Založ si blog

Čaputová chce vyzerať ako politik

Čo sa vlastne v predposlednú marcovú noc stalo na Slovensku? Nič mimoriadne. Krajina pod Tatrami sa zaradila do plejády európskych krajín, kde sa z demokracie stala show.

Mali sme možnosť všimnúť si na oslavách novej prezidentky, kde show pokračovala až do neskorých ranných hodín. Od človeka v týchto zemepisných šírkach a dĺžkach sa dnes nevyžaduje byť politikom, vyžaduje sa od neho iba vyzerať ako politik. Zoberme si klasický príklad metafory z lekárskeho prostredia. Lekár, ktorý dokáže rečami uhovoriť pacienta a klábosiť s ním, to je v poriadku, ale od lekára sa vyžaduje predovšetkým aby liečil, ak lekár nedokáže liečiť, iba s pacientom klábosiť, tak to nie je lekár, ale šarlatán. Sympatický politik, ktorý hrá úlohu politika, má v súčasnej demokracii oveľa viac šancí, ako skutočný politik, hoci ani nemusí vyzerať ako rock star. A to je prípad aj slovenských prezidentských volieb.

Je to presne tak ako s tou lopatou na fotografiách:

 Ponechali ma takto svojmu osudu :-( Aspoň keby ma dali do zberu, veď za hliník celkom slušne platia.

Ponechali ma takto svojmu osudu 🙁
Aspoň keby ma dali do zberu, veď za hliník celkom slušne platia.

 Hoci je v nej v prostriedku diera, na odpratávanie snehu ešte vie poslúžiť. :-)

Hoci je v nej v prostriedku diera, na odpratávanie snehu ešte vie poslúžiť. 🙂

 Poslúžiť dokážem aj s takouto násadou. :-)

Slúžiť dokážem aj s takouto násadou. 🙂

Ak sa s ňou naplno pracuje, tak je úplne samozrejme, že stálym šúchaním po zemi resp. po ceste sa postupne opotrebí, prešúcha a spraví sa v nej diera, ale ak ju bude mať niekto iba na parádu a pri práci v kolektíve sa bude o ňu iba podopierať a pritom rečami kolegov ohlupovať, tak tá mu vydrží aj pre nastávajúce generácie.

Novozvolená prezidentka nie je politik, len chce vyzerať ako politik, takže to je skôr  šarlatánstvo. Milión hlasov je vraj silný mandát. Obidvoch kandidátov volilo zruba 1 milión 8OO tisíc voličov a kde teda je zvyšných 2,6 milióna voličov, pretože na Slovensku máme 4,4 milióna voličov.

Protikandidát po prvom kole volieb nerobil takmer žiadnu kampaň, nakoniec vo svojej záverečnej reči po skončení volieb to aj jasne povedal – som rád, že som sa dostal do druhého kola, lebo keby tam bol niekto iný, vyzeralo by to tu dnes inak…. Teda nie proeurópsky, asi narážal na…. Takto vlastne pre druhé kolo bol po prvom kole iba poistkou proeurópskosti a tak bol s výsledkami v globále nadmieru spokojný. Nakoniec ako tiež sám priznal, zobral si v Bruseli „volebnú dovolenku“, ale veľmi si „neoddýchol“. A rozkošne poďakoval za spoločnú dovolenku aj manželke. (V Bruseli ho pochvália. Lebo vykonaním nepopulárnej úlohy svoju misiu splnil). Po prvom kole si totiž strana Smer uvedomila, (možno aj pred prvým kolom), že pre ňu je dôležitejší úspech v budúcoročných parlamentných voľbách a prezidentke SR zostane tak akurát úloha svietiť a kúriť, alebo presviedčať pacienta – teda obyvateľa – rečami o tom ako mu bude dobre, lepšie, ale pacienta liečiť nebude, čiže bude len šarlatánkou.  Nakoniec nová prezidentka v tomto duchu aj hovorí – ja ťa volič vyliečim, ja ťa milujem, vážim si ťa, rešpektujem – len mi dovoľ, aby som pristúpila k tvojmu telu. Teda show demokracie na Slovensku bude pokračovať celých 5 rokov. Veď je to celkom jednoduché, nemusíte vedieť spievať, nemusíte mať ani hudobný sluch, stačí len škriekať a v decibeloch hudby sa všetko stratí.
Súčasnej opozícii do parlamentných volieb ruže príliš nepokvitnú, lebo je skôr ako rozbitý pohár whisky, ale môže tu vyskočiť akási Kiskova strana, ktorá bude zjednocovacím faktorom súčasnej opozície. Samozrejme koalícia musí hľadať iné horizonty a aj prepriahať, aby sa dopracovala k úspechu, pretože Bugár je už „utopenec.“ Tiež nebol nikdy politikom, iba politika hral, čiže bol prvým showmanom demokracie na Slovensku. V tomto zaniknú aj voľby do európskeho parlamentu, kde príde naozaj minimum ľudí.

Takže začal sa boj o parlamentné voľby, kde sa strana Smer javí ako sliepočka nového európskeho trendu, strana SNS si otvára dvere smerom na východ do Moskvy, – ale to robí už aj EÚ, ktorá sa otvára aj Číne – a tak tu zostáva ešte Kotleba, ktorému zostala Čína, čo nie je na zahodenie. Ak Kotlebovci začnú najnovšie jesť paličkami, tak im ani stranu nezrušia. Smer si v prezidentských voľbách vlastne len otestoval svoju silu, tak isto ako Kotlebovci si otestovali svoje možnosti. Bolo by však zaujímavé, keby pán Harabin založil stranu, pretože viac ako 2 milióny voličov sú „v lufte“, alebo ak chcete v komíne.

Ficove prvé slová po voľbách: Pochybnosti o Čaputovej, podľa neho rozdelí spoločnosť

Fico, ktorý doteraz verejne neblahoželal Čaputovej k zvoleniu za hlavu štátu, v komentári tiež kritizoval médiá za to, že podľa neho pred voľbami podporovali Čaputovú a nie skúseného diplomata Šefčoviča. – „Zároveň ma mrzí, že slovenské médiá odmietli odbornosť a kompetentnosť a nekriticky presadzovali personálny experiment, kedy ani netušíme, kto bude v pozadí formovať politiku prezidentského paláca. A to je príliš veľká daň a neskúsenosť, za ktorú môže Slovensko zaplatiť na medzinárodnej úrovni,“ napísal Fico.

Čaputová nemá skúsenosti z vysokej politiky

Český Inštitút Václava Klausa vyjadril názor, že nová slovenská prezidentka má slabú kvalifikáciu, nič nedokázala a nikto nevie, kto ju platí.

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7670636x
Priemerná čítanosť článkov: 5207x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy