Založ si blog

Vyprovokovali ma k predvolebným sľubom

Včera som v mojom článku mimo iného uviedol aj to, že som sa konečne rozhodol, že zamiešam karty v politike, pokiaľ mi občania Košíc tj. voliči dajú dostatok hlasov, aby som sa stal nezávislým poslancom mestského magistrátu. V debate jedna blogerka na toto moje vyjadrenie zareagovala vyčítavým spôsobom, že si takto bezplatne na tomto fóre robím svoju volebnú kampaň a že ak nechcem byť ako tí komunisti, ktorých kritizujem, tak by som sa nemal správať ako oni.

Moja odpoveď nedala na seba dlho čakať a napísal som jej toto: Ja by som si veľmi rád zaplatil svoju volebnú kampaň, ale jedine ak mi požičiate Vy peniaze, lebo ja som od 1.1. 2009 nezamestnaný a nepoberám ani predčasný dôchodok, (ktorý mi právom patrí za moje poctivo odrobené 38 roky v USS) ani žiadnu podporu v nezamestnanosti a to vďaka Ficovej vláde, že schválil debilitu podľa ktorej ak jeden z manželov pracuje, tak má uživiť aj svojho partnera. (Ešte keby tak moja polovička ako učiteľka na ZDŠke poberala mesačnú mzdu takých 800 – 900 eur v čistom, tak by som ani nemukol, ale takto?!)

Po vložení článku do blogu pravdy som si začal prezerať dennú tlač na internete a zaujal ma článok: Na košický Luník IX majú prísť milióny eur z Únie. Po jeho prečítaní som si začal čítať diskusné príspevky k tomuto článku a najviac ma zaujal tento:

Pani Viviane Redingová, máte pravdu, tie niktošské štátne orgány vysťahuvávajú nevinných nelegálne prisťahovaných Rómov. To nie je fér. Ale aby sa také niečo už nedialo a Vy milá pani Viviane Redingová, ste mali o tom prehľad, že už nik nevyhadzuje úbohých nelegálnych prisťahovalcov Rómov, dajte adresu vášho trvalého bydliska a na lúčke za vašim domom nech si postavia tábor a tak Vy budete mať dobrý prehľad o tom, aby im už nik neubližoval a mohli slobodne s vami, ako aj s vašimi susedmi veselo spolunažívať a spolunažívať a spolunažívať. O tri mesiace po spolunažívaní, by som chcel počuť vaše názory na túto menšinu, ale bez vulgarizmov. Bol by som zvedavý, či by sa Vám to podarilo milá pani Viviane Redingová.

Preto, že sa mi tento príspevok veľmi páčil, tak som naň reagoval: Toto je najlepší príspevok aký som čítal (zo všetkých tých, ktoré tam boli do tej doby zverejnené) a k tomu som mu potom ešte pridal tento komentár: Prečítaj si na novom blogu pravdy môj dnešný článok: Prekliaty je celý národ a nie iba parlament, čiže NR SR…
Večer po 20 hodine mi tento čitateľ napísal:
píšeš pekne, od podlahy. Ale ako kandidát na poslanca neponúkaš žiadny nápad, riešenie. Aj ten Kažimír ponuka niečo. Hoci som veľmi zvedavý, že ako dosiahne napr. zrušenie samosprávy na Luníku IX.? Skús nabudúce napísať niečo viac, niečo čo by ma donútilo povedať si v duchu: hmm, zaujímavé nápady, tomu človeku dám hlas.

Je to zvláštne ako to medzi nami ľuďmi chodí, tak na jednej strane mi čitateľka vyčíta, že si robím bezplatne svoju volebnú kampaň, a na strane druhej ma čitateľ vyzýva aby som skúsil napísať niečo viac, čo by ho oslovilo aby mi mohol dať svoj hlas vo voľbách.

Tak som sa teda rozhodol a v neskorých večerných hodinách som mu napísal môj neúplný program, ktorým sa budem riadiť, pokiaľ sa stanem poslancom mestského magistrátu. No skôr než som začal písať samotný program, tak som napísal tento komentár: To iba opice napodobňujú jedna druhú. Od malička som sa riadil svojim vlastným rozumom a aj preto som zatiaľ nič neponúkal, lebo voliči už prestali politikom veriť a takmer všetci hovoria, že pred voľbami vedia iba toho veľa nasľubovať a po voľbách myslia iba na seba a na to aby sa čo najviac nabalili. Preto ja už pri zbieraní podpisov hovorím voličom, že som mužom činu a že ja nesľubujem ako tí ostatní to, čo neviem, respektíve neurobím, ale keď ma takto verejne vyzývaš, tak prosím tu to máš:

Môj program ako nezávislého poslanca

Mojou prioritou číslo jeden je Luník IX a budem robiť všetko preto aby už mesto z mestskej pokladne tj. z peňazí daňových pokladníkov už nikdy neplatilo odvoz nelegálneho komunálneho, ale aj tuhého odpadu z Luníka IX. Takisto pôjdem tvrdo po nespratníkoch z Luníka IX, ktorí dennodenne prehrabávajú kontajneri na sídliskách v okolí Luníka IX a urobím také opatrenia, aby už nikdy viac Rómovia nemohli v okolí Luníka IX navštevovať kontajneri, či už na KVP, alebo Luníku VIII. Jednoducho ak sa aj jednorázovo uvoľní vyšší obnos peňazí, ale keď v takom Trebišove si dokázali urobiť také opatrenie, že sa kontajneri dajú otvárať iba čipmi a občania si to pochvaľujú, tak nevidím žiadny dôvod, ktorý by mal niečomu podobnému brániť aj tu v KE. A napr. do tretice v žiadnom prípade nedovolím aby sa zanedbávali trávnaté plochy vedľa ciest, lebo doposiaľ sa na to každý vykašľal a burina rástla aj do výšky jedného metra a keď to vyschýnalo tak sa zakaždým našlo zopár bláznov,  ktorí to zapálili a takto sa zbytočne vyhadzovali peniaze na výjazdy a hasenie požiarov hasičmi. (Takisto zbytočne takto každoročne prichádzalo o život množstvo živočíchov.) Mimochodom zhruba pred polrokom som na blogu napísal k tejto téme článok, že je mnoho ľudí nezamestnaných (medzi ktorými aj ja figurujem), že ak by nám magistrát zabezpečil obyčajné kosy a vyplácal by nás podľa rozlohy akú by sme pokosili, tak by to bolo podstatne lacnejšie ako, keď to robia firmy s tými hlučnými motorovými (strunovými) kosačkami a zároveň by to bolo aj po ekologickej stránke omnoho prospešnejšie, lebo naše mesto aj bez takého kosenia poriadne znečisťujú výfukové plyny z tisícok automobilov a takisto aj komíny USS- tylu, na mesto púšťajú pomerne veľké množstvo škodlivín i keď je to už oveľa menej ako to bolo ešte za čias Rezeša.
Dalo by sa tu toho ešte veľa menovať: ako napr. to, že sídlisko KVP nemá žiadne kúpalisko, či bazén a o nič lepšie nie sú na tom aj mnohé ďalšie sídliska, takisto je málo parkovísk, alebo parkovacích viacpodlažných garáži.
Jednoducho je toho strašne veľa a to chce iba maličkosť, aby poslanci nesedeli na svojich lenivých zadkoch vo svojich kanceláriách, ale aby robili to, čo pred voľbami sľubovali svojim voličom, že ich budú navštevovať, prípadne zvolávať na verejné zhromaždenia aby si mohli vypočuť ich návrhy, či prípadné riešenia, aké majú predstavy o tom, čo a ako by to malo na ich sídliskách vyzerať.
PS. Predsa len som takmer vynechal bod, ktorým určite nebude zbor poslancov nadšený, ale navrhnem v rámci krízy a úsporných opatrení zníženie poslaneckých platov minimálne o 10 % a ak to ostatným nebude „voňať“, tak vyburcujem občanov, aby mi tento návrh podporili petíciou.

Tým, že už ma premáhal spánok, tak som už neuviedol to, ako by sa ušetrené peniaze mohli využiť. Preto takto dodatočne to píšem teraz: potom by som navrhoval, aby sa za tieto ušetrené peniaze postupne stavali napr. aj bezbariérové priechody invalidným vozičkárom na obrubníkoch pri cestách a na schodištiach do budov pre verejnosť, medzi nich patrí napr. aj budova košickej hlavnej pošty do ktorej už dlhé roky chýba bezbariérový vstup.
Laco Serenča

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7670342x
Priemerná čítanosť článkov: 5207x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy