Založ si blog

Občan je v rukách politikov ako kus plastelíny

Včerajšie referendum iba potvrdilo to, že naši politici si žmolia občanov ako plastelínu z ktorej vytvárajú oslov a tí pred nimi tancujú tak, ako im oni pískajú.

Vôbec nepochybujem o tom, že ak by jeden, alebo dva dni pred referendom vystúpili v televízii Fico, Gašparovič, Slota, prípadne aj Mečiar a vyzývali by občanov k tomu aby išli na referendum, tak tie výsledky by boli určite nad 50 %.

Skutočne neviem, lepšie povedané, pochybujem, že ešte existuje jedná a taká istá krajina ako naša, aby sa jej občania nechávali politikmi vodiť za nos tak ako keby nemali svoj vlastní rozum a robia iba to, čo im do ich hláv natlačia neschopní politici.

Žiaľ na Slovensku je to tak. Aj včera na môj článok: Radičová chce zobrať Mečiarovi Elektru jeden bloger v debate zareagoval týmto spôsobom: Nalakal nas nazaujimavy nadpis – a clanok je bezduchy. Lenže, ak by si bol poriadne prečítal prvé dve vety pod titulkom, tak by mu udrelo do oči slovo utópia a hneď by vedel o čo v podstate ide, no je možné aj to, že nepozná význam tohto slova. (Vážim si každú poctivú prácu, ku ktorej bezpochyby patrí aj drevorubačstvo, ale drevorubač, ktorý nedokáže napísať pravopisne ani jednu krátku a zrozumiteľnú vetu, tak ten skutočne musel ukončiť štúdium v štvrtej ľudovej, takže sa ani nečudujem, že nepozná výraz slova utópia.) Tiež by som najradšej písal o našich politikoch iba samé chvály, pokiaľ by robili svoju prácu tak, ako to od nich národ očakáva.

Mojim včerajším článkom som tak trochu chcel dokázať to, že ako ľuďom dokáže otupiť myseľ reklama a hlavne pekný obal, prípadne titulok článku. Mnohí spotrebitelia sa dajú ľahko okabátiť pekným obalom a potom nadávajú, že kúpili mačku vo vreci. Tu však treba nahlas povedať, že nadávať môžu sami na seba. To isté platí aj v prípade našich politikov: Dvadsať rokov už vodia za nos tento národ a ešte stále mnohí veria ich pekným rečičkám a zakaždým im naletia na ich krásne sľuby.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649464x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy