Založ si blog

Sulíkov pyramídový podvod

Richard Sulík prirovnal Fica k ďalšiemu expremiérovi Vladimírovi Mečiarovi: „Ste zatrpknutý a nepochopený. Mečiar mal tento syndróm,“ – ešte to spečatil týmto výrokom: „Fico bude najbližšie štyri roky v parlamente na smiech.“ – No neviem, ale aspoň zatiaľ je v parlamente najviac na smiech Sulík – a vo vláde Matovič.

Sulík poukázal na starší výrok predsedu Smeru, že je smiešne, ak sa človek z čela vlády vráti do parlamentu a vykrikuje z lavice. „Nikdy si nesadnem do parlamentu ako opozičný poslanec,“ povedal Fico v roku 2009.

K svojmu straníckemu predsedovi sa pripojil ďalší poslanec SaS Ondrej Dostál, ktorý mu pripomenul ako ho Marian Kočner volal šéf: „krajne nehorázne, že človek, ktorý nesie hlavnú zodpovednosť za to, že na Slovensku 12 rokov vládla korupcia a mafia, bude niekoho obviňovať z mafiánskych spôsobov.“ – Zdroj: https://slovensko.sk/Aký to paradox, ubehlo iba pár dní a na povrch vyplávali informácie o Sulíkovom modely s manipulovaním ľudí.

 Gašparec 19.11.2019 - "Urobím všetko pre to, aby Slovensko malo vládu, na ktorú knižky dejepisu budú spomínať, že bola najlepšia." - Neviete kto toto prehlásil? :-)

Gašparec 19.11.2019 – „Urobím všetko pre to, aby Slovensko malo vládu, na ktorú knižky dejepisu budú spomínať, že bola najlepšia.“ – Neviete kto toto prehlásil? 🙂

Veď posúďte sami, mnohých Slovákov to asi nepoteší… Ako možno držať ľudí na uzde alebo Sulíkové (Miklošove a niektorých iných) snahy o zavedenie amerických modelov manipulovania s ľuďmi.
Super hrubá mzda je len prvý krok Sulíkovho „scenára“. Ďalšími krokmi majú byť:
– platenie odvodov samotnými zamestnancami (teda už nie cez mzdovú učtáreň zamestnávateľa).
– zdobrovoľnenie platenia odvodov na sociálne a zdravotné poistenie, ktorého dôsledkom (a to je viac ako isté) bude:
= neplatenie odvodov väčšiny aktívneho obyvateľstva;
= následkom toho sa absolútne zrúti systém sociálneho poistenia, pretože do Sociálnej poisťovne nebude plynúť dostatok peňazí potrebných na každomesačné vyplácanie dôchodkov.
Štát ale garantuje solventnosť Sociálnej poisťovne, takže by to mal dorovnať. Pri tak vysokom výpadku odvodov však štátna kasa by na to nemala – ak by dorovnala takýto vysoký deficit, zrútili by sa absolútne štátne financie, čo by viedlo k štátnemu bankrotu; preto má Sulík vymyslený ďalší krok:
Zrušenie sociálneho poistenia ako štátom garantovaného systému sociálneho zabezpečenia.

 Danglár 19.09.2019 - Naozaj tomu máme veriť?

Danglár 19.09.2019 – Naozaj tomu máme veriť?

Keďže Ústava SR garantuje občanom sociálne zabezpečenie v chorobe a starobe, vymysleli Sulíkovci ďalší „geniálny“ krok:
Namiesto dôchodku bude dostávať každý občan SR – bez ohľadu na výšku príjmov- tzv. „odvodový bonus“, čo je v podstate štátna sociálna dávka v sume 113 eur!
Spolu so zavedením odvodového bonusu však zrušia všetky štátne sociálne dávky (napr. prídavky na deti, materské dávky, sirotské dôchodky, príspevky na bývanie, podporu v hmotnej núdzi,) ale aj všetky druhy plnení, ktoré teraz vypláca sociálna poisťovňa (starobné, invalidné, sirotské a vdovské dôchodky, podporu v nezamestnanosti, úrazovú rentu a pod.).
Ak sa utešujete, že vy už dostávate starobný dôchodok a vás sa to netýka, ste na omyle:
ak nebude každý mesiac plynúť dostatok finančných prostriedkov do Sociálnej poisťovne (odvody), nebude z čoho dôchodky vyplácať.
Keď s týmito nápadmi prišiel Sulík v roku 2006 na MPSVR, kde som vtedy bola štátnou tajomníčkou, pýtala som sa ho, ako chce riešiť sociálne zabezpečenie ľudí, ktorí nemôžu pracovať (starí, invalidi, chorí, nezamestnaní, deti). arogantne odvetil, že to už nie je jeho problém, že si mali šetriť po celý život).
Následne budú finanční žraloci (súkromné komerčné poisťovne) lákať ľudí, aby sa komerčne poistili – budú im spievať ľúbivé šlágre o švajčiarskych dôchodkoch a podobné nezmysly.
V skutočnosti pôjde len o dobre premyslený obchod finančníkov založený na pyramídovej hre.
No „blbý a dôverčivý“ národ im na to zaiste naletí.
V zdravotníctve bude zrušenie povinného zdravotného poistenia znamenať zastavenie financovania nemocníc, polikliník a iných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti terajšími zdravotnými poisťovňami (tieto okamžite zmenia svoje produkty a budú ponúkať komerčné zdravotné poistenia v skutočnosti už aj sú komerčnými poisťovňami, aj keď prevažne hospodária s verejnými zdrojmi, t. j. s tým, čo im každý mesiac odvádzame).
Následnú neschopnosť poskytovateľov zdravotnej starostlivosti prežiť enormné zadlženie znamená ich okamžitú exekúciu a predaj do súkromných rúk opäť finančných žralokov typu Penta (preto sa aj pripravuje premena verejných nemocníc na obchodné spoločnosti, aby sa otvorila cesta k exekúciám už aj dnes zadlžených nemocníc).
Všetky tieto kroky znamenajú absolútny krach verejného zdravotníctva hneď na začiatku, čo povedie k urýchleniu privatizácie zvyšku zdravotníckych zariadení a k zavedeniu úplného hradenia celej zdravotnej starostlivosti. Následne začnú tí istí finanční žraloci lákať ľudí na súkromné komerčné zdravotné poistenie – ale POZOR: poistia výlučne mladých a zdravých ľudí – ľudí 50+ a tých, ktorí už majú nejakú chorobu vôbec nepoistia, no aj tí šťastlivci, ktorých poistili, sa nevyhnú sklamaniu, ak ochorejú chorobou, ktorá vyžaduje nákladnú liečbu, pretože ani komerčná poisťovňa im celú liečbu neuhradí – bude mať svoje vnútorné dokumenty o limitoch úhrad.

 Gašparec 07.08.2019 - kúzelník Fantomas :-)

Gašparec 07.08.2019 – kúzelník Fantomas 🙂

POZNÁMKA: už dnes sa finanční žraloci prostredníctvom nastrčených ľudí v zdravotných poisťovniach a na Ministerstve zdravotníctva, ale aj u niektorých zriaďovateľov (najmä VÚC) usilujú dostať nemocnice do krachu tým, že im nedávajú dosť financií; je to preto, aby tieto po transformácii na akciové (čiže obchodné ) spoločnosti išli urýchlene do krachu a aby ich potom PENTA a podobní žraloci čo najlacnejšie skúpili. Následne zrušia „nelukratívne“ oddelenia a zavedú vysoké platby za liečbu (pozor: nielen za lieky, ale aj za vyšetrenie a ošetrenie) bez toho, aby riešili problém, kde a hlavne za čo sa budú bežní ľudia liečiť!
Suma sumárom: len naozaj bohatí – miliardári (zlodeji, ktorí rozkradli tento štát a špekulanti) budú mať na platenie liečby. Avšak tí nebudú potrebovať naše kliniky – pôjdu za svoje peniaze do Švajčiarska.
Kto neverí, nech si preštuduje Sulíkove knihy o odvodovom bonuse; pozor: treba ich však čítať v kontexte na súčasný systém sociálneho zabezpečenia a systém zdravotnej starostlivosti.
Priatelia, skúste si položiť otázky:
Máte toľko peňazí, by ste si z nich dokázali zabezpečiť prostriedky na dožitie v starobe, chorobe a v prípadnej strate zamestnania? A ak máte dosť našetrené, ste si istí, akú skutočnú hodnotu budú mať tieto úspory o 5-15-20 rokov pri súčasných turbulenciách na svetových finančných trhoch, ktoré ako predpovedajú odborníci budú najmenej 20 rokov permanentné?
Máte toľko peňazí, aby ste si v prípade vážnej choroby alebo operácie mohli zaplatiť finančne náročné liečby či medicínske zákroky? Viete vôbec, koľko taká liečba stojí, že to môže byť rádovo niekoľko miliónov korún?
Nemá tento scenár nezodpovedného šialenca znaky genocídy tento krát už nielen najslabších sociálnych vrstiev, ale aj strednej vrstvy?? – Zdroj: http://www.nad.com/

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7664552x
Priemerná čítanosť článkov: 5203x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy