Založ si blog

Či Sulík, či hlúpy Ľupták, všetko je to na jedno kopyto

Skutočne, žiadny rozdiel, iba ak ten, že Ľupták musel počúvať Mečiara a Sulik ten počúva kadekoho len bohužiaľ sám seba akosi nedokáže ustrážiť. Jeden deň tvrdí to a na druhý zase ono.

Najčerstvejší príklad je teraz toto: „Skoro som spadol zo stoličky,“ odpovedal včera Sulík v parlamente novinárom na otázku o odstupnom pre Zicha po tom, čo sa tieto informácie uverejnili vo včerajšom vydaní denníka Korzár. Takéto konanie nominanta SaS považuje Sulík za „čistú nehoráznosť“.

„Mrzí ma, že je to nominant SaS, pán Zich, ktorý takto preukázal svoju chamtivosť a nechal si vyplatiť 90-tisíc eur. Možno v sebe nájde ešte štipku súdnosti a tie peniaze neprevezme alebo si ich nenechá vyplatiť,“ podotkol Sulík včera pre TASR. Dodal, že dá preskúmať kroky, či existuje možnosť, aby táto odmena vyplatená nebola.

Predseda parlamentu zároveň pre TASR včera uviedol, že Zich nebol dobrý nominant. „Keď nám to svitlo, tak ja osobne som trval na tom, aby nebol v tých teplárňach a aby sme ho nahradili. Myslím si, že už by to mohlo fungovať,“ avizoval Sulík.

autor: SITA

Zarážajúca je však tá skutočnosť, že šéfovi parlamentu Richardovi Sulíkovi trvalo rovný týždeň aby odpovedal na otázku Korzára, či vyzve nominanta jeho SaS a exšéfa košickej Teplárne Ivana Zicha, aby vrátil odstupné 90-tisíc eur. Zodpovedal ju až včera v tlačovej agentúre. Neskoro, ale o to razantnejšie.
Keď sa Korzár obrátil s otázkou na asistentku Tatianu Novotnú, tak po viacnásobnej urgencii na ich štyri otázky im zaslali iba túto krátku odpoveď:

„Práve spomínaných 90-tisíc eur za 21 dní pre pána Podhorského však ministra hospodárstva prinútilo meniť pravidlá pre odstupné a tento materiál je už v tejto chvíli v medzirezortnom pripomienkovom konaní.“ So všetkými ďalšími otázkami, napríklad aj o vrátení odmien, redaktorov viacnásobne odkázal na Fond národného majetku (FNM).

Pripomeňme si, čo sa redaktori pýtali pred týždňom

Tieto otázky poslali Richardovi Sulíkovi 26. januára aj s konceptom článku, kde bolo uvedené, že nominant jeho strany má za štvormesačné pôsobenie v košickej Teplárni okrem mesačného platu 13 660 eur dostať aj odstupné 90-tisíc eur, rovnako ako jeho predchodca J. Podhorský. Sumu 90 000 € nám potvrdilo ministerstvo hospodárstvo, R. Sulík teda o nej vedel.
Nezdá sa pánovi predsedovi zvláštne, že od volieb bude mať košická Tepláreň už štvrtého predsedu Predstavenstva?
Nevadí pánovi Sulíkovi, aké odstupné si za svoje pártýždňové, resp. pármesačné pôsobenie v TEKO nechali vyplatiť pán Zich a pán Podhorský (nominant SDKÚ) aj s ohľadom na to, že v programovom vyhlásení vlády sa hovorí o potrebe šetrenia verejných zdrojov?
Považuje pán predseda za bežnú vec, aby nominant štátu v košickej TEKO, Bratislavčan Ivan Zich, zarábal mesačne 13 600 eur aj so všetkými odmenami a firma jemu, ako aj jeho zástupcovi Jánovi Borovskému preplácala luxusný hotel v Košiciach aj letenky Bratislava – Košice?
Bude sa pán Sulík zaujímať o to, kto bude ďalším šéfom TEKO? Bude cez pána ministra Miškova iniciovať zmeny v odmeňovaní vrcholových orgánov TEKO, prípadne iných štátnych podnikov? Vyzve prípadne pánov Jána Podhorského a Ivana Zicha, aby vrátili už vyplatené odmeny alebo aspoň ich časť?
Ešte 27. januára predpoludním sme poprosili R. Sulíka, aby nám poslal aj svoju reakciu na to, že ministerstvo hospodárstva nám odpísalo, že pán Podhorský (SDKÚ) dostal za 21 dní vo funkcii 90 000 eur odstupné a pre I. Zicha by malo byť pripravené rovnaké odstupné.
Takto R. Sulík prostredníctvom svojej asistentky odpovedal redakcii večer 27. januára: „Podľa našich informácií výška odstupného pre pána Zicha ešte vôbec nebola určená, táto Vaša otázka by mala smerovať na FNM. Práve spomínaných 90-tisíc eur za 21 dní pre pána Podhorského však ministra hospodárstva primälo meniť pravidlá pre odstupné a tento materiál je už v tejto chvíli v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
O päť minút neskôr nám prišla ďalšia odpoveď: „Spomínaných 90-tisíc bolo pánovi Podhorskému vyplatených na základe kolektívnej zmluvy, teda na základe podmienok vyjednaných za vlády Roberta Fica. Považujeme to za nehoráznosť a práve preto náš minister pripravuje materiál, ktorý zásadným spôsobom zmení odmeňovanie týchto manažérov.“

No na niektoré otázky pán Sulík redakcii vôbec neodpovedal.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5751441/sulik-o-odstupnom-vedel-tyzden-vratit-ho-ziadal-az-vcera.html#ixzz1CyB1QGjY

Záverom si k tejto udalosti dovolím citovať názor jedného z čitateľov: „novy spasiteľ na politickej scéne. Dnes, keď už na nich lipne kdejaký škandálik a z princa na bielom koni sa vykľul obyčajný priemerný chlap, som veľmi zvedavý či sa zasa pred voľbami vynorí nejaký novy spasiteľ alebo ľudom konečne dôjde že žiadni spasitelia neexistujú, sú akurát nove nenažrane prasce.“

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7674038x
Priemerná čítanosť článkov: 5210x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy