Založ si blog

Šeherezadyn svokor pán Burhan dostal infarkt a …

V nasledujúcich častiach kvôli synovej nevere jeho otec zomrie a o pár mesiacov to už nezvládne ani jeho manželka. Mladí sa rozvedú a firmu povedie Šeherezáda. (Samozrejme, že som si z vás všetkých vystrelil, ale vytáča ma, že tancujete tak, ako to chcú naši politici a že ich necháte robiť s vami, čo sa im len zachce).

Milí Slováci, dokedy sa necháte kŕmiť tými telenovelami? Najprv to bol Dallas, potom kadejaké argentínske a teraz turecká.

V podstate nemám voči takémuto žánru žiadne výčitky, lebo ako malý chlapec som zbožňoval rozprávky, ale v dnešnej dobe je bohužiaľ realita úplne iná a na Slovensku obzvlášť.

Sám by som dokázal napísať zopár scenárov takýchto telenoviel, lenže nie o bežných občanoch, ale o našich politikoch a ich rodinných príslušníkoch. Vôbec nepochybujem o tom, že aj tie by mali úspech v sledovanosti, napr. o Mečiarovi, Slotovi alebo o Miklošovi, no má to jeden háčik a to ten, že v našej krajine je bohužiaľ taká demokracia, že nijaký režisér a ani televízny štáb by sa to neodvážili natáčať. (Jedine ak, tak v Turecku.)

No myslím si, že už by bol najvyšší čas aby ste sa všetci konečne pozreli na to aká je na Slovensku realita. Jeden príklad za všetky je aj tento: Exšéfovia teplárne dostali za pár  týždňov odstupné 90-tisíc. (A ak si prečítate celý článok, tak hádam pochopíte, že toto sa už nedá ďalej tolerovať a že už je najvyšší čas robiť voči tomu opatrenia aby si pár jednotlivcov prestalo konečne prepchávať svoje vrecka našimi ťažko zarobenými eurami).

Od volieb sa v košickej teplárni vymenili traja šéfovia. Nominant SDKÚ Ján Podhorský a Ivan Zich za SaS zhrabli za pár týždňov vo funkcii neuveriteľných 90-tisíc eur ako odstupné. Bežný Slovák by taký balík zarobil za 11,5 roka. Šéf SaS Sulík sa vyhovára, za blamáž viní bývalú vládu. O striedaní šéfov ako v holubníku sa máme baviť s Fondom národného majetku (FNM).
KOŠICE. Za posledný mesiac odišli zo svojich funkcií už dvaja predsedovia predstavenstva. Celkovo sa za pol roka z TEKO porúčali štyria šéfovia.

Najpríjemnejšie spomienky na svoje pôsobenie v Teplárni budú mať Košičan Ján Podhorský (nominant SDKÚ) a Bratislavčan Ivan Zich (nominant SaS), ktorým za 40-dňové, resp. 4-mesačné pôsobenie pribudlo okrem ich bežného platu vo výške 6 160 až 13 660 eur mesačne (mali naň nárok podľa svojej manažérskej zmluvy – pozn. red.) na účet vyše 90-tisíc eur ako odstupné.

Premiérkin hovorca Rado Baťo nám na otázky o bašovaní pravice v košickej teplárni odpovedal: „Predsedníčke vlády SR prekáža výška odmien pre manažérov v štátnych firmách. Minister hospodárstva už do medzirezortného pripomienkového konania predložil materiál, ktorý by mal systémovo riešiť tento problém a zabrániť excesom v odmeňovaní.“

Predvčerom schválil FNM do funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa TEKO Miroslava Nosála.
To, že tepláreň má už svojho štvrtého šéfa od júnových parlamentných volieb, je ťažko stráviteľným faktom.

Ako dlho vydržali riaditelia od volieb

Ján Podhorský (august 2010 – september 2010 – 40 dní)  90 000 €

Ivan Zich (29. september 2010 až 31. január 2011)  90 000 €

Pavel Deák (nestihol sa ním stať)  0 €
Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5749758/exsefovia-teplarne-dostali-za-par-tyzdnov-odstupne-90-tisic.html#ixzz1CrsFxTs8

Perlička na záver: 73940_107373219331139_100001753848451_55979_5407447_n

Táto fotografia je ukážkou manažérskeho kurzu v praxi, ako to všeobecne na Slovensku prebieha a ako to v skutočnosti funguje napr. pri budovaní, ciest, diaľnic a samozrejme aj opráv ich výtlkov.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7671998x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy