Založ si blog

Počas rozbiehajúcej sa tretej vlny Richard Sulík plesal s Cigánikovou v Manchestri

Jasný dôkaz o tom ako sa správajú niektorí slovenskí politici. Nám bežným občanom hovoria, žeby sme v týchto dňoch nemali nikam cestovať a oni si užívajú nielen doma, ale ešte aj v zahraničí.

GAŠPAREC 29.06.2021

Anglicko prešlo na krok 4 – Avšak, stále je možné nakaziť sa a šíriť COVID-19, aj keď ste úplne očkovaní.

Po zrušení obmedzení spojených s COVID-19 každý z nás môže zohrávať svoju úlohu pri používaní zdravého rozumu a zvažovaní rizík. „Žiadna situácia nie je bez rizika, preto musíme všetci porozumieť faktorom a situáciám, ktoré zvyšujú riziko prenosu COVID-19, a opatreniam, ktoré môžeme všetci podniknúť na zníženie prenosu infekcie COVID-19, a to na seba, ako aj na ostatných.“

Čo sa zmenilo

Väčšina zákonných obmedzení na kontrolu šírenia ochorenia COVID-19 bola zrušená v kroku 4. To znamená, že:

Nemusíte dodržiavať vzdialenosť 2 metre od ľudí, s ktorými nežijete. Počet osôb, s ktorými sa môžete stretnúť, nie je nijako obmedzený. Avšak mali by ste obmedziť blízky kontakt s ľuďmi, s ktorými obvykle nežijete a zvyšovať blízky kontakt postupne. Zahŕňa to obmedzenia počtu, blízkosti a dĺžky spoločenského kontaktu. Pokiaľ je to možné, mali by ste sa stretnúť vonku a vetrať domácnosti a iné uzavreté priestory.

Vláda už nenariaďuje, aby ľudia pracovali z domu, pokiaľ je to možné. Vláda však očakáva a odporúča postupný návrat počas leta.

Zákonné požiadavky na nosenie rúška alebo masky na tvár boli zrušené. Vláda však očakáva a odporúča, aby ľudia nosili rúška na preplnených miestach, ako napr. vo verejnej hromadnej doprave.

Počet osôb, ktoré sa môžu zúčastňovať svadieb, obradov na uzatvorenie registrovaných partnerstiev, pohrebov a iných životných udalostí (vrátane recepcií a osláv), už nie je obmedzený. Pri životných udalostiach sa už nevyžaduje obsluha pri stole a neuplatňujú sa obmedzenia na spev alebo tanec.

Na účasť na spoločných bohoslužbách už neplatia obmedzenia týkajúce sa veľkosti skupín.

Čo by ste mali urobiť

COVID-19 nezmizol, preto je dôležité pamätať na kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste ostali v bezpečí vy, aj ostatné osoby. Vzhľadom na to, že počet prípadov je vysoký, musíme všetci naďalej konať opatrne a byť obozretní..

Preto je dôležité:

obmedziť počet, blízkosť a dĺžku spoločenských stretnutí

Navyše vláda očakáva a odporúča, aby ľudia nosili rúška na preplnených miestach, ako napr. vo verejnej hromadnej doprave.

Viac o pláne vlády na zaistenie bezpečnosti ľudí v 4. kroku si môžete prečítať v publikácii Prechod na 4. krok plánu.

Ako chrániť seba a okolie

V Anglicku sa stále vyskytujú prípady ochorenia COVID-19 a existuje riziko, že by ste sa mohli vírusom nakaziť alebo ho preniesť, aj keď budete úplne zaočkovaní. To znamená, že je dôležité, aby ste vo všetkých situáciách chápali a zvážili riziká nakazenia sa alebo šírenia COVID-19.

Aj keď žiadna situácia nie je bez rizika, existujú jednoduché a účinné opatrenia, ktoré môžeme podniknúť na ochranu seba a ostatných vo svojom okolí. – Zdroj covid-19

Vyjadrenie pána Sulíka pre média o jeho účasti na plese v Anglicku Ja som tu už tretíkrát, starý harcovník, poznám už aj niektorých ľudí, si to pamätám,“ – zdroj cesi-a-slovaci-plesali-v-manchestri k tomu už hádam ani nie je potrebné ešte niečo dodávať.

Podobnú informáciu uviedli aj v tomto zdroji sulikovi-a-ciganikovej-vycitaju-let v ňom Slováci vyčítajú Sulíkovi a Cigánikovej ich let do Manchestru počas rozbiehajúcej sa tretej vlny „Nasadli do lietadla a odleteli do Manchestru na ples. To však lídrovi SaS Richardovi Sulíkovi a šéfke zdravotníckeho výboru Jane Bittó Cigánikovej počas rozbiehajúcej sa tretej vlny pandémie ľudia vyčítajú vo veľkom.“

Slováci im to v komentároch poriadne zrátali. Ide totiž obdobie, kedy sa rozbieha ďalšia vlna pandémie koronavírusu, okresy podľa Covid semaforu černajú a tentokrát aj s tzv. delta variantom, nebezpečnejším a s vyššou nákazlivosťou, ako tvrdia odborníci.

„Cestujete vládnym špeciálom?“ rypol si jeden z komentujúcich. „Na fotke máte lietadlo aj s logom. Tam máte aj odpoveď,“ zareagovala. „Prečo nemáte rúška? Ste nezodpovedná,“ pridal sa iný diskutujúci pod snímkou, kde si Cigániková užíva zábavu pri príležitosti jej 38. narodenín. V Británii ju preto čakalo aj prekvapenie v podobe narodeninovej torty. Cigániková si tak z výčitiek Slovákov hlavu zrejme nerobí.

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7674135x
Priemerná čítanosť článkov: 5210x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy