Založ si blog

Sokol, či Bezák? Vatikán má pre tento prípad len jednu svätožiaru!

A zapredanec-ké média svojim olejom do ohňa sa zakaždým prikláňajú na stranu toho, ktorý  z nich má v danej chvíli väčšiu podporu občanov, respektíve ovečiek RKC!

Bývalý trnavský arcibiskup Ján Sokol Autor: SITA

Misky váh až tak očividne škrípu, že to čo sa v súčasnosti deje okolo pána Bezáka mi len potvrdzuje, že viera a cirkev sú dva úplne odlišné pojmi.

Tým najčerstvejším „štvavým“ argumentom je informácia, že arcibiskup Róbert Bezák musel vedieť o tom, odkiaľ Trnavskej arcidiecéze z USA prichádzali peniaze.

Keď sa nad tým vážne zamyslím a pozriem sa hlbšie na koreň veci, tak mi nezostáva nič iné iba byť na pochybách, či sú dokumenty z 11. Decembra 2009 a 12 augusta 2010 naozaj dôveryhodné?!

 

Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák Autor: SITA

(Pre nezainteresovaných dodávam, že Bezák bol informovaný o tom, že peniaze vo výške 1,5 milióna dolárov, ktoré spomínal cez víkend v médiách pochádzajú z dedičstva po Edwardovi a Marte Garbových z USA a podľa bývalých blízkych spolupracovníkov Jána Sokola o tom existuje riadna evidencia, že tieto peniaze mohol použiť podľa vlastného uváženia pre potreby Trnavskej arcidiecézy.) V dnešnej dobe, keď technika už pokročila do takého štádia, že je problém rozoznať falošné bankovky od tých pravých, tak triezvo uvažujúci človek si musí položiť otázku, či je toto naozaj skutočné, lebo práve papier toho veľa znesie a dá sa naň napísať všeličo?!

Milí veriaci, (drahí bratia a sestry), nebolo by lepšie modlievať sa iba doma a nie v kostoloch. Veď Kristus vás odmeňuje za vaše skutky a nie zato, že chodievate do kostola. Kostoly nechajte tým našim duchovným otcom. Nech svoje žalostné a duševné výlevy odkazujú iba tomu najpovolanejšiemu a t.j. Kristovi na kríži priamo nad oltármi v kostoloch! Iba jemu totiž prináleží súdiť tých, ktorí mu zložili svoje celoživotné rehoľné sľuby. Viera je niečo, čo má človek v sebe – niečo nehmotné, duševné. Cirkev je zoskupenie, ale jej predstavitelia si vieru vysvetľujú po svojom s cieľom profitovať zo svojho vplyvu a preto je viera len jedna, ale cirkví mnoho a tak je aj veľa ľudí, ktorí majú vieru a pritom nedôverujú cirkvi.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665137x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy