Založ si blog

Má vláda naozaj záujem riešiť rómsku otázku?

Neverím! Keby to bolo skutočne tak, potom by vládna koalícia do kresla splnomocnenca pre Rómov nedosadila najneschopnejšieho človeka aký v tejto funkcii doposiaľ bol. Dosadili tam tupca, ktorý už väčším tupcom ako je, ani nemôže byť, ale vyzerá to tak, že vládnej koalícii práve taký človek najviac vyhovuje lebo oni ani rómsku otázku riešiť nepotrebujú! Veď nebyť Cigánov (a hlavne cigánstiev politikov v predvolebných sľuboch), tak ktovie, či by mali taký úspech vo voľbách, aký mali.

Terajší splnomocnenec nesúhlasí so zbúraním nelegálnej osady na Demetri a tvrdí, že mesto Košice malo tento problém riešiť inak, ale aby uviedol aspoň jeden príklad, ako je potrebné riešiť túto bezútešnú situáciu na Luníku IX, tak toto akosi záhadne nevie a ani o tom nehovorí. Jediné konkrétne vyjadrenie, ktoré vyšlo z jeho úst bolo, že sa dohodol s vedením mesta na tom, že budú musieť premyslieť, ako tento problém riešiť.

Keď novinári položili splnomocnencovi otázku ako si predstavuje riešiť problém Luníka IX a či sa to vôbec dá riešiť, tak odpovedal, že zlepšiť sa dá, ale nie v priebehu krátkeho obdobia.

No mňa najviac šokovalo to, keď sa vyjadril, že nevie, koľko ľudí žije na Luniku IX a že nevie ani to, aké sú tam dlžoby. (Keby tento problém vznikol iba pred rokom, či dvoma, tak by som to ešte dokázal pochopiť, ale takto už k tomu skutočne nenachádzam slov). Ale azda najväčší gól dal ten splnomocnenec vtedy, keď povedal, že „jeho ambícia je, aby sa naštartovali stretnutia so zainteresovanými stranami a tam sa našli riešenia“. A, keď sa ho spýtali: Kedy by k tomu teda mohlo dôjsť? Tak odpovedal, že verí, že skôr ako do konca tohto roka.
Tým iba potvrdil svoju neschopnosť a to takú, že vie ako oblbovať, len aby sa, čo najdlhšie udržal na poste, ktorý sám o sebe nikdy nič dobré neriešil a veľmi silno pochybujem o tom, že aj riešiť bude.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7675472x
Priemerná čítanosť článkov: 5211x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy