Založ si blog

Ako sa bude volať? Neviem ta Šerzáda?!

Nájde sa ešte stále človek, ktorý bude tvrdiť, že aj v zaostalých rodinách sa rodia deti z lásky?

Áno už aj my Slováci sme svetoví, Turci sa preslávili svojim seriálom o Šeherezáde a my čo nevidieť budeme mať na Slovensku „milión“ Onurov a Šeherezád.

Dvojčatá Onur a Šeherezáda sa narodili rodičom, ktorí žijú v rómskej osade pri Nálepkove, v lokalite zvanej Grün, obaja sú nezamestnaní a teraz majú dohromady 12 deti.

Foto: Judita Čermáková

Foto: Judita Čermáková

Viem deti za to nemôžu komu a v akom prostredí sa narodia, no predsa len je na poriadne zváženie, či už skutočne netreba niečo robiť s tým aby sa deti rodili, ale do normálnych rodín, lebo ak matka tých deti porodila svoje prvé dieťa v šestnástich rokoch a teraz má 42 rokov, tak nech mi niekto netvrdí, že toto je normálna vec.
Keď sa ktokoľvek zmieni kritickým slovom o Rómoch, tak na Slovensku sa to už berie ako hotová rasová diskriminácia, ale dokedy sa má majoritný občan takto nečinne prizerať na to, že naša vláda a kompetentné úrady túto biednu situáciu riešia finančnými podporami, ktoré sú týmito ľuďmi iba ešte viac zneužívané.

Veď aj o tom motivačnom štipendiu pre rómskych stredoškolákov mnohí pochybujú. Nie je vylúčené, že taký stredoškolák (ktorému sa aj tak nebude chcieť hrnúť do učenia) bude svojich profesorov tlačiť k tomu aby prižmurovali oči nad jeho skutočne  laxným prístupom k učeniu, len aby im nikto nevyčítal, že sa štátne peniaze minuli účinku a nepadli na úrodnú pôdu. A na mieste je aj otázka: nie je toto diskriminácia voči stredoškolákom, ktorí vyrastajú tiež v sociálne slabších rodinách, ale majoritných?

Ale veď, čo už, hlavne že o pár rokov nás bude 12 miliónov a že celý svet bude vedieť kde je Slovensko a čo sme to za krajina.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7677696x
Priemerná čítanosť článkov: 5212x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy