Založ si blog

Dá sa vôbec slovami opísať radostný pocit pri pohľade na čerstvo narodenú vnučku?

Je pravdou, že vo chvíli, keď už viete ako táto malá „guľôčka“ vyzerá a aká je, tak toto očakávanie už nie je až také veľké ako keď ju zbadáte skôr ako jej fotografie. (Staršia dcéra ma totiž predbehla a stihla mi odoslať fotografie mojej prvej vnučky cez emailovú schránku).

Dlho som váhal, či sa mám tým „cudzím perím“ pochváliť, lebo to beriem tak, že osobne na tom mám iba veľmi malilinký podiel a pokiaľ by sa narodila moja ďalšia dcéra alebo syn, tak to by som určite skákal až po plafón a hneď v ten deň by som vyslal svoju radostnú správu do éteru.

Ale ten pocit, ktorý som zažíval predvčerom pri pohľade na moju prvorodenú vnučku sa dá slovami skutočne ťažko opísať. Dcéra nám pred odchodom do nemocnice zverila svoju fénu do opatery a manželka ju nechcela nechať doma samotnú, tak mi povedala aby som išiel do nemocnice sám a že ktovie, či ma ku prvo – rodičke a vnučke pustia, keď vrcholila chrípková epidémia.

Obavy mojej polovičky sa nenaplnili a ja som ostal milo prekvapený, keď v nemocnici po zazvonení mi milá sestrička oznámila aby som chvíľu počkal a že mi maličkú prinesie ukázať.

Skutočne ten Boh to vedel dobre zariadiť, lebo pohľad na takýto maličký „uzlíček“ aspoň poniektorým z nás už nechá jazyk „zviazaný“ a zmôžeme sa iba na jediné slovíčka – malá krásna babuľa.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:57

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7662949x
Priemerná čítanosť článkov: 5202x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy