Založ si blog

Niet divu, prečo sa u nás darí podvodníkom z Ukrajiny

Nezamestnanosť, je veľkou chobotnicou, ktorá pred sebou valcuje akúkoľvek prekážku, najmä vtedy  ak sa toho chytia podvodníci z Ukrajiny. Najsmutnejšie však na tom je, že ich činnosť v tichosti podporujú aj niektorí Slováci, len preto, že aj im z toho „pár judášskych grošov“ kvapne.

Čo na tom, že štát týmto prichádza o veľké peniaze na úniku daní a že stúpa aj počet nezamestnaných?!

Akoby nestačil veľký škandál so 700 metrovým tunelom z Ukrajiny do Vyšného Nemeckého, ktorým vyše roka slovenskí pašeráci preberali od ukrajinských pašerákov tisíce kartónov cigariet, tak na povrch vyplával ďalší škandál a to priamo v nemocnici na Kramároch.

Človek by si mohol myslieť, že naše zdravotníctvo, keď je toľké roky v kríze, že je aj viac kontrolované, ale aj tu sa ukázalo, že pod lampou býva najväčšia tma.

Vasyl D. (32) z Ukrajiny si v nemocnici spravil zlatú baňu takým spôsobom, že 29 Ukrajiniek k nám previedol nelegálne a vytvoril z nich upratovaciu čatu.

Tento „biznis“ sa mu daril minimálne od roku 2009 a obohatil sa tak o vyše 120 tisíc eur. Zo svojho špinavého zisku svoje nelegálne zamestnankyne vyplácal 2,50 eurami za hodinu.

Už samotný fakt, že odpracované hodiny upratovačiek účtoval v cudzom mene nastrčeného podniku hovorí o tom, že také niečo sa nemohlo odohrávať bez toho, aby o tom nevedela prinajmenšom jedná kompetentná osoba.

Zaráža už len pomyslenie, ako je také niečo možné? Na úradoch práce je vedených tisíce nezamestnaných Slovákov, ale im túto ponuku pravdepodobne nikto nedal.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7663197x
Priemerná čítanosť článkov: 5202x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy