Založ si blog

Takmer 2 roky nás Matovič vodí za nos, a bohužiaľ väčšina Slovákov si už nato zvykla

Lenže Matoviča to doslova baví, robiť si z ľudí dobrý deň, a preto sústavne prichádza s niečim novým, čím by nahlodal spolunažívanie Slovákov. Avšak dva roky klamstiev, je už aj na koňa veľa a nie ešte na človeka, hlavne takého, ktorý žije z ruk do úst. Teraz pre zmenu nás ide presvedčiť, že rieši cenu elektriny a jej znížením chystá podporiť všetky slovenské rodiny.

Občania sa dennodenne presviedčajú o tom, že koalícia sa minimálne poldruha roka ponára ku dnu, ako Titanic… nad hladinou ju už držia len Matovičove sľuby, no tie sú tak silno nafúknuté, že je len otázkou času, kedy sa ten Titanic potopí.

Karikatúra Danglár zdroj denník PRAVDA

Našťastie nie všetci Slováci majú klapky na očiach a drvivá väčšina Slovákov našu Vládu za jej kroky proti zdražovaniu kritizuje. Pozrime sa, akú pomoc chystajú?!

Výsledky prieskumu ukazujú, že Slováci v drvivej väčšine považujú snahu koalície za nedostatočnú.

Síce ,zastropovanie‘ cien elektriny sa dá považovať ako prijateľná záležitosť, ale to je vec, ktorú neuvidíme teraz, ale až pri nejakom vyúčtovaní o rok. Avšak reálne to v najbližších týždňoch nepomôže. (Zatiaľ kupujeme drahšie potraviny, služby alebo palivá, a cítime to už aj v peňaženke). V zahraničí sa to rieši formou znižovania DPH, znižovania daní za palivá či poskytovanie príspevkov finančne slabším ľuďom, ktorí môžu padnúť na hranicu núdze.

Vláda po dohode ministra financií a ministra hospodárstva oznámila výsledok rokovania so Slovenskými elektrárňami. „Tie až do roku 2024 budú domácnostiam dodávať elektrinu maximálne za súčasné ceny a nebude sa zvyšovať.“ (Podľa Sulíka, ak by k tejto dohode nedošlo, tak v budúcom roku by sa koncová cena elektriny pre domácnosti podľa súčasných cien na burze zvýšila približne o 80 %). Takto vraj za roky 2023 a 2024 každá domácnosť ušetrí priemerne 500 eur.

Premiér Eduard Heger nedávno skonštatoval, že okolité štáty pri opatreniach kompenzujúcich občanom vyššie ceny energií a potravín len dobiehajú Slovensko.Pri opatreniach vyvažujúcich zdražovanie spomenul napríklad investície do regulácie cien energií v predchádzajúcich dvoch rokoch, zaradil k nim aj trinásty dôchodok či príspevok za očkovanie pre seniorov. Rovnako pripomenul aj 350-eurovú jednorazovú odmenu pre pracovníkov v štátnej a vo verejnej správe.“ Zdroj drviva vacsina slovakov vládu kritizuje – Krásne sa to číta a je to aj veľmi ľúbivo prifarbené, no jedná vec sa prehliadnuť nedá, a tou je to, že vláda príspevok za očkovanie pre seniorov odklepla len preto, aby tými peniazmi prilákali viac ľudí k očkovaniu lebo mnohí z nich sa už do očkovania príliš nehrnuli.

Avšak musím oceniť Sulíkovu kritiku, ktorou zaútočil na guvernéra NBS Petra Kažimíra, označil ho za hlavného vinníka vysokej inflácie. „Peter Kažimír, ktorý berie obrovské peniaze prakticky za nič, robí figu borovú.“ (Kažimír reagoval, že práve tlačením peňazí do obehu uchránili ekonomiku od najhoršieho).

K uvedenému zdroju som napísal niekoľko príspevkov v debate pod článkom. Môj prvý príspevok bol tento: Otázka nestojí na tom, že akú pomoc pre občanov chystajú? Tá pomoc mala byť v platnosti už zopár týždňov!

Zaujímavé je, že poľskí a maďarskí politici vedeli prísť s podporou pre občanov napr. znížením daní a zlacnením pohonných hmôt, ale naši vládni predstavitelia sa zobudili až vtedy, keď sa Slováci riadne nahnevali a išli protestovať do ulíc tak, že svojimi nákladnými vozidlami začali blokáciu diaľnic. 😂

K môjmu príspevku sa vyjadril jeden z čitateľov: „zníženie DPH, zníženie spotrebných dani je super na chvíľu, obchodníci i tak dvíhajú ceny ďalej a za niekoľko týždňov to ako občan ani nebudeš vnímať, že vláda znížila tie položky…ale štát tak prichádza o peniaze, ktoré potrebuje na chod štátu, sociálne politiky a kopec ďalších veci.“ – Nemohol som to ignorovať, moja odpoveď preňho bola nasledovná: „Vidno, že na Slovensku je ešte dostatok oslov, ktorí žerú také seno, aké im vláda predloží.“ Zároveň som to doplnil takto: „Človeče zobuďte sa, ak by bola štátna špajza prázdna, tak už ani jeden z nich by sa nedržal koryta a už dávno by odtiaľ zutekali. Lenže riadenie štátu musí mať správneho gazdu a nie nedoštudovaných panákov, ktorí sa síce do politiky tlačili s dobrými úmyslami, ale teraz ich skutky hovoria o niečom inom. 😂 Na to zareagoval ďalší čitateľ takto: „Ja sa mam dobre, ak by Ťa to zaujímalo. Vy veční ufňukanci a čižmou otrokára utláčaní slavieni by ste mohli aspoň občas vážiť slová. Dal si nám tu krásne za príklad Orbánove znižovanie cien PHM. A, čo takto zmrazenie cien elektriny? Pri ňom Ti sklapla dŕžka a aj tomu hranatému vemenu. To už nespomenieš, lebo sa Ti to nehodí do portfólia?“ – Nemohol som odignorovať také drzé šplechnutie splaškov do tváre, a preto som mu napísal toto: „Čítal som vyjadrenia odborníkov k Matovičovmu atómovému zázraku zmrazenia cien elektriny, takže ja na rozdiel od Teba klapky na očiach nemám.“

Do tejto našej debaty sa zapojil ďalší čitateľ s nasledovným argumentom „Asi to z dlhodobého hľadiska nie je efektívne.“ – Na jeho argument som zareagoval: „Veď po nich nikto nechce, aby tá pomoc trvala večne. (Snáď ten debilný Covid-19 sa už čoskoro poberie do pekiel a potom sa aj ekonomická situácia vráti do normálnych koľají). Lenže, keď budú Američania naďalej rýpať do Rusov na základe svojich domnienok, že v najbližších dňoch zaútočia na Kyjev, tak ťažko očakávať, že pohonné hmoty a ďalšie s nimi súvisiace komodity zlacnejú.“ 😂

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7673010x
Priemerná čítanosť článkov: 5209x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy