Založ si blog

Pre zamurovaných Rómov vláda miesto sanitky pošle vrtuľník

Už aj Seredčania toho mali plné zuby a tak zamurovali vchod v betónovom plote do areálu pri cukrovare, kde žije známa menšina neprispôsobivých ľudí, ktorí sa teraz môžu dostať za brány areálu už len jedným vchodom.

Otvor, ktorý zostal po pokazenej bráne, mesto zamurovalo. Autor: Andrej Barát, Pravda

Odborníci na ľudské práva žiadajú preto zákaz segregácie zakotviť do stavebného zákona.

Sereď svoj zásah odôvodňuje tým, že Rómovia znečisťovali okolie a neplatili smetné. Rómovia upozorňujú, že mesto obmedzilo prístup pre sanitky. Bez druhého vchodu sa cítia ako väzni.

Primátor sa vyjadril, že takto museli konať pre vyššiu bezpečnosť a poriadok. Ľudia, ktorí sa prechádzali po neďalekej hrádzi, sa sťažovali na oplzlosti, neporiadok a špinu. Okolie hrdzavej brány, ktorá je teraz zamurovaná, bolo veľkým smetiskom. „Dnes je tam už poriadok a nebudú sa ďalej tvoriť dlhy za smeti. Rómom pristavíme do dvora veľkokapacitný kontajner, ktorý sa vynesie až vtedy, keď zaplatia,“ uviedol primátor. Keď obyvatelia nebudú mať peniaze, môžu to podľa primátora vynahradiť na verejnoprospešných prácach, napríklad zametaním ulíc.

Zdroj: http://spravy.pravda.sk/romom-zamurovali-vchod-citia-sa-ako-v-base-fg4-/

Na daný stav ma vôbec neprekvapila reakcia Rómov, najmä to, ako rýchlo vedia argumentovať tým, že toto je rasizmus a aby tá ich obrana bola ešte účinnejšia, tak sa uvedie príklad chorej šesťdesiatničky, ktorá má choré srdce a často k nej cez zadný vchod chodila sanitka.

Samozrejme tú chorú ženu veľmi dobre chápem, ale napadlo ma či sa počas doterajšieho života aspoň raz posťažovala alebo prihovorila k tým svojim osadníkom, aby sa správali ako slušní ľudia a aby platili smetné?!

Dovolím si však tvrdiť, že v danom prípade naozaj nehrozí niečo také, že sa k ich osade nedostane sanitka. Jestvuje množstvo prípadov, že pre túto skupinu obyvateľstva sú naši vládni činitelia ochotní urobiť čokoľvek, len aby im niekto niečo nevyčítal, takže ak by naozaj nebolo iné riešenie, tak som presvedčený o tom, že ak by bolo potrebné poslať pre tú nemocnú šesťdesiatničku sanitku, tak by tam poslali hoci aj vrtuľník a tomu by ten múr určite neprekážal.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7663627x
Priemerná čítanosť článkov: 5203x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy