Založ si blog

Milí Slováci, až príliš podceňujete nosenie rúšok!

Nepoučili ste sa z toho, čo je schopný Matovič zariadiť?! Alebo čakáte, kým nenariadi povinné očkovanie všetkým občanom, ako mu radí jeho poradca Jarčuška??!  

Štvrtého augusta som napísal blog kormidlo v ňom som kritizoval poniektorých cestujúcich vo vlaku, že rúška síce mali, ale mali ich stiahnuté na krku po celý čas jazdy!

V článku okrem iného som napísal aj toto: „V súvislosti s povinným nosením ochranných rúšok v dopravných prostriedkoch sa u niektorých cestujúcich prejavuje očividná nechuť nosiť rúška, Covid -19 už nepovažujú za vážnu hrozbu – dokonca tie rúška už odmietajú nosiť.“- Zhodou okolnosti sa vtedy objavil aj tento článok: spravy.pravda.sk autor článku sa kritický vyjadril o tom, že v Tatrách praskajú parkoviská vo švíkoch, ľudia stoja v nekonečných radoch – je tam masové šialenstvo, no rúška už ako keby ani neexistovali, a na margo nosenia rúšok v dopravných prostriedkoch som k tomu v mojom blogu uviedol toľko: „ale rúšková hystéria, či skôr buzerácia vo vlakoch pokračuje naďalej!“- Úprimne priznávam, že som toto sformuloval pre tých čitateľov, ktorí patria do tej skupiny, aby ma zbytočne nebombardovali idiotskými príspevkami v debate pod článkom.

Napriek tomu sa zopár diskutérov vyjadrilo v tom zmysle, že osobne boli v Tatrách, ale ani zďaleka tam nebolo toľko ľudí, ako to uviedol hore menovaný zdroj… V skutočnosti mám k noseniu rúšok v dopravných prostriedkoch a ďalších inštitúciách – na ktoré naďalej platí nosenie rúšok – rovnaký názor: treba ich nosiť! Nesmieme zabúdať na krajiny v ktorých prísne nariadenia zrušili a o pár dní sa prejavilo, že v nich začal stúpať počet infikovaných pacientov Covidom-19 ale aj počet úmrtí.

Uplynulo len pár dní a už aj na Slovensku začali stúpať počty nakazených ľudí a čo je ešte, horšie práve vo Vysokých Tatrách – konkrétne na Hrebienku sa zistilo, že jeden z kuchárov bol pozitívny na Covid-19 🙁 viac v tomto zdroji: spravy.pravda.sk – Štandardný PCR test túto informáciu potvrdil.

Obhajoba vedenia reštaurácie stojí na veľmi slabých základoch. Veď posúďte sami: „Uvedený zamestnanec v prevádzke neprichádzal do priameho kontaktu so zákazníkmi,“ – to je aká debilita?! – Veď on nemusel prichádzať do priameho kontaktu so zákazníkmi, ale do kontaktu so zákazníkmi prichádzali čašníci, a tí predsa boli v priamom kontakte s kuchárom! – Takže logický z toho vychádza, že kuchár mohol nakaziť čašníkov a tí zákazníkov.

Ďalším ohniskom nákazy koronavírusom v Trenčianskom kraji: „je závod na výrobu káblových zväzkov Leoni. Koronavírus SARS-CoV-2 tu potvrdili u 21 zamestnancov.“ – Karanténne opatrenia sa týkajú pätiny zamestnancov spoločnosti.

Nechcem maľovať čerta na stenu – len nahlas uvažujem: s kuchárom bol v kontakte personál reštaurácie, od personálu sa mohol preniesť Covid-19 na desiatky ba stovky zákazníkov a tí ten vírus mohli roznášať ďalej, kdekoľvek sa pohli, či už do svojich domácnosti, alebo obchodov, ktoré navštívili. – takže zatiaľ iba teoretický už môže byť nakazených o niekoľko stoviek ľudí viac a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, lebo na Hrebienok nechodia len Slováci.

So situáciou nákazy súvisí aj tento prípad: spravy.pravda.sk – Na Slovensku pribudlo v priebehu štvrtka 43 nových prípadov koronavírusu, celkovo tak evidujeme 2523 pozitívne testovaných osôb na ochorenie Covid-19. Za uplynulý deň pribudli dve úmrtia pacientov s koronavírusom. – takže krajina už eviduje 31 úmrtí a na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) sú dvaja pacienti, a päť pacientov je na umelej pľúcnej ventilácii.“ – opäť sa vyskytlo ochorenie COVID-19 aj v Centre sociálnych služieb (CSS) na Volgogradskej ulici v Prešove. – „Zistili ho u dvoch zamestnankýň. Zariadenie sa ocitlo v mimoriadnej situácii 8. júla z dôvodu ohlásenia pozitívneho nálezu na COVID-19 u ošetrujúceho lekára a jeho zdravotnej sestry z Chminianskej Novej Vsi, ktorí v zariadení začiatkom júla ordinovali.“ – Celkovo je v karanténe 6 klientov zariadenia a 13 zamestnancov vrátane dvoch, u ktorých sa ochorenie potvrdilo. – Museli zastaviť ambulantnú činnosť v tomto centre sociálnych služieb. Nechcú, aby tam prichádzali ľudia zvonku, aby nedošlo k nejakému prípadnému ďalšiemu šíreniu.

Najväčší počet nových prípadov ochorenia COVID-19, ktoré nahlásili za štvrtok, zaznamenali okrem hlavného mesta aj regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prievidzi, Trenčíne, Košiciach a Nových Zámkoch. „Ide o importované prípady zo zahraničia, ale aj o dohľadané úzke kontakty s už potvrdenými prípadmi ochorenia. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.“

ÚVZ SR v tejto súvislosti odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do zahraničia, organizovanie veľkých rodinných osláv a návštev, na ktorých sa zíde väčší počet ľudí, aj z rôznych oblastí Slovenska alebo zo zahraničia. „Pripomína tiež základnú zásadu ROR, teda rúško odstup – ruky/dezinfekcia.“

Na prípadnú druhú vlnu pandémie koronavírusu – sekcia krízového riadenia ministerstva vnútra už pripravuje plán.

Takže vážení Slováci, nedráždite štrkáča bosou nohou po hlavičke – už na budúci týždeň 11. augusta má zasadnúť Pandemická komisia vlády SR na pôde ministerstva zdravotníctva – a ľahko sa môže stať, že Matovič voči Covidu-19 (dá sa povedať, že aj voči druhej vlne koronavírusu)  príjme také opatrenia vlády, že tie ktoré boli doteraz – tak tie boli iba slabým odvarom toho, čo príde teraz.

Matovič zistil, že marketing okolo informovania koľko má Slovensko nových nakazených koronavírusom a plánovaným povinným očkovaním obyvateľstva mu nie je na prospech, tak prišiel s novým marketingovým ťahom.  – Ľudia, ktorí sa vraj nedajú zaočkovať budú vystavení obmedzeniam. Napríklad budú musieť nosiť rúška, dodržiavať odstupy, budú mať problém s cestovaním, ale môžu zostať aj bez zamestnania, tým pádom bez príjmu a na okraji spoločnosti…

Zdroj extraplus.sk – uvádza, že Matovič sa opäť skryje za sukňu odborníkov, ktorí ochotne budú hlásať, čo si premiér Matovič želá. „Najnovšie mu poslušne slúži infektológ Pavol Jarčuška, ktorý pôsobí v poradnom tíme premiéra Matoviča a zároveň je konzultantom Ministerstva zdravotníctva SR pri nákupe vakcíny proti COVID-19. Pavol Jarčuška v jednom z rozhovorov pre konzervatívny denník Postoj porozprával, že na jeseň môžeme očakávať masívne očkovanie proti COVID-19. Z tohto „slovenského“ odborníka Jarčušku musia mať farmakologické firmy obrovskú radosť, pretože: „lepšieho propagandistu na dosiahnutie ich obrovských ziskov ani nemohli nájsť. Jarčuška je totiž absolútnym zástancom povinného očkovania, ktoré by bolo najlepšie, keby sa mohlo očkovanie nariadiť všetkým občanom!“ – Ale na oko tvrdí, že treba rešpektovať ľudské práva.

Položme si otázku, ktoré práva? Tie, ktoré nám deň čo deň odoberajú, už len tým, že sa bojíme povedať názor na koronakrízu, pretože by sme sa stali automaticky konšpirátormi?! Jednoducho vynašli riešenie, ako nás umlčať – „zakryli nám všetkým ústa rúškami, ktoré by nám Henrieta Hudečková – ďalšia odborníčka z poradného tímu Matoviča nechala na ústach doživotne.“ – Pavol Jarčuška povedal, že si osobne myslí, že tu bude veľký záujem spoločností a priemyslu, aby očkovanie podstúpilo, čo najviac ľudí. „Tým pádom je jasné, že k povinnému očkovaniu budú napríklad zamestnávatelia nútiť svojich zamestnancov.“- Infektológ tvrdí, že štát nakúpi vakcíny a pre občanov budú dostupné zadarmo, tak ľudí ľahšie presvedčia, že je potrebné zaočkovať sa – a ešte ich to ani nič nebude stáť.

Je potrebné si uvedomiť ešte jednu dôležitú vec, že tak ako to bolo v minulosti, tak aj k tejto téme sa postavia vždy poplatní umelci, herci, speváci, či ďalšie verejne známe tváre, ktoré sa za peniaze zapoja do kampane na podporu masívneho očkovania, aby farmakologický priemysel naďalej prekvital, „veď to, čo vynaložia na propagandistickú kampaň, bude len odrobinka z toho, aké zisky im to prinesie.“- Ľudia, ktorí sa vraj nedajú zaočkovať budú vystavení obmedzeniam. Jedným z nich môže byť, že vás nepustia do obchodu, do kina, do reštaurácie, do spoločnosti, „ale čo je ešte horšie, že zostanete bez zamestnania, tým pádom zostanete bez príjmu a na okraji spoločnosti…“

PS.

Konšpirácia? Nemyslím si, skôr verím tomu, že Matovičova vláda takéto opatrenia príjme. – Ale verím, že sa tomu dá predísť a to celkom jednoduchým spôsobom, proste nosme všetci rúška podobne ako sme ich nosili v posledných 4-5 mesiacoch. Ľudia v niektorých ázijských krajinách nosievali rúška bežne – hlavne na verejnosti – pritom vtedy nebola ani žiadna pandémia, čiže Covid-19 a napriek tomu vedeli takto žiť. – Takže aspoň zatiaľ si môžeme vybrať, ako sa k tomu postavíme…

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665391x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy