Založ si blog

Keď zákony neplatia pre všetkých rovnako…

Neviem či, a ako dlho zostane tento článok na tomto mojom blogu, ale chcem vám priblížiť príbeh väzňa, ktorý mi poslal z väznice list a opísal mi v ňom prečo takto dopadol.

Je to príbeh mladého 29 ročného muža, ktorého ešte na základnej škole veľmi hnevalo správanie malej skupiny Rómov, ktorí sa hrubo správali k ostatným jeho spolužiakom v triede a dopúšťali sa na nich veľmi zlých skutkov. Neskôr, keď už navštevoval strednú školu, poriadne ho vytočila udalosť ako revízori v električke pokutovali jeho spolužiaka, ale rómskych spoluobčanov (vzadu v električke, ktorí očividne cestovali takisto na čierno), tých úplne ignorovali ako keby v električke vôbec neboli.

Postupne sa v ňom začala nahlodávať nenávisť voči tomuto etniku, lebo častejšie sa stával svedkom toho, že Rómovia boli zvýhodňovaní takmer na každom kroku v porovnaní s majoritou. K tomu sa ešte pridružila tá skutočnosť, že aj hordy Vietnamcov v našej krajine podnikali v oblasti pri ktorej takisto nebrali ohľad na zákony našej krajiny. Zrazu nadobudol presvedčenie, že na Slovensku sa vytvára multirasová spoločnosť, ktorá zvýhodňuje Rómov,  cudzincov a podporuje rozkrádanie a tunelovanie národného majetku rôznymi finančníkmi.

K stretu so zákonom došlo v jeho prípade prvýkrát v apríli 2008. Stalo sa to pri slovnom konflikte, keď americkej basketbalistke povedal, že je opica a nech odíde zo Slovenska do Afriky. Tohto prípadu sa hneď chytili média a jeho obvinili z rasizmu začo mu prokurátor udelil 18 mesiacov nepodmienečne. Tých 18 mesiacov mal ako súhrnný trest lebo mu pripočítali ešte to, že rozbil Rómovi hlavu a to iba preto, že sa bránil jeho fyzickému  napadnutiu. Róm sa totiž na neho nahneval lebo ho v autobuse upozornil na to, že v dopravnom prostriedku nemá vrieskať.

Po odpykaní 12 mesiacov mu síce z trestu 6 mesiacov odpustili, ale teraz je znovu vo väznici lebo ho obvinili z toho, že v jednom reštauračnom zariadení údajne zakričal: „Židia do plynu“.

Lenže skutočnosť bola taká, že on so svojimi štyrmi priateľmi boli na futbalovom zápase a po  jeho skončení sa išli občerstviť do spomenutej reštaurácie, ale spolu s nimi tam vošli aj ďalší fanúšikovia a tí tam po určitej chvíli urobili poriadny cirkus. Práve pri ich vyčíňaní niektorí z nich zakričal tú poznámku o Židoch. Vedúci zariadenia preto zavolal policajtov, ale tá skupina fanúšikov zobrala nohy na plecia a ušla, iba oni piati tam ostali sedieť lebo nemali dôvod pred policajtmi utekať nakoľko nič zlého nespravili. Lenže policajti boli presvedčení o tom, že to bol niektorí z nich, kto vykríkol spomenutú poznámku o rasovej neznášanlivosti. No a tým, že on už mal svoju minulosť pošramotenú, tak ho šupli znovu za mreže a jeho priateľov pustili na slobodu. Takže od októbra 2009 si odpykáva ďalší trest a úplne nevinne.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7664281x
Priemerná čítanosť článkov: 5203x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy