Založ si blog

Je ešte Slovák, ktorý by dal aj svoj život za národ?

Je potrebné očistiť Slovensko od nenažrancov a otrokárov, ale spravia to politici a hlavne tí, ktorí sa oháňajú frázami za národ, za Slovensko, pre občanov, respektíve pre obyčajných ľudí?!
Ešte by som tomu veril, ak by som sa mohol vrátiť v čase do 20 storočia v ktorom ešte skutočne bolo hodne takých Slovákov, ktorí za Slovensko, za národ chceli položiť a aj položili svoje životy, ale teraz s ľútosťou musím konštatovať, že na Slovensku už takého Slováka niet a za posledných 22 rokov som nadobudol presvedčenie o tom, že politici, ktorí sa takýmito frázami oháňali a oháňajú, že im v prvom rade ide o ich vlastnú prosperitu a na národ a jeho občanov zvysoka… (Samozrejme nezastávam taký názor, že toto bolo najsprávnejšie riešenie, ale ak to došlo až do takého štádia a inak sa to už riešiť nedalo, tak bohužiaľ muselo sa to riešiť aj krviprelievaním.)
Pár rokov po novembri 89, keď som sa definitívne presvedčil o tom, že prevrat bol vopred zinscenovaný politickými špičkami, ktoré vtedy boli pri moci, tak to vo mne už poriadne vrelo a v čase, keď sa Mečiarovci od svojej veľkej rozkoše nedokázali vôbec zastaviť vo svojom bezbrehom plienení som sa /svojou vlastnou aktivitou/ rozhodol aj život položiť za to, aby som ľuďom dokázal, že nech už konečne prestanú týmto ľuďom veriť. Nahlas a veľmi zreteľne som občanov vyzýval aby sa nenechávali vodiť za nos, ale nikto ma nebral vážne.
Vyvrcholenie nastalo, keď sme sa po páde Mečiara dostali z blata do Miklošovej kaluže a hneď na začiatku jeho reforiem som znovu občanov upozorňoval na to, aby nepristúpili na jeho balíček ekonomických opatrení, lebo to budú práve bežní občania, čo si búdu musieť najviac uťahovať svoje opasky, ale národ bol naďalej hluchý a slepý. (Hlavne, že pred voľbami sa Dzurindovci dušovali, že s Mečiarovcami poriadne zametú!)

Teraz, keď už občania konečne pochopili kam a na aké miesto v rebríčku ekonomickej prosperity nás a našu krajinu politici dotiahli, tak zrazu do ulíc idú, ale to je už príliš neskoro a tým iba napomáhajú takým politikom, ktorí sa svojou  vypočítavosťou chcú dostať k válovu.
Tie veľké protesty proti Gorile, masové demonštrácie proti zmluve ACTA, či krvavé nepokoje v Londýne a v mnohých ďalších európskych mestách, všetky tieto udalosti sú súčasťou generačnej vzbury a tá môže dostať Európu do anarchie a zmätku.
Nadobudol som presvedčenie, že na našej politickej scéne nikto nechce, aby sa mal slovenský národ dobre. Každý politik pozerá len na svoje vrecko a za peniaze je schopný zaprieť aj Boha, len aby sa mal on dobre…
Našu spoločnosť neriadia profesionáli, ale podvodníci a všetko je v rukách národa, ak je národ naivný, tak potom nech neplače, on ma a ja nemám. Priepasť nastala v nedokonalom riadení štátu. Prichádzame k záveru, že za všetkým je človek – podvodník /česť výnimkám/.
Neviem, či v našej krajine ešte jestvuje aspoň jedná inštitúcia v ktorej sa nepodvádza. Už ani v pohrebných zariadeniach „nemajú mnohí nebožtíci pokoja“, lebo ak by mohli, tak by museli niekoho poriadne nakopať!
Je najvyšší čas, aby sme boli jednotní, inak budeme stále viac trpieť!

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7671287x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy