Založ si blog

Hmm, žeby ani Matovičova očkovacia lotéria nepresvedčila Slovákov?

Čo sa stalo? Slovákov, ktorí sa ešte nedali zaočkovať proti Covidu 19 nepresvedčila ani Matovičova očkovacia lotéria? „Slovákov, ktorí odmietajú vakcínu výrazne pribudlo“ – tak toto ma naozaj šokovalo – bol som presvedčený, že chamtiví Slováci sa budú predbiehať, ktorí sa dajú skôr zaočkovať, aby ich vylosovali v očkovacej lotérii a najlepšie, aby vyhrali hlavnú cenu.

Ochota dať sa zaočkovať proti COVID-19 zostáva už od marca na pomerne stabilnej úrovni. Už zaočkovaných alebo ochotných dať sa zaočkovať je 51,7 percenta, čo predstavuje oproti máju nárast iba o tri percentá.

Výraznejšie však narástol počet respondentov, ktorí očkovanie odmietajú, z májových 30,9 percenta na 36 percent. Ukazuje to júlový prieskum v rámci projektu „Ako sa máte, Slovensko?“, ktorý dlhodobo sleduje postoje obyvateľov na Slovensku od začiatku prísnych karanténnych opatrení v marci 2020.

Povinné očkovanie väčšina (61,9 percenta) respondentov odmieta, pri názoroch na miernejšie epidemiologické opatrenia pre zaočkovaných je pomer ich zástancov a odporcov vyrovnanejší.

Najnovší výskum ukazuje, že skupina nerozhodnutých sa zmenšuje a väčšia časť z nich sa zaraďuje skôr do tábora odmietačov očkovania.

„Prieskum tiež ukázal, že až 29,8 percenta respondentov, ktorí odmietajú očkovanie, by zmenilo svoj postoj, ak by sa dostatočne preukázalo, že vakcíny sú bezpečné a riadne registrované. Viac ako 14 percent respondentov by presvedčilo k očkovaniu, ak by sa mohli zaočkovať u svojho lekára a 12,5 percenta by zmenilo svoj postoj, ak by prišla ďalšia vlna epidémie a znova by sa zaplnili nemocnice a zomieralo by veľa ľudí.“ – Viac v tomto zdroji spravy.pravda.sk

Desiata vlna prieskumu „Ako sa máte, Slovensko?“ sa realizovala v období 15. 7. až 20. 7. 2021.

Karikatúra Danglár
Som v tom veľký skeptik a myslím si, že zopár protestov podobných tým doterajším vyvolajú ficovci, pellegronovci a kotlebovci, ale skončia rovnako ako tie doterajšie.

Dávam sem zopár názorov z debaty pod zdrojom:

„Sám som očkovaný ale v súčasnosti po poznaniach a skúsenostiach by som sa už očkovať nedal. Z jedným rozhodujúcich faktorov je mediálne – politický tlak na očkovanie bez verejnej diskusie. To čo predvádzajú politici a ich nenásytné tzv. novinárske slúžky to nemá obdobu. Takúto propagandu zďaleka nerobili ani za socializmu pri antipropagácii Charty zďaleka to je neporovnateľné. Komunisti by sa mali čo učiť od týchto špinavcov !!!!! Samozrejme zúčtovanie ako vždy príde a nebude nežné to je cítiť z rozoštvanej a vystresovanej spoločnosti.“ – S týmto názorom súhlasím až na ten záver. Čitateľ verí, že zúčtovanie príde zo strany nespokojných občanov, no ja som v tom veľký skeptik a myslím si, že zopár protestov podobných tým doterajším vyvolajú ficovci, pellegronovci a kotlebovci, ale skončia rovnako ako tie doterajšie.

Druhý príspevok:

„Neodmietam vakcinu, nebranim nikomu aby sa zucastnil daneho experimentu , kludne nech sa ludia ockuju aj kazdy mesiac ak maju pocit , ze konaju spravne ALE samozrejme som proti, ked sa dani ludia povysuju a nadobudaju vdaka mediam pocit ,ze su nieco viac a preto ostatnych budeme trestat a sikanovat, odopierat im prava len preto, ze sa virusu neboja, ze ho lahsie ci tazsie prekonali a podobne. My tu doslova mame extremne podmienky zivene koronafasistami, posahancami, plagiatormi a cele to zivia media, ktore si vzdy najdu ten najhorsi pripad vo svete , na ten poukazu a davaju za vzor. Neviem pochopit tu nenavist zaockovanych voci zvysku. Vam zaockovanym niekto den co den kazdu hodinu vravel co mate robit, nerobit a nutit vas neockovat sa? Lebo my toto zazivame uz pol roka odkedy ockuju – nechutna propaganda, loteria, manipulacia a to vsetko pre VAS STRACH – co je vas osobny problem a nie nas. Dajte nam laskovo pokoj a s nahubkom na ksichte sa teste na preockovanie “ zodpovedni ludia“.“ – Podobne by som to napísal aj ja, takže niet už čo dodať.

Tretí príspevok:

„Pribudlo výrazne tých, ktorým sa konečne otvorili oči a vidia, že očkovanie chemickým roztokom je obyčajný biznis pre pharma firmy. Sú natoľko bohatý, že si zaplatili lobbing u politikov a im spriaznených médií. Tí, ktorí sa už dali zaočkovať a uverili rozprávkam o popoluške si môžu spievať: Jááá už jdu, jdu, jdu už mám všechno hotový – Vždyť už jdu, jdu, jdu snažím se byt dochvilný“ – Myslím si, že tento čitateľ naozaj nie je ďaleko od pravdy.

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7664242x
Priemerná čítanosť článkov: 5203x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy