Založ si blog

Pán Lipšic, ak by som bol na Vašom mieste, tak to poriadne prešetrím!

V Košiciach aj naďalej slúžia policajti, ktorých obvinila inšpekcia a obžalovala vojenská prokuratúra. Podľa nadriadených sú dôkazy proti nim slabé.

Podľa obžaloby vojenskej prokuratúry ešte v apríli 2008 príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky bezdôvodne zakročili voči miestnemu podnikateľovi a zbalili ho, lebo im neuhol z cesty.

Policajný Mercedes ML.

Policajti muža zobrali z parkoviska pred obchodným centrom Galéria a odviezli ho na blízke obvodné oddelenie. Účelom predvedenia malo byť zistenie jeho totožnosti. Prokuratúra tvrdí, že na služobný zákrok nemali dôvod, lebo doklady Košičana im chcela ukázať jeho vedľa stojaca manželka.
Podľa obžaloby navyše použili „neprimerané donucovacie prostriedky“. Podnikateľ po zvalení na asfalt utrpel pomliaždeniny, odreniny, krvné podliatiny na tvári, krku, ramenách a kolenách.
Podnikateľ pred vyšetrovateľom inšpekcie ministerstva vnútra vypovedal, že keď kráčal po parkovisku s manželkou, vyrútil sa na nich policajný Mercedes ML a obaja museli odskočiť. Keď zakričal na policajtov, že ako jazdia, auto zastavilo a zacúvalo k nemu.
„Policajt na strane spolujazdca sa spýtal, či mám problém. Pýtal som sa, prečo jazdia tak, že ohrozujú chodcov a šiel som preč… Prudko ma zvalili na zem, pretočili ruky za chrbát a založili putá. Až potom ma vyzvali, aby som predložil doklady. Manželke, ktorá ich mala pri sebe, povedali, nech zmizne,“ opisoval udalosť.

Prokuratúra: Tvrdí, že to bolo zbytočné násilie a viní policajtov aj z toho, že došlo k výmene záznamov.

Prokuratúra kladie policajtom za vinu aj to, že chceli svoje konanie zakryť, keď sa podnikateľ po prepustení vrátil na obvodné oddelenie a chcel podať sťažnosť. Policajt, ktorý tam mal stálu službu, to hneď oznámil hliadke z pohotovostnej jednotky.
„Jej členovia sa vrátili na oddelenie a úradné záznamy o predvedení vymenili za záznam o obmedzení osobnej slobody s tým, že poškodený sa dopustil útoku na verejného činiteľa,“ tvrdí obžaloba.

Policajti však mali svoju verziu a o zákroku vypovedali inak. Tvrdia, že muž im vstúpil do jazdy, pokrikoval na nich a bol opitý. To mal byť dôvod, prečo chceli skontrolovať jeho totožnosť.
„Odmietol ukázať doklad, správal sa neprimerane, až agresívne. Nereagoval na výzvy, chcel mi z vesty odopnúť identifikačné číslo. Bránil sa predvedeniu, preto sme pristúpil k použitiu donucovacích prostriedkov,“ hovoril Marek Ď.
Obe strany zopakovali svoje verzie aj na Okresnom súde Košice II, kde sa  s policajtmi začal proces. Vypovedať má ešte niekoľko svedkov, prehrajú sa aj záznamy z policajného operačného strediska, ktoré potvrdzujú, že podnikateľa predvádzali kvôli overeniu totožnosti.

Paradoxom však je tá skutočnosť, že Marek Ď. a Martin L. zostali po obvinení zo zneužitia právomoci pracovať aj naďalej v pohotovostnej jednotke. Zákon hovorí, že policajt musí byť dočasne pozbavený výkonu štátnej služby, ak je dôvodne podozrivý z trestného činu a zároveň by ponechanie v službe „ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby“.
Zdroj: http://korzar/

Údajne platí, že ak jazdia policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky po Košiciach, nikto im nesmie do cesty. Kto náhodou zavadzia, zbalia ho do auta a noc strávi na policajnej stanici.

Mňa osobne však zaráža, že ak tá pohotovostná jednotka mala tak naponáhlo, ako je možné že zrazu mala čas cúvnuť a spacifikovať chodca. Dokázal by som to pochopiť ak by ho zrazili a že mu chceli poskytnúť prvú pomoc, ale takto z toho jednoznačne vyplýva, že chceli za každú cenu ukázať tomu dotyčnému podnikateľovi, že kto je všemožným pánom v našej krajine…

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649471x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy