzorov na takúto výstavbu, akú ja navrhujem?
Veď tí, čo by tu výstavbu podporili finančným krytím, tak rokmi sa to uhradí prevádzkovaním, veď takýto projekt by určite nebol stratový, lenže najlepšie je vyhovárať sa, že nie sú peniaze. Keby kompetentným ľuďom skutočne záležalo na tom a chceli by dať postaviť niečo rozumné pre občanov, tak riešenie by sa určite našlo. Nieje vylúčené ani to, že aj ten termálny vrt pri Ďurkové, (ktorý sa zatiaľ nevyužíva) by sa mohol na tento projekt využiť.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7675847x
Priemerná čítanosť článkov: 5211x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy