Založ si blog

Neprispôsobiví Rómovia si dovoľujú iba to, čo im naše úrady dovoľujú!

Už iba málo Slovákov je takých, ktorí nemajú plné zuby toho, či si ľudia tejto menšiny v našej krajine dovoľujú, ale chráň Boh, aby sa niekto rozhodol túto ich činnosť verejne kritizovať lebo je to voči nim veľká diskriminácia. /Veď nakoniec to vidieť aj v debatách k jednotlivým článkom, či blogom o tejto tématike./

Rómovia obývajú aj na čierno postavené domy, rodina Dobrovodských sa obracia na súdy. Autor: Archív Oskara Dobrovodského

V Košiciach si v posledných rokoch takýto ľudia vytvorili načierno svoje príbytky na viacerých súkromných pozemkoch, ale tlakom samotných majiteľov pozemkov a prostredníctvom médii sa ich podarilo z tých pozemkov vysťahovať. Lenže títo neprispôsobiví majú veľmi dobre vyvinutý spôsob postaviť si svoje príbytky iba o niekoľko 100 metrov ďalej a to znovu na pozemkoch niektorých súkromníkov.
Takáto nelegálna stavba teraz rastie opriti Optime a Rómovia sa ani netaja tým, že ak ich polícia a úrady životného prostredia prinútia stadeto odísť, tak sa presťahujú na iný súkromný pozemok a to len o 200 metrov ďalej.
Samozrejme takýto pobyt Rómov na týchto pozemkoch sa nekončí iba tým, že tam bývajú, zároveň tam znečisťujú priestranstvo, ničia stromy, zvláčajú odpad z celého mesta a potulujú sa tam psy a tak hrozí to, že na niekoho môžu nečakane zaútočiť, prípadne môžu roznášať nejaké choroby.
Majiteľ pozemku už pred mesiacom podal na políciu trestné oznámenie, lebo mu nielenže protiprávne obsadili pozemok, ale pripravili ho aj o ovocie a už si ani nepamätá, kedy naposledy zo svojich stromov jedol jablko či čerešňu.
Prinajmenšom je dosť zvláštne aj vyjadrenie polície, ktorá vypočula spoluvlastníkov pozemku a spis odovzdá na trestné konanie z podozrenia z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu.
Je to naozaj normálne? Tak oni sa tam protiprávne usalašia a polícia to hodnotí ako podozrenie z trestného činu?
Myslím si, že aj radnica je v tejto oblasti až príliš pomalá a likvidácie stále iba chystá. Mesto síce postup likvidácie nelegálnych osád schválilo už vo februári, ale neoficiálne je už takých nelegálnych osád minimálne 14 a žije v nich doslova v primitívnych obydliach okolo 600 osôb.
Jeden poslanec MZ Mesta Košice sa pod jedným článkom v diskusii k tejto téme mimo iného vyjadril nasledovne: „Samozrejme, že Mesto Košice pristúpi aj k súdnemu vyprataniu bytov, kde po právoplatnosti rozsudku nastupuje výkon rozhodnutia exekúciou a vo väčšine bez náhrady bývania.“ No nezabudol tam vložiť takú pod-otázku: Kde naši spoluobčania pôjdu?
Tak mi to nedalo a k jeho príspevku som napísal tento názor:
Pán poslanec,
znížte stavy na Magistráte! Aj tak je tam mnoho zbytočných byrokratov a dajte tam do tých kancelárii bývať tých našich spoluobčanov o ktorých sa zmieňujete!
No a aby mali z čoho žiť, tak si znížte svoje platy o 30 % /lebo ešte aj to, čo vám všetkým zostane je pre vás za vaše ničnerobenie príliš veľa/ a odvádzajte to na nich!!!
Čo dodať na záver? Možno je potrebné zaloziť nejaké občianske združenie poškodených vlastníkov, najať si slušných právnikov a žalovať štát, /čiže Slovensko/ na Európskom sude za poškodzovanie prav tých občanov, ktorí majú snahu žiť slušne a neradí by takýto problém riešili protiprávne, tým, žeby to zobrali do vlastných rúk!

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648376x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy