Založ si blog

Postavím si chatu načierno!

Je to choré, kdejaký podnikateľ resp. milionár si postavy načierno chatu alebo vilu a jediné, čo sa stane, úrady mu pohrozia, že mu tu čiernu stavbu zbúrajú! No väčšinou to skončí tak, že pán podnikateľ si vybaví dodatočné povolenie „na výstavbu,“ (že taká transakcia stojí pekný balík eur o tom hádam nikto nepochybuje). – Ak nastane takýto prípad, takmer vždy sa nájde nejaká kompetentná úradnícka bytosť, ktorá s prižmúrením oka nemá žiadny problém. To, že poruší zákon, s tým si už hlavu príliš neláme, veď kto na Slovensku dodržuje zákony?! (Takže z toho jednoznačne vyplýva: výhodou je – stavať budovy načierno.)

V konečnom dôsledku vyhrá pán podnikateľ, a potom sa už môže iba usmievať popod fúz, ako so štátom vyje… – pardon vybabral.

Na takomto podobnom mieste, niekde medzi Bankovom a Jahodnou by som tú chatu postavil

Na takomto podobnom mieste, niekde medzi Bankovom a Jahodnou by som tú chatu postavil

Aký to paradox, ak veľké mesto (druhé najväčšie na Slovensku) nutne potrebuje postaviť ďalšiu hasičskú stanicu, tak na tento účel sa akosi záhadne až príliš ťažko dáva povolenie resp. ťažko sa uvoľňuje pozemok k výstavbe takejto bezpochyby nevyhnutnej stanice. (Hasiči síce tento projekt ešte úplne nepochovali, ale hľadajú inú možnosť). Veď každá, čo len väčšia obec na Slovensku, má svoju hasičskú stanicu a mesto Košice má k dispozícii iba tri hasičské stanice. – „Po zrušení Závodného hasičského útvaru Teplárne Košice teraz zriaďujú tretiu stanicu práve v jej priestoroch.“ Zdroj: Open in new window

Široká verejnosť by mala vedieť napr. aj o ďalšom probléme v hasičskom zbore, momentálne je tam taký stav, že im tam chýba vyše 100 ľudí, takže toto by si mali uvedomiť hlavne takí ľudia, ktorí sa v anonymite zabávajú tým, že na požiarny dispečing nahlasujú poplašné správy o uložených bombách v dôležitých budovách. Medzi ne najčastejšie patrí hlavne budova okresného súdu, ale týka sa to aj niektorých obchodných centier.

Hasiči sa po nahlásení bomby musia urýchlene dostaviť na tvar miesta a je úplne jedno, či je to skutočnosť alebo falošný poplach. Zákon im ukladá, že to nesmú ignorovať. Avšak v takom prípade chýbajú na miestach, kde ich ľudia skutočne potrebujú, ale bohužiaľ musia sa dostaviť aj na tie miesta ktoré označili anonymní tupci.

No treba priznať, že občas sa polícii podarí vypátrať páchateľa, ako napríklad v tomto zdroji: Open in new window – môžeme sa tu dočítať, že polícii sa podarilo anonyma dolapiť. „Polícia odhalila a zadržala priamo pri čine páchateľa, ktorý viackrát oznamoval uloženie bomby v budove košických súdov.“ –  No vo všeobecnosti sa dá povedať, že je to prípad jeden zo sto, lebo väčšina páchateľov je ešte stále na slobode a pochybujem o tom, že sa polícii ešte podarí aspoň niektorých usvedčiť z tohto zločinu.
Košickí hasiči už takmer desaťročie hovoria o potrebe zriadenia ďalšej stanice, aby mali, čo najbližšie k výjazdom. Zvláštnosťou však je, že už majú na tento účel aj pozemok na KVP. No so stavbou novej hasičskej stanice – na zelenej lúke – sa ešte stále nezačalo!?

Ak by už bola aj na sídlisku KVP hasičská stanica, tak dojazd jednotiek k zásahom by bol v priradených oblastiach – novej stanice – podstatne rýchlejší. Pri požiaroch by bolo aj podstatne menej škôd – a to tým, že hasiči by mohli požiare oveľa skôr lokalizovať a uhasiť. Odbúrala by sa aj preprava hasičských vozidiel cez celé mesto, k tomu s húkačkami, ktoré „zbytočne“ stresujú vodičov motorových vozidiel nachádzajúcich sa na cestách počas ich výjazdu k požiaru. A v konečnom dôsledku by sa ušetrila aj nie malá spotreba pohonných hmôt na hasičských motorových vozidlách.

Sídlisko KVP susedí s Luníkom IX o ktorom je všeobecne známe, že jeho maloletí obyvatelia v jeho okolí každoročne pália suchú trávu a tým pádom vznikajú väčšie požiare…

DODATOK:

Pôvodne som mal v blogu ešte jednu malú fotografiu s rozmermi 200 x 200 – ale nebola to moja fotografia – stiahol som si ju z FB (bola autorizovaná, ale myslel som si, že ak je toľko krát zdieľaná na FB, že jej autor nebude mať nič proti tomu, ak túto jeho fotografiu zviditeľním aj na blogu… Na fotografii bola zasnežená malá chata pod niektorým horským útesom).

 Moja chata by mohla vyzerať podobne ako tá kaplnka...

Moja chata by mohla vyzerať podobne ako tá kaplnka…

 

POINTA:

Ku fotografii som uviedol nasledovný text:  Tým, že často chodievam na moje túry – či už na horskom bicykli alebo na bežkách – tak niekedy sa z niektorých túr vraciam domov už potme, čiže neskoro večer. Takže aj kvôli tomu som dal taký titulok : Postavím si chatu načierno! Totiž, ak by som mal dostatok peňazí – čo bohužiaľ nemám -, tak by som na úseku medzi Bankovom a Jahodnou postavil malú chatu, samozrejme načierno, ale s tým úmyslom, aby slúžila širokej verejnosti, čiže všetkým turistom, ktorí by sa takisto vracali z túry neskoro večer, a aby nemuseli chodiť domov po tme, tak by prespali v tej chate.

 Takto by chata vyzerala v letnom prevedení

Takto by chata vyzerala v letnom prevedení

Samozrejme úrady by túto čiernu stavbu museli odstrániť resp. ja by som ju musel odstrániť lebo by som na jej výstavbu nemal povolenie, ale som presvedčený o tom, že ak by som takú chatu naozaj postavil, tak mnohí turisti by sa už postavili za to, aby tá chata tam zostala stáť natrvalo. (Samozrejme ak by ju skôr nezničili vandali, ktorí síce nikdy nič nepostavili, ale dokážu zničiť takmer všetko, čo len ľudská ruka vytvorila – hlavne pre všetkých slušných ľudí).

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7668537x
Priemerná čítanosť článkov: 5206x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy