Založ si blog

Tých 6000 eur za migranta si strčte. . .

Falošný „Brusel“!!! Už aj niektorým politikom konečne došla trpezlivosť a ostro odsudzujú charitu Európskej komisie, ktorá navrhuje členským krajinám Únie 6000 eur za každého prijatého žiadateľa o azyl.

Takmer niet dňa, keď pobrežné krajiny stredozemného mora vyzdvihujú emigrantov z plavidiel blížiacich sa k ich brehom, lebo kvôli vojne utekajú zo svojich krajín a svojich domovov – aby si zachránili aspoň holý život, keď ich nepriateľ pripravil o ich majetok.

V posledných rokoch také „šťastie“ už stovky takých emigrantov nemali, aby došli do svojho vysnívaného cieľa. Jednoducho sa utopili – ich plavidla buď prevrhli veľké vlny alebo boli tak preťažené, že museli ku dnu.

Niet sa čomu čudovať, že politici musia konať a prejavovať svoju humánnosť voči týmto obyvateľom. No skôr sa pozastavujem nad tým, že ak vedia vytvoriť páky voči krajinám v ktorých sa porušujú ľudské práva – čiže demokracia – udeľujú im dlhodobé sankcie, prečo niečo podobné neschvaľujú voči krajinám, ktoré tieto vojny podporujú?! Neverím, žeby sa niečo také nedalo uskutočniť. Veď za svojimi rozhodnutiami by mali milióny ľudí, ktorí vojny odsudzujú a chcú aby vo svete panoval mier. (Samozrejme mám na mysli správne rozhodnutia).

Ďalšia ponuka Európskej komisie je, že štáty do ktorých by sa vylodení migranti dostali – na každú osobu, ktorá by vstúpila na pevninu by pridelili 500 eur – podľa mňa je to nezmysel.

Rozmýšľam ako by to bolo na Slovensku, ak by sme takýchto migrantov prijali trebárs 30 000 – postavilo by to našu ekonomiku na nohy? Pri stúpajúcom počte bezdomovcov a krachujúcich firmách si ani nedokážem predstaviť kto by tých ľudí uživil?! (A to už nejdem zachádzať do detailov, že podobných ľudí máme tisícky v našich rómskych osadách).

ODKAZ ČLENOM EURÓPSKEJ KOMISIE

Ak skutočne pociťujete potrebu niekoho podporiť eurami z eurofondov, tak v prvom rade by ste mali podporiť tie krajiny a ich obyvateľov, ktorým vďačíte za svoje mzdy, čiže tým, ktorí vás živia.

Neodpustím si však poznámku: ak vás „tlačia“ nejaké organizácie k tomu, aby ste riešili migrantov spôsobom, ktorý navrhujete, tak nepochybujem o tom, že takto sa nerozhodujete zadarmo. Vôbec by ma neprekvapilo, ak by svetlo sveta uzrelo tvrdenie, že na vaše kontá idú nie malé odmeny za vašu poslušnosť. Vôbec sa nečudujem tomu, čo navrhujete, ale tie peniaze, ktoré navrhujete na migrantov by sa skôr hodili pre krajiny EÚ. (Takže nebolo by od veci, ak by ste začali rozmýšľať nad tým, čo navrhujem v blogu.)

Ladislav Serenča

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7670803x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy