Založ si blog

Na Slovensku sa nelegálnych osád nikdy nezbavíme!

Ťažké stroje zlikvidovali ďalšiu – údajne najväčšiu nelegálnu osadu v ktorej žilo 156 ľudí a z nich bolo 63 maloletých detí. Je tu však istý paradox, doposiaľ ak sa kdekoľvek na Slovensku likvidovala respektíve išla likvidovať takáto nelegálna osada, tak tomuto rozhodnutiu sa postavil do cesty zákon… Aký? To už hádam ani nemusím vysvetľovať. (Veď ani nie je potrebné ísť hlboko do minulosti, keď na Slovensku mame takú osadu rovno na plynovode a osadníci si tam naďalej žijú ako keby sa nič vážneho nestalo.)

Ilustračné foto Autor: TASR

 

Ale ako náhle na košický mestský magistrát prišiel podnet z košickej teplárne, že hrozí odpojenie mesta od dodávok tepla, elektriny, ale aj od vody, tak krízový štáb mesta rozhodol, že osadu na území mesta v lokalite za košickou teplárňou musia zlikvidovať! (Musím však podotknúť aj to, že osadníci pri svojej nelegálnej osade strhávali plechové opláštenie teplovodných rozvodov a potom ho predávali v zberných surovinách.)

Nakoľko mi tento vážny problém v KE nie je ľahostajný, tak som v jednom košickom denníku v diskusii k článku s touto tematikou uviedol nasledovné: A čo sa tým dosiahlo? V priebehu dvoch týždňov si takúto osadu postavia znovu na niektorom pozemku, ktorý je teraz v zanedbanom stave a až potom sa jeho majiteľ začne sťažovať, že mu nelegálne obsadili pozemok.

Aj v nedávnej minulosti som k takýmto článkom písal svoje názory a takmer ku všetkým sa so svojimi názormi vyjadril Ing. Miloš Ihnát  – poslanec MZ Mesta Košice

Takže vôbec ma neprekvapilo, že aj teraz zareagoval na môj príspevok, ale s takýmito argumentmi: Dobrý večer,
a teraz celkom vážne. „Stojí nelegálna osada. Verejnosť sa na radných obracia …poslanci, primátor a samotné vedenie mesta, čo vlastne robíte? Riešite to vôbec, alebo Vám to je jedno? Zbúrajte to, zrovnajte so zemou, oni tam nemajú čo robiť… V tomto prípade pán diskutujúci čítate, že mesto postupuje len v zmysle platnej legislatívy a Vy ako diskutujúci napíšete, to vlastne problém vôbec nerieši. Dobre, modelovo poviem, že dám poslanecký návrh na výstavbu nízko štandardných obydlí…Hádajte, že akú odozvu mi v tú chvíľu pošle naša verejnosť. Mesto koná tak, ako sa konať má a je zle. Nekoná vôbec, tak je ešte horšie. Nech len niekto nahlas povie, aby mali niekde strechu nad hlavou …a odozva? Aj nám vystavajte strechu nad hlavou. Tak je to jednoducho riešiteľný problém aj v súvislosti na názor širokej verejnosti? Odpoveď si dajte ako diskutujúci sám. Sám som proti tomu, aby z verejných financií Mesta Košice šiel na podobný účel čo len jeden eurocent. Je to ako zakliaty kruh z ktorého sa ťažko vychádza von. A píšete o sťažujúcom majiteľovi prípadného obsadeného pozemku…Kde je ten majiteľ svojho pozemku, keď sa dlhšie obdobie vôbec o neho nezaujíma. Práve som za schválenie legislatívy, aby majiteľ pozemku bol povinný sa o svoj pozemok starať aspoň pravidelným kosením. Tu už je určite vidieť, že po vykosení ten pozemok má svojho pána.“

Pochopiteľne som ho nenechal dlho čakať a na jeho argumenty som takto zareagoval: Vaše príspevky mi pripadajú príliš účelové pán Ihnát. Lebo nechce sa mi veriť, že neviete čítať aj medzi riadkami a Vy veľmi dobre viete o mojej zanietenosti voči tomuto etniku, respektíve voči tým (z ich radov) neprispôsobivým.
Môj dôvod, prečo som to napísal tak, ako som to napísal vychádza z jednoduchého faktu, že doteraz to vždy bolo tak, že ak im také osady zbúrali, tak si za krátky čas postavili nové a je len samozrejme, že si takúto nelegálnu osadu postavia iba na zanedbanom pozemku, lebo veľmi dobre vedia, že na udržiavanom pozemku by ich hneď hnali kadeľahšie. (To, čo navrhujete s tým kosením je chvályhodné, len škoda, že sa na také niečo dlhé roky kašľalo.)
Lenže podstata spočíva v tom, že ak sa vláda a parlament urýchlene nebude starať o to, aby aj títo ľudia mali aspoň nejaké zamestnanie, tak tento „kolotoč“ tu v okolí Košíc sa bude donekonečna opakovať. (A iba tak mimochodom, pokiaľ sa poniektorí skutočne uspokojujú nad takým tvrdením, že sa mnohí z týchto ľudí vrátia tam odkiaľ prišli – čiže do svojho trvalého bydliska, tak sú naozaj na veľkom omyle, lebo ak by títo ľudia mali vo svojom trvalom obvode skutočne kde bývať, tak by určite nežili v takých neľudských podmienkach, aké si vytvorili a vytvárajú pre svoj „dočasný pobyt“ v Košiciach.)

P.S. Prosím, Magistrát predišiel všeobecnému ohrozeniu. Ale myslíte si vážení, že týmto je už všetko vyriešené? Ja si to naozaj nemyslím lebo v Košiciach je ešte ďalších 15 takýchto nepovolených osád a nedá mi, aby som nepoložil zopár otázok aj takto verejne: V osade žilo aj 63 deti – kde bola socialka? Robili sa kontroly? To kompetentným úradníkom tieto deti vôbec nechýbali a išli sa tam aspoň niekedy pozrieť?

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7671185x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy