Založ si blog

Na ministerstve v BA nemajú ani potuchy o tom akí sú Východniari vynaliezaví ak ide o úplatky

vysne_nemecke23veja-r480_res-120x90

Na Zemplíne je iba nízke percento takých ľudí, ktorí nevedia ako to v skutočnosti funguje s úplatkárstvom na hranici vo Vyšnom Nemeckom. Veď nakoniec to potvrdzuje aj posledný prípad, ktorý hovorí o šestnástich hraničných policajtoch, že ich stále vyšetrujú, ale jednu a to bývalú práporčíčku súd oslobodil s tým, že skutok sa nestal.
Kto pochádza z východného cípu našej krajiny, ten veľmi dobre vie o čom hovorím.
Rozsudok, že práporčíčku súd oslobodil, ten iba naznačil, ako sa môžu skončiť procesy s hraničnými policajtmi z Vyšného Nemeckého, ktorých obvinili z korupcie pri veľkej akcii pred piatimi rokmi. Krátko na to ako tento škandál vypukol, tak
inšpekcia ministerstva vnútra informovala médiá, že zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku obvinila šestnásť príslušníkov a jedného, ktorý už v zbore nebol, ale mal s ostatnými spolupracovať. Jednoducho povedané počas služby brali úplatky od viacerých osôb vo forme peňažných bankoviek alebo kartónov cigariet za to, že im umožňovali bezproblémové, rýchle, zvýhodnené prejdenie hraničného prechodu bez riadnej kontroly.

V stredu minulého týždňa sa právoplatne skončil súdny proces s prvým z hraničných policajtov. Jedinú ženu, ktorá bola medzi obvinenými, Krajský súd v Košiciach oslobodil. Podľa rozsudku sa nedokázalo, že by Valéria Pavlovčáková (45) prijala nejaký úplatok.
Vojenská prokuratúra práporčíčke kládla za vinu, že počas služby na pracovisku pasovej kontroly v novembri 2005 nevykonala prehliadku ukrajinského občana, jeho auta a ani od neho nepožadovala preukázanie peňažnej hotovosti na pobyt. Za to od neho mala podľa obžaloby zobrať bankovky „bližšie nestotožneného množstva a meny“.

Okresný súd v Michalovciach, ktorý Pavlovčákovú oslobodil vo februári, a po ňom teraz aj krajský súd, odmietol hlavný dôkaz obžaloby. Bola ním videonáhravka zachytávajúca postup policajtky. Podľa prokuratúry na zázname vidno, ako Ukrajinec pustil do jej dlane „predmet neznámej hodnoty“, ktorý si ona potom vložila do vrecka rovnošaty.

Nahrávku súdy spochybňujú najmä preto, že je na nej iný čas skutku ako v obžalobe. „Pre túto časovú disproporciu nie je možné z dôkazu prijať jednoznačný záver, že úplatok prevzala. Indície nestačia, vina musí byť preukázaná spôsobom nevzbudzujúcim pochybnosť,“ povedala predsedníčka senátu krajského súdu Anna Kohútová.

Ďalších šestnásť kolegov Pavlovčákovej súdny proces pravdepodobne ešte len čaká. Obžalobu na nich ani po piatich rokoch vyšetrovania prokuratúra nepodala. Dôkazmi, že za hladký prechod áut cez hranicu brali úplatky, nemajú byť len kamerové záznamy, ale aj odposluchy telefonátov a výpisy z bankových účtov, ktoré majú preukázať, že si žili nad svoje legálne príjmy.

Zdroj: košický Korzár

Ja iba žasnem nad tým, akí sú všetci colnici vo Vyšnom Nemeckom svätí! Skutočne si totiž neviem vysvetliť ako je potom možné, že takmer v každej obci v blízkosti Sobraniec, ale aj v samotných Sobranciach jestvujú priekupníci, ktorí vo svojich dvoroch, alebo garážach majú zriadené „predajne“ ukrajinského benzínu, ale aj ukrajinských cigariet a rôznych druhov alkoholických nápojov.

Pokiaľ by niekto z čitateľov mál voľajaké pochybnosti, môžem ho sto percentne uistiť, že viem o čom hovorím a sám poznám štyri miesta na ktorých si môžem liter benzínu  kúpiť za jedno euro, (aj nafty, ale v jej prípade som sa o cenu nezaujímal, lebo moje auto jazdí na benzín), kartón cigariet za 13 eurá a fľašu vodky, či aj inej značky alkoholického nápoja takisto dostane za podstatne nižšiu sumu akú by ste dali v našich obchodoch. Samozrejme, je to logické, veď tí priekupníci nemusia odvádzať žiadne dane.

Pokiaľ by ste aj mňa chceli podozrievať z nečestnosti, tak k tomu môžem dodať iba toľko: občas tam chodievam z Košíc, lebo tam máme rodinný dom a ako nezamestnaný by som bol skutočne padnutý na hlavu, aby som kupoval takéto veci legálne a podstatne drahšie, keď takto môžem ušetriť.

PS. Takže svedomie by si mali v prvom rade spytovať colníci vo Vyšnom Nemeckom, že niečo také umožňujú robiť niektorým nečestným ľuďom na Zemplíne. Ale na strane druhej sa ani týmto nečestným ľuďom veľmi nečudujem, keď Východ pre Bratislavu ako keby ani neexistoval, a keď je tam vysoká nezamestnanosť a ľudia potrebujú z niečoho žiť, tak, čo iné im aj zostáva?! Najmä ak im idú príkladom práve politici na vysokých postoch, ktorí sú zapletení v kadejakých korupčných škandáloch prepojených s mafiánskymi gangmi.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7670767x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy