Založ si blog

Pán premiér, vytvorte autonómiu aj s moslimskými krajinami

Mám na mysli tie v ktorých sú ľudia ohrozovaní vojnou – tým pádom odbremeníte krajiny ako sú Taliansko, Grécko a pod. ktorí už neraz odmietli tie návaly utečencov. Slovensko tak bude mať v krátkej dobe min. 20 miliónov obyvateľov a za toto gesto Vám ešte udelia aj Nobelovu cenu za mier, zároveň budete doživotným premiérom lebo títo ľudia Vás budú voliť doživotne, žiadny iný kandidát nebude mať šancu uspieť.

Pán premiér, povedali ste: „Minulosť sme nepísali, budúcnosť je v našich rukách.“ – Lenže mali by ste mať na pamäti, že Slováci – väčšina Slovákov – si nepredstavuje takú budúcnosť Slovenska, ktorú im v presvedčení pripraví jeden človek, že nič lepšie už nemôže byť ako to, čo zariadi on. – Slovensko už jedného takého premiéra malo, ten nám dokonca sľuboval druhé Švajčiarsko, ale strašne sa prepočítal… ako dopadol, tak to Vám hádam nemusím pripomínať.

Priateľské stretnutie s Maďarmi si konajte hoci trikrát do roka, ale ak Vám môžem poradiť Trianonskú mierovú zmluvu nechajte na pokoji.

Slováci si z histórie veľmi dobre pamätajú ako sa Maďari voči Slovákom správali, že Slováci boli pre nich iba ako kúsok handry s ktorou vymetali všetky kúty.

Keď politici po 89-tom roku dokázali 30 rokov odolávať maďarským požiadavkám, treba si z nich zobrať ponaučenie: oni dobre vedeli, že ak Maďarom podajú prst, tak im zoberú celú ruku. (Podobnú chybu spravil aj Václav Havel s komunistami, ten tiež veril, že komunisti sa po prevrate zmenia, ale ako prezident sa strašne zmýlil).

Naši dedovia sa musia v hroboch obracať, keď Maďari nám teraz diktujú, aby sa zachovala a rozvíjala ich komunita. „„Apelujú, aby preambula Ústavy SR uznala maďarskú národnú komunitu za štátotvornú. Ďalej: „aby bolo zabezpečené slobodné používanie našich národných symbolov (hymna, erb, trikolóra) v každej oblasti života“. SMK tiež chce, aby „maďarský jazyk bol rovnocenným jazykom na území obývanej našou komunitou“.  Autori pokračujú, aby „hranice subjektov verejnej správy zohľadnili existujúce prirodzené regióny““.Viac v tomto zdroji: spravy.pravda.sk  – Vrcholom drzosti zo strany Maďarov je, že žiadajú aby sme my Slováci nepremárnili politickú šancu a zmenili preambulu z „My, národ slovenský“ na „My, občania Slovenskej republiky“. – Veď ak by teraz žil Ľudovit Štúr, tak by ho z toho muselo poraziť. – Pamätám si, keď mi moja babka z otcovej strany ako malému školákovi rozprávala ako ich maďarskí učitelia nútili hovoriť Maďarsky, a žiaci, ktorým to príliš nešlo, tak ich bili trstenicou. – Myslím si, že ak by sa teraz Maďarom vyhovelo v ich požiadavkách, tak mnohí Slováci by Vám to aj niekoľko rokov vyčítali. – Aj Rómov máme na Slovensku dosť nato, aby si aj oni mohli klásť rovnaké požiadavky – možno ich je ešte viac ako maďarských občanov. – Rómovia sa vedia naučiť slovenský jazyk a Maďari majú, aký problém? Keď sa im nepáči žiť na Slovensku, nikto ich tu nedrží násilím.

PS  

Treba si položiť otázku, aké práva majú Slováci v Maďarsku? My menšinám iba stále ustupujeme! (Tuším, že na južnom Slovensku sa žiaci ani neučia Slovenský jazyk!)

 

 

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648430x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy