Založ si blog

Fico si šliape po jazyku

Predsedníctvo zredukoval na užšie vedenie, lebo sa obáva premiéra!

Či si to jeho prívrženci pripustia alebo nie – predseda Fico sa spamätáva z toho, čo sa mu prihodilo, a na sneme pred svojimi súpútnikmi sa vyspovedal aj do médií, (tie považuje za svoje) vysvetľoval ako hodnotí svoje pôsobenie vo funkcii premiéra.

Neviem či si R. Fico niekedy uvedomí, že rozdiel medzi jeho rečami a realitou, (medzi tým, čo hovorí a čo naozaj robí) je taký ako keby prehlásil, že bude žiť 150 rokov a jeho strana bude vládnuť ešte ďalšie tri funkčné obdobia. Proste šliape si po jazyku, ale ešte stále verí, že jeho strana v parlamentných voľbách zvíťazí a získa najmenej 24 % hlasov. 🙂 O všetkom hovorí tak, akoby sa to dialo z jeho vôle.

Neviem koho chce svojimi hláškami presvedčiť, že predsedom vlády nie je preto, lebo si vraj v záujme upokojenia situácie povedal: „Dobre, idem ja z funkcie predsedu vlády, urobme novú vládu…“, ale skutočnosť je taká, že mu ani nič iné nezostávalo – a inú možnosť ani nemal. Darmo tvrdí, že pre neho nie je podstatná.

Veľmi smiešne mi pripadá aj to, že Smer už nereprezentuje iba on, ale aj premiér Peter Pellegrini – je dôsledok jeho vlastných úvah, lebo už vraj pred dvoma či troma rokmi uvažoval „o oddelení funkcie predsedu vlády od predsedu strany“.

V skutočnosti o tom vraj „uvažoval“ už v prvom funkčnom období a potom už nikdy, ale to nie je dôležité. No podstata je úplne niekde inde, najskôr to bude tak, že z premiéra má strach, že nebude robiť to, čo mu on nadiktuje – lebo Pelegrini má aj svoj vlastný rozum a veľmi dobre vidí, že Slováci už ich výplody nehlcú, tak ako na to boli roky zvyknutí. Takže ak Pelegrini chce, aby jeho strana neklesla na úplne dno – podobne ako HZDS – tak mu už naozaj nič iné nezostáva – ako použiť svoj vlastný rozum. (Lebo toto už nie je politika, ale psychologická štúdia opotrebovaného politika – zničeného oligarchickým spôsobom vládnutia, ktoré si Fico sám vytvoril. Svoju „Elektru“ už má postavenú a môže nasledovať svojho predchodcu.

P.S.

Prehnitá strana SMER-SD (založená na riťolezectve a korupcii) už jednoducho nesmie a nemôže byť vo vláde a parlamente.

No, žiaľ sme na Slovensku. Takže nádej na zmenu je s najväčšou pravdepodobnosťou veľmi malá. Lebo tí, ktorí dlhé roky podporovali Mečiara a napriek tomu, že im konečne došlo, aký to bol politik v skutočnosti, tak presedlali na jeho mladšieho žrebca a podľa posledného prieskumu – jeho preferencie sa ešte stále pohybujú na hranici 21-24 %. Zmena by sa musela prejaviť v parlamentných voľbách, ale mám obavu, že s takým národom veľmi ťažko pohne akákoľvek opozičná strana, resp. hnutie.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7668811x
Priemerná čítanosť článkov: 5206x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy