Založ si blog

Zatiaľ trpíme brvno vo vlastnom oku. Dokedy?

Dennodenne keď prechádzam schodišťami nášho paneláku, tak sa mi naskytá stále rovnaký obraz – za prahom takmer každého bytu hnus a neporiadok. Ale mali by ste vidieť aký rozdiel je, ak vojdete do ktoréhokoľvek z tých bytov. Ich majitelia nestrpia ani najmenšiu smietku, ktorá by sa povaľovala na podlahe ich bytu.

A presne takýto scénar panuje aj vo všeobecnosti – kdekoľvek sa len človek pozrie, tak všade vidí nedostatky, ktoré až príliš bijú do oči, ale väčšina obyvateľstva iba priviera svoje oči a necháva všetko na kompetentných ľudí aby sa tým zaoberali. Lenže práve takýto spôsob tým kompetentným ľuďom vyhovuje.

Určite nebudem ďaleko od pravdy ak uvediem, že jedným z najpálčivejších problémov u nás je aj to, že kompetentní ľudia neberú príliš vážne otázku neprispôsobivého etnika.

Je iba otázkou času, keď sa majoritná väčšina bielého obyvateľstva poriadne naštve a zoberie zákon do vlastných rúk, tak ako to urobili občania v Čechách v meste Varnsdorf. Minimálne 500 ich tam vyšlo do ulíc, lebo kriminalita Rómov im už poriadne lezie na nervy a už toho majú naozaj dosť. (Zatiaľ tam tomu najhoršiemu zabránili ťažkoodenci. Treba však položiť otázku a spýtať sa kompetentných úradníkov, že dokedy si myslia, že to takto hladko vyriešia aj v nasledujúcich dňoch,  či mesiacoch?)

Dovolím si tvrdiť, že podobne je to u nás a v mnohých prípadoch ešte horšie ako tam, ale ako keby sa čakalo na to, že ono sa to voľajako samo vyrieši. Lenže ak sa to bude zo dňa na deň prehadzovať ako v dlaniach horúci zemiak, tak to skutočne nemusí dobre skončiť.

Pôvodne som toto chcel uviesť ako báseň na nedeľu, ale vo veršoch poézie by sa táto téma určite neprejavila v takej forme ako by som to ja očakával.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7671831x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy